Zdravím , chcem sa Vás spýtať na túto otázku. Odpoveď ktora asi napadne kazdeho je že na výšku ideš podla toho co ta bavi. Mňa baví slovenčina a história ale neviem či je to smer , ktorym by som sa chcel naozaj vidat... Ak sem napíšu najma vysokoškolaci a
Musis vedet sam ktorim smerom sa ces v zivote uberat nikto ti nemoze povedat co by si mal...to musis vedet sam musis sa sam rozhodnut ak ta to bavi tak chod do toho nie?
hm, no fakt podla toho, co ta bavi, ale musis trosku uvazovat aj to, ci to ma perspektivu, ja som isiel na informu, lebo ma to bavilo, ale zistujem, ze mozno by bol lepsi nejaky humanny smer, ale tazko povedat, uz to dobojujem, ked som zacal, aj ked ma to teraz az tak nebavi, fakt podla toho, na co mas a co ta bavi, inak ti neporadim...
som vysokoskolacka ja som sa rozhodovala tak ze som si povedala...strasne vela ludi po skole pracuje v zamestnani ktore sa nejak netyka ich studia a okrem toho ich ta robota nebavi..tak si proste najdem skolu ktora ma bavi budem studovat co ma zaujima a bud v tom obore ostanem alebo nie...ale aspon skola ma bude bavit...
No ja som sa ciastocne rozhodovala uz v poslednom rocniku na strednej, ked som si vyberala maturitne predmety a bolo mi jasne, ze to bude nejaky humanny smer...Ale ako to tu bolo uz povedane,sam si musis uvedomit, co ta skutocne bavi a aka skola by ta naplnala.
ja sa práve chystám. A ja som tiež zbláznená do histórie a slovenčiny A asi sa ti to bude zdať divné,ale idem na učitelstvo Každý ma kvôli tomu vysmieva,ale nech... Najprv som nechcela,túžila som po archeole,alebo histórii,ale mám vplyvnú mamu Odhovorila ma,že vrajn čo si s tým počnem. Tak sme sa obe zhodli,že si najprv urobím túto školu,aby som mala základ v tomto pomätenom svete a potom ak budem mať chuť a prachy,tak si spravím výšku podľa vlastnej chuti. A učitelstvo sa mi začína páčiť Takže sa neboj. Všetko bude,ako má byť.
Ja som tiez vobec netusila kam chcem ist az do stvrteho rocnika. Zvazovala som asi 4 dost odlisne smery,lebo kazdy obor ma niecim zaujal. Postupne som ale vacsinu vylucila,lebo som si nevedela samu seba predtavit, ako nieco take robim. Tak som sa rozhodla pre to, o com som si ista,ze ma to len tak lahko neomrzi a bavilo by ma to aj keby ma zobudili o tretej v noci
No tak sice na vysoku nejdem len na jeden kurz kedze chcem pracovat v statnych sluzbach ale vysoka skola by sa mala vyberat podla toho co ta bavi ,,a rozmyslat aj nad tym co po nej ... predsa si nebude vyberat niekto skolu len tak aby si mal,to nema zmysel,malo by ta to aj bavit
ja som raz povedala, že by ma bavilo účtovníctvo (fakt to bolo len raz) a moja matka sa toho chytila a všetky iné školy mi zakázala... a tak robím bakalára z účtovníctva a hospodárskej informatiky. Skôr by som chcela študovať jazyky...
ja som na strednej zistil že ma nebavilo to čo som študoval a tak som si vybral niečo uplne iné, niečo čo by ma bavilo. Si rozmysli čo takto robíš vo voľnom čase, o čo sa zaujímaš a prídeš na to. Mne sa to podarilo, našiel som školu a obor ktorá je uplne pre mňa, bavia ma prednášky (nie zas všetky ), robím zaujímavé práce, jednoducho ma to celé baví. Ale dojebavam si to svojou lenivostou a tým že všetko odkaldám na poslednú chvílu, a tak ma asi vyhodia. Ale prihlásim sa tam zas...
Ja som si vyberal skolu predovsetkym blizko mojho odboru ktory som studoval na strednej a velmy ma to bavi. sudoval som odpravu takze na vysku na dopravnu do ziliny ale kedze technika mi moc nejde tak som si vybral ekonomicky odbor ale co sa tika dopravy takze som si dal na zasielatelstvo a potom aj na manazment. a este primacky.
Ja podľa toho, čo ma fakt baví a viem, že sa mi to tak skoro nezunuje (žurnalistika v kombinácii s filozofiou), podľa miesta, kde sa nachádza (Brno) a podľa náročnosti a požiadaviek školy... čím ťažšia škola, tým lepšie pre mňa (Masaryčka)
ja som si vybral filozofiu, lebo ma bavi a citim sa ako filozof a nieco take by som aj chcel robit v zivote...ale mozno sa na to vykaslem a skusim ist na psychologiu, ta ma tiez laka...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Ďalej ako náročné je štúdium, či sa budem musieť moc snažiť....
Keď som sa dozvedel kombináciu týchto dvoch faktorov...už som len zisťoval čo bude na prijímačkách
výsledok: FiFUK - k. žurnalistiky