Nuž, na hudbe, ktorej sa to týka, by som si väčšinou nevedela niečo vychutnávať, bez ohľadu na spôsob Takže ani jedno. Mne stačilo pogovať na stužkovej na slaďák.
@lawey , keby si trosku pouzila google? popripade pozri video, je to trosku extremny druh zabavy, kvazy tanec, dosiel na scenu s thrash metalom taketo nieco no...
@nicmanenapada ja viem ze sa da aj naraz robit, ale tam slo o to co robis na tom koncerte najradsej, napriklad ja, idem zapogovat, zabavit potriast hlavou, a trosku aj vyzit kulturne, ale ked metlim tak ma boli krk na druhy den, a bez poga sa tak nevyzijem ako ked sa aspon trosku do rytmu nehadzem
@motorbreath no nie som až tak sprostá ako vyzerám použila ale nechcelo sa mi to čítať po anglicky a na slovenskom mi to našlo nejaky eminemov song xD a celkovo ma tonezaujíma až tak velmi aby soms i dala pre to nejaku namahu ach jaj video....no dobre tak suvisi to z trashom to mi staci
Z každého trochu Ale najviac asi headbang (na nie príliš veľké potešenie môjho krku), potom pogo a aj vychutnanie umeleckého zážitku (to väčšinou pri sladákoch @kaylee so close, so far, im lost in TIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIME). Však na koncerte nehrajú iba jednu pesničku
....ach tie časy keď som bola zarytá do tvrdej hudby. nevybúrená 15tka odvtedy mám hudobné obzory značne rozšírené, ale stále sa rada metnem do pogujúceho davu, alebo mecem vlasmi ako divá
z takychto veci som uz vyrastol a vlastne nikdy som ich nejako neobluboval. pofotim vpredu ked je na to vyhradeny cas a potom idem do bezpecnej zony niekde pri zvukarovi, kde je navyse najlepsi zvuk nemam potrebu dostat po hube ale tak ked som bol napr na Hatebreed, tak do toho sa neda hybat inak ako moshom tak som si bol tak sam v bezpecnej vzdialenosti
Ako samovymenovaná predsedníčka zatiaľ jednočlenného hnutia za čistú slovenčinu (oficiálny názov to ešte nemá, preto s malými písmenami) týmto vzývam k tomu, aby sa pre tieto výrazy vytvorili slovenské synonymá!
Na Last.fm je zaujímavá skupina že "NO For Pogo" a takéto tam majú FAQ, dá sa povedať že s väčšinou vecí súhlasím
FAQu, czyli co, gdzie, jak i dlaczego:
1. "Idźcie do filharmonii."
W filharmonii jest grany chyba nieco inny rodzaj muzyki, nie?
2. "Posiedźcie w domu i włączcie sobie CD."
Gdybyśmy chcieli słuchać muzyki w domu, nie chodzilibyśmy na koncerty. Logiczne, prawda?
3. "Po co chodzicie na koncerty, skoro nie chcecie się bawić?"
Bo może lubimy atmosferę koncertu? Może lubimy popatrzeć na grę muzyków/artystów? Może lubimy posłuchać muzyki?
4. "Nie możecie stanąć z tyłu?"
Nie, bo nic nie widać. Nie możecie pogować z tyłu?
5. "Nie potraficie słuchać i pogować?"
Potraficie uważnie oglądać film i równie uważnie czytać książkę?
6. "Podczas pogo wyładowuję energię, którą przesyłają mi muzycy."
Jeżeli Wasze emocje przekładają się na napierdalanie glanami, to ja się boję o kondycję psychiczną społeczeństwa.
7. "Przecież pod barierką zawsze jest miejsce!"
Lubicie mieć metalową rurę wbitą w żołądek?
8. "Wasi ukochani muzycy kochają pogo!"
Skąd wiecie co robią nasi ukochani muzycy?
9. "Dlaczego nie lubicie pogo?"
Bo nie lubimy łokci, kolan i glanów wbijanych nam wszędzie? Jak chcecie poskakać to idźcie na aerobik.
10. "Przecież pogo to nie kopanie!"
Jak nie kopanie, to co to jest? Radosne machanie nóżkami? Niekontrolowane skurcze mięśni czterogłowych?
11. "Koncert bez pogo to nie koncert!"
A co? Przedstawienie teatralne? Degustacja win?
12. "Pogo nie jest brutalne! Przecież jak ktoś się przewróci, to go podnosimy!"
Wygląda to tak – przewracacie, pokopiecie, podniesiecie. Miłość, przyjaźń, muzyka, rakendrol. Świetnie.
13. "Pogo jest tradycją i kulturą."
Dziwne, moja babcia jej nie kultywuje.
14. "Słuchasz Slayera i jesteś przeciwko pogo?!"
Gdybyśmy nie słuchali muzyki do której się poguje, nie mielibyśmy nic przeciwko pogo, bo nas by to nie dotyczyło.
15. "Artysta xxx mówił, że dla takiego pogo warto wychodzić na scenę!"
Rzeczywiście, ci artyści to prawdziwe autorytety!
16. "Nigdy nie byliście w prawdziwym pogo!"
Nie pomyśleliście może, że nasze nielubienie pogo wynika z autopsji? (i nie chodzi o sekcję zwłok, raczej własne doświadczenie) Cholera, może jesteśmy dziwny, ale ja nie wypowiadamy się na tematy o których nie mamy bladego pojęcia.
@n0w to už je extrém,nebudem predsa hovoriť, že počúvam kov smrti,( ) ale hento mi proste do slovenčiny nesedí... to je ako keď všetky growly a tak proste nahrádzam výrazmi typu chrčanie a je to krajšie a výstižnejšie a tak
@mielikki no ale growl nie je chrcanie.. vidis ? potom to takto dopada, ked sa snazime prekladat vsetko !!! ziadne pogo a mosh a headbang nebudes ty prekladat !
@n0win0u viem že nie doslovne, ale krásne to vystihuje... v blacku prechádza chrčanie do škrečania a v -coreových veciach to prehádza zas do bľačania... krásne, výstižné a slovenské!
ale sak nahodou by to bolo celkom zabavne, ked sa ta niekto spyta, co pocuvas? aaaa vies co, cierny kov a taak. Si predstavis volaku tovaren jak to tam jebu s kladivami kuju cierne veci
Ja som v tomto protivná, viem, ale slovenčina je krajšia ako angličtina a ja odmietam to nazývať po anglicky, pokiaĺ sa bavím s niekým, kto slovensky rozumie!
@n0w akože nie je? je! len možno nezvyk! ja som to tak nazývala ešte predtým, ako som vedela, ako sa tomu hovorí oficiálne a pri tom som aj ostala, sedí mi to lepšie a hlavne aj laici vedia, o čom hovorím! (a inak, growl = vrčať, ale podĺa mňa sú to skôr chrčivé ako vrčivé zvuky a ešte sa to aj hodí z toho dôvodu, že sa to používa v death metale (death = smrť a keď niekto umiera, tak častokrát ešte pred úuplným odídutím ZACHRČÍ! Takže sa to hodí a basta!
@mielikki blah ! growl je to preto, lebo to v jazylkoch hlasiviek clovek neha len "bublat", neporovnavaj to s vrcanim vlkov a ani chrcanie to nie je chrcanie by to bolo, keby ten zvuk vychadzal septavo ( whisper growl ) ale to je nespravna technika a nie je to GROWL ! growl je hrdelne bublanie !
@n0w ale ja sa opieram o zvukovú stránku, ako to počujem a nie o to, ako to vzniká a... hrdelné bublanie by bolo príliš dlhé a zle by sa vyjadrovalo, že: a tento tu skvele hrdelne buble
Je to hlasné chrčanie a teda skrátene chrčanie! A okrem toho, v doome a podobne niekedy chrčia pomerne ticho
najradšej teraz len tak pohopkávam s kamarátmi niekde pomimo, poprípade sa retardovane natriasam priamo pod pódiom a odstrašujem tak potenciálnych vychutnávačov koncertu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
..ale este aj vychutnavanie
Pogo
Mosh
a Headbaning sú formou vychutnávania umeleckého zážitku
@krvaaa a čo to je ?
alebo potom východonemecké elektrobugí
to sa zide na festoch a stanovačkách...hlavne ked bude kosa...=D =D
@nicmanenapada ja viem ze sa da aj naraz robit, ale tam slo o to co robis na tom koncerte najradsej, napriklad ja, idem zapogovat, zabavit potriast hlavou, a trosku aj vyzit kulturne, ale ked metlim tak ma boli krk na druhy den, a bez poga sa tak nevyzijem ako ked sa aspon trosku do rytmu nehadzem
@drejka mozes sak aj ja to tak robim
@krvaaa ja skor z moshu uz som raz dostal na tvar
FAQu, czyli co, gdzie, jak i dlaczego:
1. "Idźcie do filharmonii."
W filharmonii jest grany chyba nieco inny rodzaj muzyki, nie?
2. "Posiedźcie w domu i włączcie sobie CD."
Gdybyśmy chcieli słuchać muzyki w domu, nie chodzilibyśmy na koncerty. Logiczne, prawda?
3. "Po co chodzicie na koncerty, skoro nie chcecie się bawić?"
Bo może lubimy atmosferę koncertu? Może lubimy popatrzeć na grę muzyków/artystów? Może lubimy posłuchać muzyki?
4. "Nie możecie stanąć z tyłu?"
Nie, bo nic nie widać. Nie możecie pogować z tyłu?
5. "Nie potraficie słuchać i pogować?"
Potraficie uważnie oglądać film i równie uważnie czytać książkę?
6. "Podczas pogo wyładowuję energię, którą przesyłają mi muzycy."
Jeżeli Wasze emocje przekładają się na napierdalanie glanami, to ja się boję o kondycję psychiczną społeczeństwa.
7. "Przecież pod barierką zawsze jest miejsce!"
Lubicie mieć metalową rurę wbitą w żołądek?
8. "Wasi ukochani muzycy kochają pogo!"
Skąd wiecie co robią nasi ukochani muzycy?
9. "Dlaczego nie lubicie pogo?"
Bo nie lubimy łokci, kolan i glanów wbijanych nam wszędzie? Jak chcecie poskakać to idźcie na aerobik.
10. "Przecież pogo to nie kopanie!"
Jak nie kopanie, to co to jest? Radosne machanie nóżkami? Niekontrolowane skurcze mięśni czterogłowych?
11. "Koncert bez pogo to nie koncert!"
A co? Przedstawienie teatralne? Degustacja win?
12. "Pogo nie jest brutalne! Przecież jak ktoś się przewróci, to go podnosimy!"
Wygląda to tak – przewracacie, pokopiecie, podniesiecie. Miłość, przyjaźń, muzyka, rakendrol. Świetnie.
13. "Pogo jest tradycją i kulturą."
Dziwne, moja babcia jej nie kultywuje.
14. "Słuchasz Slayera i jesteś przeciwko pogo?!"
Gdybyśmy nie słuchali muzyki do której się poguje, nie mielibyśmy nic przeciwko pogo, bo nas by to nie dotyczyło.
15. "Artysta xxx mówił, że dla takiego pogo warto wychodzić na scenę!"
Rzeczywiście, ci artyści to prawdziwe autorytety!
16. "Nigdy nie byliście w prawdziwym pogo!"
Nie pomyśleliście może, że nasze nielubienie pogo wynika z autopsji? (i nie chodzi o sekcję zwłok, raczej własne doświadczenie) Cholera, może jesteśmy dziwny, ale ja nie wypowiadamy się na tematy o których nie mamy bladego pojęcia.
17. "Jesteście cipy!"
W jakichś 50% masz rację.
18. "Chujowa grupa!"
Nie tak jak „Kochamy pogo!”
a k teme : mam rad vsetky, podla toho aka je akcia..ked je to masaker, tak vsetky naraz za koncert
a k dobremu moshiku ( aj pogu ) patri fajnovunky circle pit-ik
A nič z toho nebolo myslené v zlom
cize chrcanie rozdelujeme na skrecanie a blacanie ?
chrčanie je chrčanie, to je v detahmetale, škrečanie je v blacku a tak
Ja som v tomto protivná, viem, ale slovenčina je krajšia ako angličtina a ja odmietam to nazývať po anglicky, pokiaĺ sa bavím s niekým, kto slovensky rozumie!
a nazyva growl chrcanim..tak to sa radsej dogrciam
Chceš kýbel?
Je to hlasné chrčanie a teda skrátene chrčanie! A okrem toho, v doome a podobne niekedy chrčia pomerne ticho
najradšej teraz len tak pohopkávam s kamarátmi niekde pomimo, poprípade sa retardovane natriasam priamo pod pódiom a odstrašujem tak potenciálnych vychutnávačov koncertu.