Prosím ľudia poraďte mi! Ako sa mám prinutiť učiť? HLAVNE AKO MÁM PRI UČENI VYDRŽAŤ? Nejako sa namotivovať napr. Vždy aj keď sa konečne donutím si sadnuť k učeniu, chvíliami od toho utekám k iným činnostiam. A som rad ked sa k tomu vratim vôbec
Ja som si našla miesto a čas, kedy sa mi najlepšie učí - večer, pri rozsvietenej lampicke a s čajom alebo kávou... tak dokážem stráviť aj dve hodiny, čo je u mňa úspech
@patricos tak vieš, ja ti poviem tak... ja som mal dosť zvláštny štýl učenia a v podstate ani neviem ako som dokázal prejsť až ku maturite, asi som mal šťastie...ja som bol strašne lenivý žiak, ja som sa vôbec neučil od tretieho ročníka a strednej , väčšinou som iba odpisoval alebo som si zapamätal učivo zo školy alebo z vlastného života, čo som vedel ja už predtým ako nás to učili v škole záleží aj podľa toho akú ťažkú máš školu no
Mne pomáhajú intervaly, ja si nastavím 90 minút učenie alebk robenia domácich úloh a potom si dám 30 minút voľna, počas ktorých si môžem dať desaťminútoveho šlofíka alebo relaxovať na socialnych sieťach alebo počúvať nejaké podcasty... To sa volá princíp odmeňovania, keď sa tých 90 minút budeš učiť, tak môžeš 30 minút robiť čo chceš alebo za odmakanych 90 minút môžeš zjesť štvrtinu čokolády. Odmenu si už musíš nastaviť ty, podľa toho čo máš rád. A potom sa opäť vrhnes do učenia a potom budeš zase oddychovať a tak sa to bude striedať až kým nebudeš vedieť to čo ti treba..
Prežívam to práve teraz...
A jediné ako sa dokážem premôcť je fakt, že si uvedomujem, že keď nespravím skúšky, tak nespravím školu a všetko doterajšie úsilie bolo zbytočné.. A odhodím mobil ďaleko.
moja motivácia je jednoducho to, že chcem dokončiť tú školu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
to prekusal by sa nenašla ?
A jediné ako sa dokážem premôcť je fakt, že si uvedomujem, že keď nespravím skúšky, tak nespravím školu a všetko doterajšie úsilie bolo zbytočné.. A odhodím mobil ďaleko.
moja motivácia je jednoducho to, že chcem dokončiť tú školu