Ahojte. V stredu idem s bratom cestovať vlakom. A tam kde budeme, chceme cestovať aj autobusom a tak.. Keďže ešte nemám 15, potrebujem nejaký doklad s fotkou o tom, že mám 13, aby som mohla mať polovičný/študentský lístok, keby sa ukázal revízor (čo sa vo
aby si si vybavila karticku na vlakovej stanici, potrebujes potvrdenie o navsteve skoly, ktore vydava KAZDA skola ,
ak to chces na vlak tak ti najskor na stanici vydaju ich papier, ktory si ides potvrdit do skoly.. urcite, ked skocis na zakladku, (ak tam cobec niekto bude lebo si sa dost neskoro spamatala =/...) tak tam ti to potvrdi sekretarka, alebo ekonomka alebo koho tam mate na tie papierovacky..
pas, a este neplatny neviem ci bude stacit.. na autobus ti tiez treba taku karticku, ktoru ti vydaju zase zrejme na autobusovej, lenze ta sa aspon u nas vybavuje tak, ze si ides do skoly po potvrdenie, ktore ti tam ta teta sekretarka vyda a s nim a fotkou ides na stanicu autobusovu, kde tu zase vystavia karticku na zlavu v sadke..
podľa mňa ti stačí aj preukaz poistenca (tak mi povedal jeden revízor ) ale tá kartička sa dá vybaviť v dopravnom podniku budeš tam mať fotku, rodné číslo a školu, do ktorej chodíš.. ja tú kartičku mám keďže sa mi neoplatí vybavovať voľný lístok... a platí aj na vlaky
preukaz poistenca nestačí nakoľko tam nemáš fotku, platný pas by už mal ale to len pre deti do 15 rokov..starší ak nemajé študenstkú preukážku nárok na polovičný lístok nemajú
@malina1 mne sa zdá že ak máš 15 a viac a nemáš platnú kartu nárok na zľavu nemáš..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
ak to chces na vlak tak ti najskor na stanici vydaju ich papier, ktory si ides potvrdit do skoly.. urcite, ked skocis na zakladku, (ak tam cobec niekto bude lebo si sa dost neskoro spamatala =/...) tak tam ti to potvrdi sekretarka, alebo ekonomka alebo koho tam mate na tie papierovacky..
pas, a este neplatny neviem ci bude stacit.. na autobus ti tiez treba taku karticku, ktoru ti vydaju zase zrejme na autobusovej, lenze ta sa aspon u nas vybavuje tak, ze si ides do skoly po potvrdenie, ktore ti tam ta teta sekretarka vyda a s nim a fotkou ides na stanicu autobusovu, kde tu zase vystavia karticku na zlavu v sadke..
snad som pomohla, dufa, ze to vybavis..
@malina1 áno je to možné
@malina1 mne sa zdá že ak máš 15 a viac a nemáš platnú kartu nárok na zľavu nemáš..