Zdravím, chcel by som si poslať žiadosť na farmáciu do HK. Na ich webe píšu, že je možné dostať sa aj bez prijímacej skúšky. Neviem však či spĺňam požadované kritéria. Píšu že priemerny prospech sa vypočítava z výrocňých vysvedčení. Patrí tam aj polročné?
@3 áno ten papier čo dostaneš je výpis známok, ale je to len z finančných dôvodov (papier na vysvedčenie sa kupuje predtlačený, výpis ide na obyčajnú A4) keď požiadaš školu o polročné vysvedčenie mali by ti ho vydať
To síce nie, no ja sa pýtam seriózne. Napríklad 1. lf v Prahe taktiež berie na prospech, taktiež majú uvedené že vyrátavajú z výročného vysvedčenia a v praxi to u nich vyzerá tak, že je to počítané za oba polroky, nakoľko výročné/koncoročné vysvedčenie obsahuje záznam o oboch polrokoch. Neviem však ako to chodí v Hradci na farmácii a preto by som potreboval nejakú osobnú skúsenosť.
@limetkajaja Počul som, že Brno je ľahšie doštudovať, je bližšie a dostupnejšie, no mojou prioritou je medicína a momentálne som hľadal školu, na ktorú by som sa mohol dostať aj bez prijímacej skúśky a mal tak aspoň nejaký záloźný plá.
Mňa prijali do Hradca cez scio a kamošku cez Priemer a ju zobrali cez premier už v marci niekedy čiže koncoročné sa neberie určite. Plus na Medicinu nikdy sa nevie aká bude čiara na prospech pretože oni najprv zozbierajú všetky prospechy a určia hranicu podľa prvých 150-200-250 kde ako. V brne bola tuším okolo 1,028 hranica ale to sa mi len zdá a brali 200 alebo 250 dokopy bez prijmačok
@freedef Na medicínu budem robiť prijímačky, nakoľko slovenské lf neprijímajú na priemer a české vyžadujú maturitu z ČJ. Nevieš či berú na nejakú lekársku fakultu aj na SCIO?
Tak na lekárske fakulty tuším nie. Na Všeobecne lekarstvo a zubne isto nie a ostatné odbory čo tam su tak nieviem ale myslim že nie. Pozri scio stranku tam je všetko pekne napísané
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
@3 áno ten papier čo dostaneš je výpis známok, ale je to len z finančných dôvodov (papier na vysvedčenie sa kupuje predtlačený, výpis ide na obyčajnú A4) keď požiadaš školu o polročné vysvedčenie mali by ti ho vydať
tak schválne či tam ten mailový kontakt nájdeš