Ahojte ľudia , súrne potrebujem pomoc, a dúfam, že sa tu nájde niekto kto mi pomôže . Predom ĎAKUJEM !
1. Z chemicke rovnice : N2 + 3H2 → 2NH3 , urči pomer látkových množstiev
a) dusíka k amoniaku _________ b) vodíka k amoniaku _________ c) dusíka k vodík
@patrik7741 ak chces ziskat NIE samotny oxid draselny ALE dva moly oxidu draselneho, tak reaguje peroxid draselny s dvoma atomami draslika pri vzniku dvoch molov (molekul) oxidu draselneho, teda K2O2 + 2 K -> 2K2O
rovnicu musis vycislit co som uz urobil aby ti platila rovnost na lavej ale aj na pravej strane
Ony sú tak k tomu aj možnosti
3. Aké látkové množstvo draslíka treba na prípravu 2 molov oxidu draselného K2O ?
a) 1 mól draslíka
b) 3 móly draslíka
c) 4 móly draslíka
d) 2 móly draslíka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
a) 1:2
b) 3:2
c) 1:3
2. je zle zapisana ked sa jedna o dva moly oxidu draselneho...
pokial viem, oxid draselny sa vyraba z peroxidu draselneho
3.
a) 4P
b) rovnocenne
c) 3O2
d) 2H
e) 3NaCl
f) rovnocenne
2K + O2 ---> K2O2
K2O2 + 2K --->2K2O
či?
lebo inak sa zvykne vyrábať s kovovým draslíkom a dusičnanom draselným.
rovnicu musis vycislit co som uz urobil aby ti platila rovnost na lavej ale aj na pravej strane
3. Aké látkové množstvo draslíka treba na prípravu 2 molov oxidu draselného K2O ?
a) 1 mól draslíka
b) 3 móly draslíka
c) 4 móly draslíka
d) 2 móly draslíka
4K + O2 ---> 2K2O
teda 4 moly draslíka ????
Povedz nam prosim, na aku skolu chodis.
@unknownboy myslim, ze nejde o sposob pripravy, proste v 2 moloch K2O su styri moly draselnych kationov a o nic viac ani menej.
Myslím si že to je jedno na akú školu , sú to otázky z pracovného zošita , za to škola nemôže