je to najvacsia somarina na svete... pravidlo...nechaj odíst minulost, aby mohla rozkvitnut tvoja buducnost... postretnes 100x lepsieho partnera a nebudes neštastný
otázka bola by si schopná...chápeš, ja neviem čoho všetkého by som bola schopná, to závisí od okolností a od všetkého presne atd...ale ak sa pýtaš či by som toho bola schopná, moja odpoveď je určite áno, ale neznamená to že mám samovražedné sklony a kvôli každej nešťastnej láske sa budem chcieť skočiť z okna...
určite by strata lásky bolela veľmi ale až na samovraždu to určite nie je. Veď príde ďalšia aj keď to bude trvať dlho ale príde. Čo sa týka samovraždy - za žiadnych okolností by som to nespravila. Na to až moc milujem život hoci je niekedy neznesiteľný a ťažký
už som bol tak smutný že som si myslel že aj zomrieť by bolelo menej ale určite som to nechcel veď čo keď je niekde niekto kto nesklame a kvôli tomu človeku to stojí za to prekonať veď čo keď aj on čaká na mňa?
samovrazda je ubohost nad ubohosti... najjednoduchsie riesenie problemov (inak povedane, neviem sa problemom postavit tak pred nim uteciem - hnus). Problemom treba celit a nie pred nimi utekat. Takze nikdy by som sa nezabil kvoli laske ani kvoli nicomu inemu.
ak je tá láska nešťastná tak, že ťa partner nenormálne psychicky deptá, klame, nakoniec ťa skoro zaškrtí, a ty ho nanešťastie stále miluješ, je to už trocha iné zmýšľanie, tým pádom iné uvažovanie o význame života...
A nedokázala by som odísť s pocitom, že tú osobu zanechám s výčitkami svedomia. Že opustím rodinu, kamarátov, že sa vzdám šance zažiť iné lásky, že sa nepokúsim to prekonať.
@chavez ak si myslis,ze prelomit pud sebazachovy je take lahke, je ocividne, ze nevieš, o com hovoris... nehovorim, že je to spravne riesenie, ale rozhodne nie je jednoduche...
kebyze sa ten konar nezlomi tak uz tu nie som... takze asi niekto chce aby som este zil?... NIE.. len som si vybral zly strom.. ale teraz toho uz nelutujem
@lenush413 A ty vies? On ma 20 ty 14, mozno nemam o nic viac a udajne na veku nezalezi, ale skusenosti su skusenosti, suhlasim s @chavez -om. Samovrazda nie je riesenie pre smutok po laske.
Ale ked chcete podporte samovrazdy, zabite sa...aspon sa vyclenia slabi jedinci. Krute? Ja viem, ale je to pravda.
@Inkheart ja som nehovoril ze prelomit pud sebazachovy je lahke. Ja som povedal ze pre tych ludi je to najlahsie riesenie - utek pred problemom. Napriklad v nemecku sa isty milionar zabil kvoli krize, pretoze takmer vsetok majetok stratil v priebehu par minut kvoli spekulaciam. Radsej sa zabil akoby mal celit problemu - postavit sa tomu, skusit to od zaciatku a pozret sa rodine do oci. Zvolil si jednoduchsie riesenie, zabil sa, ano musel porazit pud sebazachovy ale to mu trvalo kolko? hodinu? dve? Rozhodne to bolo lahsie riesenie ako sa pozret rodine do oci, priznat si to ze on moze za to ze skoncili na ulici a zacat makat aby sa odtial dostali...
@Lenush414 a ty to nebodaj vies? Ti dal teraz prvy frajer kopacky a chces sa kvoli nemu zabit lebo iny uz nebude a ty bez neho nechces zit? A co myslis co preziva dotycneho/dotycnej rodina ked na to pridu? Ako sa asi citia jeho/jej rodicia, manzelka/priatelka, kamarati, ako sa asi citi ten rusnovodic ktoremu sa hodil pod vlak? Nad tym si nerozmyslala? Iste ja verim ze tomu cloveku je vtedy na nic a nic sa mu nechce, ale vzdy to preslo.
ale nie ....kvoli laske ??hahahaha ,,,ved laska ani neexistuje !!tak naco sa kvoli nej trapit alebo zabijat ??to je blbostttttttttttttt .....a ani kvoli nicomu inemu ...a nemam na to ani odvahu
tak aj ja som si myslela, že kvôli láske sa zabíjať?? to sú určite nejaký dementi ..alebo emáci...ale tak no....samozrejme závisí to od toho, aká je ta láska silná...
asi nie...to je vystizne. nie som si tym 100% ista, ale skor nie ako ano. aj kebyze to velmi boli a navzdy by ma to poznacilo, snazila by som sa zit dalej. verila by som, ze vsetko bude OK. a casom, ak by nebolo...tak neviem, neverim, ze by sa nedalo znova najst aspon kusok strateneho stastia. myslim si, ze ak uvazovat o samovrazde, tak by som to robila v inom pripade. ak by som bola chora, nevyliecitelne alebo tak nejak...vtedy by som na to myslela, ale ja som optimista, dufam, ze mi to v zivote aj pomoze
okej, @Chavez , chápem, prečo si to myslis a vlastne s tebou suhlasim v tom, ze je to egoisticke a svinske a všetko okolo toho. a nič to nevyrieši. Iba bolest jedneho človeka. ale to je fakt nič v porovnaní s tými ostatnymi,čo za sebou zanechá. ale niekedy... hm. neviem. myslím,že ani pre toho človeka, čo spacha samovraždu to nie je dvakrát skvelý pocit, pretože kazdy taky si určite veľmi dobre uvedomuje, aký je sebecký voči tým,ktorym na nom záleží. ale proste už nevie vydrzať. a potom načo žiť,ked z toho ten konkrétny človek nič nema a robi to len preto, aby uspokojil inych ? neviem... podľa mna samovražda nie je jednoduché riesenie... nesprávne,možno, ale čo ma kto súdiť takéto veci? každý sme iný. A nikto sa nedokáže 100% vcítiť.
Samovražda je to najlahšie riešenie problemov,,,,,aj ja som sa ich tak snažila riešiť, teraz viem že som bola slaboch že som ich inak riešiť nevedela,,,,,bola som mlada a sprostá a teraz viem že kvoli sklamaniu v láske sa neoplati pripraviť sa o šancu žiť,,,,
@Inkheart ved sa nehadame, diskutujeme Taku situaciu si velmi neviem predstavit, jednak pre to, ze mam rodinu ktora stoji pri mne a za druhe mam priatelov ktory ma podrzia v pripade nudze. Pokial by som prisiel naraz o vsetko (rodina, priatelia, praca atd) potom by sa o tom teoreticky dalo uvazovat a pochopit taketo konanie. Na druhej strane si myslim, ze som vcelku odolna osobnost a nejako by som sa aj z takejto situacie vylizal... (nastastie som v nej nebol a dufam ze ani nebudem).
nie som si ista ci by som sa dokazala zabit kvoli nestastnej laske.. mozno kvoli niecomu inemu hej......ale tak zaviselo by to aj od situacie...mozno by som to dokazala a mozno nie....
Zamyslala som sa nad samovrazdami tak celkovo nemalo raz, ale kvoli LASKE? To nikdy. Aj ked mi uz tiez kdeco nevyslo a viem dobre, ze este mnoho krat v buducnosti nevyjde, ale myslim si, ze planovana smrt si zasluzi silnejsie dovody, ako podlahnut vzpanujucim emociam,
ktore sa po case aj tak zacnu zmensovat az zmiznu...
@chavez@petika nemala som ešte frajera, takže mi ešte nikto nikdy nedal kopačky..nemyslím si že kopačky su dovodom na samobraždu..ale myslím si že ke´d to človek chce urobiť má na to dovod a nie je to preto lebo je slabý alebo niečo pod., myslím si že su v tom ovela iné veci...a VIEM O ČOM HOVORÍM...!!!!Nehovorím len tak..!!!!!!!!!!!Jasné, vy viete ako sa čloevk cíti, že???Viem mam blbých 14 rokov, ale to neznamená že mam bezstarostný a jednoduchý život..niekto kto je tu ma nepozná..a možno o živote viem menej ako vy, ale to neznamená že som o niečo spristejšia alebo sa tomu nerozumiem!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
To je akoby som sa mala zabiť len preto, že mal fúkať severovýchodný vietor o rýchlo 20 km/h a fúkal juhozápadný rýchlosťou 15 km/h.
Ina kapitola je sebaobetovanie ale to inokedy.
viem o čom hovorím
Pud sebazáchovy sa tomu hovorí.
A nedokázala by som odísť s pocitom, že tú osobu zanechám s výčitkami svedomia. Že opustím rodinu, kamarátov, že sa vzdám šance zažiť iné lásky, že sa nepokúsim to prekonať.
Ale ked chcete podporte samovrazdy, zabite sa...aspon sa vyclenia slabi jedinci. Krute? Ja viem, ale je to pravda.
akoze nechcem byt hruba ale vies asi tak velke hovno
a nie.. nikdy by som to neurobila..nestastna laska by ma skor nakopla dopredu-v inych veciach..
aj ked myslienky clovek nikdy nezastavi
@Lenush414 a ty to nebodaj vies? Ti dal teraz prvy frajer kopacky a chces sa kvoli nemu zabit lebo iny uz nebude a ty bez neho nechces zit? A co myslis co preziva dotycneho/dotycnej rodina ked na to pridu? Ako sa asi citia jeho/jej rodicia, manzelka/priatelka, kamarati, ako sa asi citi ten rusnovodic ktoremu sa hodil pod vlak? Nad tym si nerozmyslala? Iste ja verim ze tomu cloveku je vtedy na nic a nic sa mu nechce, ale vzdy to preslo.
@Ribo dost kruty zaver ale suhlasim...
to je vlastne jedno. nechcem sa hádať.
ktore sa po case aj tak zacnu zmensovat az zmiznu...