Chcem sa opýtať, či tam náhodou niekto z vás neštuduje alebo nemá známeho študujúceho na tejto katedre. Zaujímalo by ma, aké náročné je štúdium, aká je šanca na prijatie a z čoho pozostávajú prijímacie skúšky?
Vďaka vopred za odpoveď.
Moj najlepsi kamarat tam studuje, je celkom spokojny aj ked raz tam mal s jednym vyucujucim problem /urcite to poznas. Taky typicky stary komunizmom skostnately pedagog/. myslim ze studium je narocne, nebudes to moct flakat ale zase budes mat urcite aj volny cas
Prijimacky neviem. Spytam sa ho.
Áno, veľmi ma to baví a chcela by som sa stať političkou... Viem, že to nie je také jednoduché, ale tak na začiatok by stačila aj politologička, ale určite sa s tým neuspokojím.
So staršími vyučujúcimi je všeobecne problém. Keby bolo na mne, tak 50 rokov by bol maximálny vek pre pedagóga - toľko učenia resp. vyučovania sa na psychike určite musí odraziť. Dobre, ďakujem, budem ti vďačná.
na to aby si bola političkou vôbec nemusíš študovať politológiu .. v zásade na to ani školu nepotrebuješ, lebo žiadny vzdelanostný cenzus pre vstup do politiky nemáme
btw k tvojej otázke - veľa povinného čítania ( hl. v anglickom jazyku). seminárne práce, stanoviská, pravidelné prezentácie...nudiť by si sa nenudila ale dá sa to zvládnuť. možnosť ísť na rôzne stáže skrz školu, erazmus.
ústne skúšky tam veľmi neletia, skôr testy a písomky..a tie seminárky. Vyučujúci ako ktorý, ale v zásade pohoda.
prijímačky nemám páru...ale ak chceš viac info tak kludne napíš
Viem, že študovať politológiu ísť nemusím, keď sa chcem stať političkou a tiež, že politici nie sú práve vyštudovaní politológovia, a možno preto to aj tak vyzerá. Netvrdím, že neexistuje iná možnosť, ale táto by mňa osobne najviac bavila.
@pesadilla Keď hovoríš hlavne v anglickom jazyku, ktoré jazyky myslíš ako ostatné? Po prípade - nedajú sa tie knihy zohnať aj preložené? Takže ty tam študuješ?
Príde mi trochu nepochopiteľné, prečo na školách, ako je táto, sú preferované testy, keď ide práve o presadzovanie vlastného stanoviska, ale fajn.. Vďaka
hmmm, nemyslím si, že pre politika je výhodou mať vyštudovanú politológiu, práve naopak, do tvorby legislatívy v oblasti zdravotníctva sa asi viac rozumie lekár, do oblasti školstva bývalý učiteľ, rovnako tak v oblastiach ako energetika, enviromentalistika, hospodárstvo, súdnictvo...čo tam politológ....
ale ak by ťa to bavilo...
tak myslela som, že literatúra z veľkej časti nie je v slovenčine/češtine, ale hl. v angline, dokonca aj ked je kniha preložená, tak viac apelujú na to, aby sa čítali v angline. iné jazyky nepotrebuješ, ale sú určite vítané.
a čo sa týka presadzovania vlastného stanoviska, tak ak tam pojdes tak to si uzijes v tých písomných stanoviskách, tie sú tam časté a veľmi populárne
@pesadilla No ono ministri by mali byť v prvom rade dobrí manageri. Existuje vzťah, ktorý hovorí, že čím vyššia funkcia, tým nižšia odbornosť. Ale určite, nejaká prax v odbore je vítaná.
a patriciav. hlavne sa priprav na veľa, veľa čítania
nesúhlasím s tebou, ministri by mali ovládať danú problematiku z druhej strany, myslím tým, že by mali mať aktívne skúsenosti s prácou v oblasti, ktorej potom šéfujú, pre ktorú tvoria legislatívu, o ktorej rozhodujú....darmo bude niekto dobrý manager, keď nebude mať páru o tom, ako sa ktorá úprava zákona dotkne danej oblasti už v praxi....ak niekto podnikal, asi bude tie "muchy" čo treba vychytať poznať lepšie ako "manager" ktorí, kto si o podnikaní len prečitá pár kníh a štúdií etc. a to platí aj pre iné oblasti ako je zdravotníctvo, školstvo a pod. ...proste pre niečo sú tie miesta obsadzované ľuďmi "od fachu"
Nemyslím si, že práve najvyššie posty určitých ministerstiev by mali obsadzovať ľudia, ktorí sa celý život pohybujú len v tej konkrétnej oblasti. Mal by to byť človek vzdelaný, ktorý ma rozhľad v oblasti politiky a riadenia postu mu prináležiacemu. Osoba, ktorá sa výhradne pohybuje v jednej oblasti celý život, má s tým nepochybne väčšie skúsenosti, vie, kde lepšie nájsť diery, ale taktiež môže byť zaslepená. Vrch by mala tvoriť chladná, najmä nezainteresovaná hlava, ktorá sa danej problematike venovala, nie však prednostne. Avšak, o problémoch týkajúcich sa celej spoločnosti treba najprv diskutovať s ľuďmi, ktorých sa to bezprostredne týka alebo aspoň s ľuďmi, ktorí túto skupinu ľudí zastupujú.
Nevedeli by ste mi odporučiť, čo by som si mohla prečítať? Nejakú povinnú literatúru, ktorej sa určite nevyhnem? Chcela by som niečo prečítať, pokiaľ ešte mám veľa voľného času... Vďakaaa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Prijimacky neviem. Spytam sa ho.
So staršími vyučujúcimi je všeobecne problém. Keby bolo na mne, tak 50 rokov by bol maximálny vek pre pedagóga - toľko učenia resp. vyučovania sa na psychike určite musí odraziť. Dobre, ďakujem, budem ti vďačná.
btw k tvojej otázke - veľa povinného čítania ( hl. v anglickom jazyku). seminárne práce, stanoviská, pravidelné prezentácie...nudiť by si sa nenudila ale dá sa to zvládnuť. možnosť ísť na rôzne stáže skrz školu, erazmus.
ústne skúšky tam veľmi neletia, skôr testy a písomky..a tie seminárky. Vyučujúci ako ktorý, ale v zásade pohoda.
prijímačky nemám páru...ale ak chceš viac info tak kludne napíš
@pesadilla Keď hovoríš hlavne v anglickom jazyku, ktoré jazyky myslíš ako ostatné? Po prípade - nedajú sa tie knihy zohnať aj preložené? Takže ty tam študuješ?
Príde mi trochu nepochopiteľné, prečo na školách, ako je táto, sú preferované testy, keď ide práve o presadzovanie vlastného stanoviska, ale fajn.. Vďaka
ale ak by ťa to bavilo...
tak myslela som, že literatúra z veľkej časti nie je v slovenčine/češtine, ale hl. v angline, dokonca aj ked je kniha preložená, tak viac apelujú na to, aby sa čítali v angline. iné jazyky nepotrebuješ, ale sú určite vítané.
a čo sa týka presadzovania vlastného stanoviska, tak ak tam pojdes tak to si uzijes v tých písomných stanoviskách, tie sú tam časté a veľmi populárne
a patriciav. hlavne sa priprav na veľa, veľa čítania
nesúhlasím s tebou, ministri by mali ovládať danú problematiku z druhej strany, myslím tým, že by mali mať aktívne skúsenosti s prácou v oblasti, ktorej potom šéfujú, pre ktorú tvoria legislatívu, o ktorej rozhodujú....darmo bude niekto dobrý manager, keď nebude mať páru o tom, ako sa ktorá úprava zákona dotkne danej oblasti už v praxi....ak niekto podnikal, asi bude tie "muchy" čo treba vychytať poznať lepšie ako "manager" ktorí, kto si o podnikaní len prečitá pár kníh a štúdií etc. a to platí aj pre iné oblasti ako je zdravotníctvo, školstvo a pod. ...proste pre niečo sú tie miesta obsadzované ľuďmi "od fachu"
Nevedeli by ste mi odporučiť, čo by som si mohla prečítať? Nejakú povinnú literatúru, ktorej sa určite nevyhnem? Chcela by som niečo prečítať, pokiaľ ešte mám veľa voľného času... Vďakaaa