Ktorá pesnička, prípadne viaceré pesničky, vo vás vyvolajú taký čudný pocit smútku alebo naopak radosti? Skrátka, ktorá pesnička vo vás vyvolá spomienky na nejakú udalosť?
U mňa je to pesnička Záverečná od Iné Kafe A vždy mám pri nej melan
Iné Kafé - Záverečná koniec základky... sme to spievali na konci roka... Simple Plan - Untitled - nič veselé nechcem hovoriť čo.... Paramore - Brick by boring brick - Môj prvý skok z lietadla Blink 182 - Not now - pesnička pri ktorej s kamošmi spomíname na všelijaké kraviny čo sme porobili
pesnička leť tmou od nely pociskovej a kamila mikulčíka vo mne vyvoláva zmiešané pocity či som sa v živote správne rozhodla alebo v čom som spravila chybu. A ešte pri pesničke Only hope som šťastná a náhle veľmi smutná. ja keď počujem nejakú pesničku dokážem sa vžiť do pocitov toho speváka/speváčky. a som pri tom až príliš spontána.
Skoro každá pesnička Napr väčšina od AC/DC vo mne vyvolá taký úžasný pocit šťastia a optimizmu Potom niektoré pesničky vyvolajú spomienky na konkrétnu udalosť alebo osobu, napr:
Lordi - hard rock hallelujah = lyžiarsky!
Pink - who knew = mi pripomína jedného chalana
A práve počúvam toto, (soundtrack z Bridget Jones, čo som dnes pozerala ), a cítim sa tak...spokojne a šťastne
The Cranberries - Zombie minule som na ňu natrafila a strašne viem že mi niečo prpomína ale neviem hrozne že čo.. veľmi pri tej pesničke rozmýšľam nad niečím čo bolo.. a ešte spústa iných
dve takee naj ktore ked pocujem skoro vzdy placeem
prvá je -Musím už ísť - od Martina Kelecseynyho alebo jak sa vola a to nam furt hrali ked som opúštala základku a srasne som plakala ze sa uz rozpadame po krasnych 9-tich rokoch
a druhá to je -my dream is to fly- a to mi hrooozne pripomina jedneho cernochaa s tohtorocnej dovolenky (jak chces viac si precitaj v blogu) ..jajajaj tak mi chýba :´(
no name - vecnost mi pripomina opekacku na vahu, ked som s kamaratom spieval jednej babe tuto pesnicku... pri refrene som sa valal po zemi a skakal az som padal a museli ma dvihat..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
je toto možné?
Hi6 - Milujem
Enrique Iglesias ft. Pitbull - I like it
pesníčky od E. Iglesiasa...
....
tieto sú v tejto dobe najbolestnejšie :´(...
ale samozrejme takých spomienkových je viac, aj na iné obdobia.. je ich strašne veľa....
Reyli Barba - Desde que llegaste
Nek - Ancora un giorno di te
a potom vsetko od Strokes..pripominaju minulu jesen a Salzburg..
toto si púšťam, keď mám silnú depku. a keď začne refrén, všetko je zrazu v poriadku
ale aj forest of shadows vyvoláva smútok ktorý mne je už akosi príjemný
Lordi - hard rock hallelujah = lyžiarsky!
Pink - who knew = mi pripomína jedného chalana
A práve počúvam toto, (soundtrack z Bridget Jones, čo som dnes pozerala ), a cítim sa tak...spokojne a šťastne
vela...
Bittersweet symphony- Verve... spomeniem si na byvaleho vzdy.
High Hopes on Pink floid.... tiez pre niekoho...
no name-vecnost... ani neviem, ....
vsetko od Him
Tarja turunen - My little phoenix
Tarja turunen - Sing for me
Tarja Turunen- Oasis
Modern Talking - Win the race, Ready for the victory
ABBA - SOS, Waterloo, Dance, Dancing Queen, Fernando...
prvá je -Musím už ísť - od Martina Kelecseynyho alebo jak sa vola a to nam furt hrali ked som opúštala základku a srasne som plakala ze sa uz rozpadame po krasnych 9-tich rokoch
a druhá to je -my dream is to fly- a to mi hrooozne pripomina jedneho cernochaa s tohtorocnej dovolenky (jak chces viac si precitaj v blogu) ..jajajaj tak mi chýba :´(
lebo tie minuty kolko som ju pocuvala pozerajuc sa na hviezdy a nechapajuc preco sa nedaju spocitat
no name - vecnost mi pripomina opekacku na vahu, ked som s kamaratom spieval jednej babe tuto pesnicku... pri refrene som sa valal po zemi a skakal az som padal a museli ma dvihat..
diky za pripomenutie =D
uff, máš vcelku zaujímavé spomienky potom a to vieš z rozprávania alebo aj pamätáš?
v zivote sa mi nestalo aby som si cosi nepamatal..
mne sa to prihodilo chvalabohu len dva krát a to mi úplne stačilo...
nie nie.. na moju pamat nema alkohol ziaden vplyv
ale i tak..uz nepijem..takze tohto pozitiva nevyuzivam
ejha... čo si si "vstúpil do svedomia" ?