part1:zdravim zhanam si na poslednu chvilu nejaky notebook a zisla by sa mi pomoc pri vybere. Chystam sa na vysku mimo SK cize urcite nepojde o desktop, nie som velky hrac no z toho co som pozeral vacsina notebookov s idealnym hardwarom mali label hracske
G5 je na tom určite lepšie s chladením, ale pri tomto výbere sa rozhoduješ len medzi vzhľadom. G3 pochybujem že dokáže udržať 1060tku chladnú, byť tebou by som sa pozrel možno aj na lenovo Legion Y530. Pokiaľ neplánuješ extra moc hrať hry bral by som G3 alebo Y530 kvôli vzhľadu, pri G5 budeš vyzerať ako klasický nerd. Musíš proste urobiť kompromis, to už je na tebe.
tak mozno sa mylim ale predpokladal som ze prave g3 bude na tom s chladenim lepsie kedzie tam je 1060maxQ ktora je podla toho co som sa docital trochu slabsia s lepsim chladenim...ten vzhlad u g5 ale nie je nejaky problem,pri hladani som sa predieral obdobnymi notebookmi a najma tie od aceru vyzerali omnoho"nerdskejsie"
y530 s rovnakymi parametrami bola moja volba c1 ked som zacal prvykrat rozmyslat o kupe notebooku lenze stoji o 120e viac nez g3 a 220e viac nez g5 pricom s g5 su okrem vzhladu uplne rovnake
@sidious ved prave ze neviem...hram hry ktore su uplne nenarocne(grandstrategie od paradoxu) ale myslel som si ze by bolo fajn mat lepsi nb ak by sa mi nahodou zachcelo skusit nieco ine..dufal som ze tento nb mi vydrzi tak 4 roky v dobrom stave je to realne?
Reálne to je, podľa toho ako sa o notebook staráš, či ho sem tam aj prepastuješ a podobne, pretože to nieje na veky. Na čo reálne ho využiješ ? Pretože aby si si zahral nové hry, ti stačí 3gb grafika aby si si to zahral na stredných. Ak potrebuješ niečo do budúcna, uvažoval by som nad 4gb ale 6gb je prepal na bežné účely. Ak je tvoja primárna práca písanie si poznámok a podobné, išiel by som skôr do 3/4 gb grafiky a cena ti padne aj o 400€ k dobru.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
1: » www.ingram.sk/core-i7+25704/d...
2: » datacomp.sk/dell-inspiron-g...
bol by som rad keby ste mi pomohli vybrat z tychto dvoch pripadne mi navrhli ine alternativy
(rozpraval som o tom aj s kamaratmi a ti mi odporucili aby som siel po i7,16gb ram a grafike gtx1060)
y530 s rovnakymi parametrami bola moja volba c1 ked som zacal prvykrat rozmyslat o kupe notebooku lenze stoji o 120e viac nez g3 a 220e viac nez g5 pricom s g5 su okrem vzhladu uplne rovnake