Ved si kupte nove telky Mna najviac stvalo, ze televizne noviny boli v pomere 16:9 a ked bola reklama, tak to som musel zas prepat na normal Ale aj tak sa mi to nepacilo, akesi to bolo cele male...chce to zvyk
my mame klasicku telku ale celkom v pohode ulhlopriecka cize to 16:9 mi nevadi a je to zarucene taky pomer ak to tu niekto spominal, len dufam ze to bude bez dalsich kiksov v poslednom case ich tam maju az dost
mne to vadi prto markizu dako neledujem. a mam pocit. ze by to malo fungovat iba pre tych co maju digitalne primanie ci ako to je co maju klasicke tak to by mohlo byt k formatu 4:3 ci ako to je ani neviem ale dost mi vadi format 16:9 dojebali co sa dalo
Ako otras. Dúfam že ostatné televízie na to prejdú čo najneskôr... Stačílo mi pozerať hokej na ČT. Som si to musel prepnúť na iný pomer a polovicu obrazovky čierne okraje. Ale zase berem že modernizácia musí byť
ja vlastne neviem prečo zrazu všetci nadávaju na markízu, veď to nieje verejnoprávna telka živý sa sama a ma najväčšiu sledovanosť na slovensku, a taka modernizácia už bola na čase ja sa skvôr teším na digitálne vysielanie ale to kým pokryje rozlohu celého slovenska to fuf
doriti to je fakt bieda s tou markízou...žebráci..úplne to posrali stým obrazom...nedá sa na to wobec kukat...sa budú čudowať ked ich nikdo nebude pozerat kwoli obrazu
to širokouhlé zobrazenie si myslím celkom dobrá vec ale len pre nové telky. mne to pripadá ako úplná pičovina. mam skôr pocit ,ze sa vrátili vývojovo dozadu a ani nový vzhľad sa my nelúbi ale aj tak moc telku nedívam cize my to je jedno
ved idu s dobou, co je na tom dnes sa uz len sirokouhle telkace predavaju... Ale tiez si myslim ze hento je fakt nejake divne 16:9 lebo na starom telkaci co mame 4:3 je to normalne a ked na velkom co mame nastavim obraz na 16:9 tak je to divne roztiahnute...
Najlepsie by bolo keby vysielali Vsetky televizie VSETKO v 16:9 a DVB-T a Full HD lenze su jebnuty a brzdia to naschval. Alebo este lepsie by bolo keby sme si brali priklad z japoncov. Oni totiz planuju na rok 2015 vysielanie v Super - Hi Visison s rozlíšením 33 Mpix. Super Hi-Vision alebo tiež Ultra High Definition Video má rozlíšenie 7680 x 4320 a 60 obrázkov za sekundu, zvuk je 24-kanálový. Nekomprimované video dáta štandardu tak vyžadujú bandwidth 24 Gbps, audio 28 Mbps. Video je možné komprimovať typicky na približne 500 Mbps.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
a je to pomer 16:9, lebo je to pomer sirokouhlej televizie, co sa pouziva aj v kinach.
ked to pozeram cez satelit, tak tam si mozem priblizit tak, ze mi odreze kraje a mozem pozerat normalne 4:3, ale ani to neje take super
» www.dsl.sk/article.php?art...
aj my by sme take mohli zaviest. a by sme mali na 5 ked nie 2 roky postarane kym nepride new technologia.