ako to vysvetliť... vadilo by mi mať neinteligentného partnera, ale nie je to kritérium: podstatnejšie pre mňa je, aby mi niečím rozširoval obzory, aby som sa aj ja od neho niečo učila, aj on od mňa, aby mal utriedené názory a vedel diskutovať, aby mal prehľad.. ale v praxi tieto vlastnosti skôr spĺňajú inteligentnejší jedinci, takže aj keď som zahlasovala za "neviem", odpoveď je skôr áno
ako co mam z cloveka, ktory riesi neviem ake zlozite rovnice, ak je osobnostne neprijemny, neda sa s nim vychadzat, je neempaticky, nevie vychadzat s ludmi..
ale ak eq je zlozka inteligencie, ktora je, urcite, podstatna.
Neviem no, kedysi som inteligenciu pokladala za veľmi dôležitú, no časom zisťujem, že inklinujem ku chlapom, ktorí ma hlavne vedia rozosmiať...... a vpodstate je dôležitejšie aby sme si sadli, na to nemusí byť inteligentný aby ma očaril myšlienkami a aby som si mohla myslieť "tak toto je správny chlap"
keď tak rozmýšľam už ani výzor pre mňa nehrá veľkú úlohu...asi dospievam
@matwejo zo slabšej inteligencie môžu byť problémy jedine ak je chlap prepnutý debil s hovnom miesto charakteru ktorý si myslí že je stred vesmíru tak ako môj bývalý (sorry stále mám tlaky keď naňho pomyslím)....spoznala som pár skvelých chlapov, ktorí síce inteligentní neboli ale vedela som sa s nimi perfektne pozhovárať, lebo mali proste správne názory, tam to ani je je tak o IQ ako o EQ, neviem aký problém by mohol nastať z dlhodobejšieho hľadiska, mne by sa práveže páčilo také vyváženie o vzťahu...
@klaudiqaaa praktickejsi by bol ale menej, lahkovaznost, nevedel by vela zarobit, nevedel by dobre robit rozhodnutia a hadky by ste mali casto nedoriesene, lebo by s nim bola tazsia diskusia
@matwejo ja si zas myslím, že s inteligentným chlapom by to bolo horšie.. Sama som dosť dominantný typ a preto by mohol nastať konflikt záujmov, keďže obaja by sme si mysleli, že sme inteligentnejší než ten druhý a tak by sme pravdepodobne neboli schopní kompromisu. Zatiaľ čo s takým s vyšším EQ by to bolo jednochšie pretože by vedel, že v tých a tých veciach môže dať na mňa a zas naopak
@klaudiqaaa hmm, podla by to bolo fajn, lebo v tom pripade si prave vylucila vztah dvoch inteligentnych ludi (kazdy fungujuci par co poznas a aj si to myslis vseobecne je zakonite zlozeny z inteligentneho a sprosteho? )
dominancia nemusi suvisiet s inteligenciou, vztah je o suzneni, kompromisoch a spolocnej "ceste"
(a co ak by sa riadili obaja "mudrejsi ustupi", a nikdy by vlastne ani hadka nebola)
tak mal by mat aspon priemernu az mierne nadpriemernu inteligenciu a vediet logicky premyslat i konat lebo by ma inak strasne rozculoval a mala by som ho chut stale mlatit... ale zas nejakeho extra inteligentneho nechcem obcas treba vypnut hlavu a konat spontanne a keby sa stale ohanal nejakymi ''inteligentnymi'' vecmi tak by ma zacal nudit.... na jednej strane je fajn ked sa mozete s clovekom porozpravat o vacsich veciach na druhej strane je to otravne ak nevie kedy prestat a premyslat aj trochu lahsie...
co sa tyka EQ tak to tiez tak v norme... rozculuju ma ludia co su strasne citlivy a stale sa stazuju na nieco za co si mozu sami a nevedia sa z toho vymotat a stagnuju vo svojom zivote... ale na druhej strane tiez taky ti nenavistny zavystlivy ludia, ked je niekto rasista a pod... radsej nech neciti nic akoby mal citit az vela ci uz tou sebalutostou alebo hnevom a zavistou
dosť dôležitý faktor, som veľmi priťahovaná najmä jedincami inteligentnejšími odo mňa a teda aspoň vzdelanejšími, bárs aj geniálnymi ľuďmi (akurát tí by ma asi nechceli)
@matwejo to som vôbec nevylúčila, ale všímam si, že väčšina inteligentných dievčat si viac rozumie s nie tak inteligentnými chlapmi (ale to je čisto len pozorovanie môjho okolia, netvrdím, že by vzťah dvoch inteligentných ľudí nemohol fungovať)....a vôbec- nehovorím o extrémnych rozdieloch, len to, že chlap môže zaujať inými vecami ako napr spomínaný zmysel pre humor a preto nemusí byť inteligentný na to aby som si s ním dobre rozumela a preto tomu už neprikladám takú váhu....
Ja neviem prečo ale ja nemôžem konverzovať ani brať človeka normálne ak by mi napísal napríklad "Lúbym ta chíbaš mi".
Mne príde jednou z tých inteligentných vecí aj ovládanie pravopisu takže áno je to dôležitý faktor
@matwejo@klaudiqaaa išlo o nejaké stretko .. birdz stretko asi ... ale boli sme tam len my traja viem, že sme volali s Kajom či dojde či nie ... vraj mu ušiel ale vlak Neviem kde to bolo, ani nič. Niečo sme rozoberali a ty si ju potom oprel o stenu a začali ste sa bozkávať ja som potom vyšla vonku, že vám necham súkromie .... toť vsio
Za posledné dva či tri mesiace sa mi pozdávali dvaja muži a obidvaja boli múdri. Ako, najskôr ma zaujali sympatickosťou ale boli inteligentní a to sa mi páčilo. Kvôli tomu som sa s nimi potom stretávala...
Na začiatku je mi to jedno ale ak sa s ním mam stretávať nejak dlhodobo poprípade s ním mať vzťah musí byť inteligent.
myslím, že inteligencia je (u mňa) prirodzeným faktorom pri celkovom nadväzovanie kontaktov s ľuďmi. a prirodzene si rozumiem s tými, čo sú na tom cca rovnako ako ja, alebo lepšie. vlastne ľudia, s ktorými si rozumiem, s ktorými sa pravidelne stýkam a s ktorými mi je dobre sú všetci o dosť inteligentnejší a rozumnejší, než ja.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
ako co mam z cloveka, ktory riesi neviem ake zlozite rovnice, ak je osobnostne neprijemny, neda sa s nim vychadzat, je neempaticky, nevie vychadzat s ludmi..
ale ak eq je zlozka inteligencie, ktora je, urcite, podstatna.
keď tak rozmýšľam už ani výzor pre mňa nehrá veľkú úlohu...asi dospievam
fuu, z dlhodobejsieho hladiska chces urcite inteligentneho chlapa, ver tomu, zo slabej inteligencie je vela problemov
dominancia nemusi suvisiet s inteligenciou, vztah je o suzneni, kompromisoch a spolocnej "ceste"
(a co ak by sa riadili obaja "mudrejsi ustupi", a nikdy by vlastne ani hadka nebola)
co sa tyka EQ tak to tiez tak v norme... rozculuju ma ludia co su strasne citlivy a stale sa stazuju na nieco za co si mozu sami a nevedia sa z toho vymotat a stagnuju vo svojom zivote... ale na druhej strane tiez taky ti nenavistny zavystlivy ludia, ked je niekto rasista a pod... radsej nech neciti nic akoby mal citit az vela ci uz tou sebalutostou alebo hnevom a zavistou
Mne príde jednou z tých inteligentných vecí aj ovládanie pravopisu takže áno je to dôležitý faktor
Na začiatku je mi to jedno ale ak sa s ním mam stretávať nejak dlhodobo poprípade s ním mať vzťah musí byť inteligent.
komplementarita je pekná vec.
vidíš @matwejo ,iskrí to medzi nami ešte aj v snoch iných ľudí