Ahojte, chcela som spýtať, či je tu niekto kto chodí do posilky a maká n sebe. Chcem začať chodiť aj ja a potrebujem si upravit stravu poprípade nejake doplnky. Pýtam sa hlavne tých, ktorí to zažili na sebe. Viem , ze je toho na internete veľa , ale radse
@lexiblack tak obmedz sacharidy , uplne vypusti fastfoody , jedz menšie množstvá 5 krát denne , v posilke rob kardio a striedaj to s cvičením s ľahkými váhami , na začiatok , potom prejdi na ťažšie , ale podľa toho či chceš objemné veľké svaly alebo len trochu spevnieť a vyrysovať.
Z pojmu svaly... stále neviem čo konkrétne chceš.
Schudnes tak ze z kazdodennej zauzivanej stravy v podobe ranajky - obed - vecera spravis mensie porcie a pridas dalsie dve zamerane viac na bielkoviny. Upustis z klasickych veci zlozenych z vela muky, cukru atd. Takto schudnes stravou, co presne jest na to ti posluzi google, najdes vela clankov o strave, receptoch atd. Dalej mozes efekt este umocni ak k tomu pridas pohyb, je to jedno ci beh, fitko, zumba, plavanie etc. Najidealnejsie to striedat - podla tvojich moznosti, ja to v skratke volam " trochu sa zapotit ". Drzim palce
Ja by som nepisal ze necakaj sialene vysledky hned v prvy mesiac ale ked vydrzis dodrziavat nejaky jedalnicek a poctivo budes cvicit tak sa ti to odmeni postavou aku len chces
@mm47 zena objemne svaly ani ked pojde viac silovo nenaberie, akurat tak skor spevni. Nato aby zena vobec nabrala viac hmoty ako je nejaky fitness tak bud musi mat nejake geneticke predispozicie alebo sa fakt vyhradne nato dlho zameriavat, pripadne testak samozrejme
Chces schudnut spevnit, daj si najprv nejaky trening. Ja osobne si myslim, ze zo zaciatku je najlepsie zalozeny na cvikoch s vlastnou vahou, po case prejist na cinky. Bud 1+1,2+1, zalezi ako si fyzicky zdatna. A po treningu si daj kardio. Stravu na chudnutie podsekni o takych 300-500kcal od toho, co ti treba na udrziavanie, prijmaj dost bielkovin a nejedz vela hluposti...
Ja makám na tréningoch aj v posilke. A môj metabolizmus je taký ,,fasa" že popritom stíham v pohode fajčiť aj piť. Takže ti moc neporadím.
Ale rozhodne obmedz biele pečivo. A jedz veľa tvarohu.
@elenari tak okolo 50% trenerov je fakt nahovno. A celkovo dobrych je mozno tak 1 z 10.
Teraz si robim licensiu a ten kurz je zatial dost smiesny....okrem nejakych cvikov s vlastnou vahou som sa tam nic nedozvedel a casto niektore veci podavaju tak ako cistu pravdu, a ked som sa pytal toho, co to prednasa, ze ci sa bude hlbsie rozoberat aj ine. Tak mi povedal, ze nie, lebo tych ludi ( buducich trenerov to len zmetie ) Napr. take ako, ze sa musi jest kazde 3hod, ze sa nemaju jest sacahridy s vysokym GI atd.
@skingirl94 vacsiu blbost si napisat nemohla? ... Ja platim 16€ (3 roky dozadu to bolo dokonca 14€) na mesiac, kde je aj trener, ktory ti napise bezproblemovo jedalnicek, poradi a realizuje aj sutaze, a teda aj dohliada na vsetko a vsetkych, co tam chodia.
@bress aj sa cudujes, ze 50 percent trenerov je na hovno, ked existuju tieto smiesne kurzy? Takto sa trenerom moze stat hocikto, aj ten, ktory so sportom nemal nikdy nic spolocne a nielen ze je to potom konkurencia, ale robia aj spatne meno ostatnym. Kde sa ti buduci ,,treneri,, za tych par hodin naucia celu anatomiu, funkcnu anatomiu, vyzivu, biochemiu, biomechaniku, fyziologiu, didaktiku zdravotne oslabenych/postihnutych, teoriu a didaktiku sportu, funkcnu diagnostiku, antropomotoriku, psychologiu, techniku cviceni atd... nie je sanca, ani keby bolo tych kurzov 20 za sebou.
@mcaxebread sak ja viem ale oni aj potom maju klientov. Ta zas keby sa mali az tak dopodrobna to ucit tak by trener nestal 10 eur na hodin ale 50 eur na hodinu (co lepsi aj kludne stat bude
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Najprv musíš vedieť čo od toho očakávaš , či svaly , alebo chudnutie....
Z pojmu svaly... stále neviem čo konkrétne chceš.
Chces schudnut spevnit, daj si najprv nejaky trening. Ja osobne si myslim, ze zo zaciatku je najlepsie zalozeny na cvikoch s vlastnou vahou, po case prejist na cinky. Bud 1+1,2+1, zalezi ako si fyzicky zdatna. A po treningu si daj kardio. Stravu na chudnutie podsekni o takych 300-500kcal od toho, co ti treba na udrziavanie, prijmaj dost bielkovin a nejedz vela hluposti...
Ale rozhodne obmedz biele pečivo. A jedz veľa tvarohu.
Teraz si robim licensiu a ten kurz je zatial dost smiesny....okrem nejakych cvikov s vlastnou vahou som sa tam nic nedozvedel a casto niektore veci podavaju tak ako cistu pravdu, a ked som sa pytal toho, co to prednasa, ze ci sa bude hlbsie rozoberat aj ine. Tak mi povedal, ze nie, lebo tych ludi ( buducich trenerov to len zmetie ) Napr. take ako, ze sa musi jest kazde 3hod, ze sa nemaju jest sacahridy s vysokym GI atd.