ahojte, síce neočakávam , že tu bude veľa rád prosím Vás, čoskoro budem mať mačku. No a mňa trápi , že som sa dočítala aby jej hlavnú zložku potravy neobsahovali granule a konzervy,. Tak č ešte je budem musieť dávať? ?
My máme cicušku, občas dostane z polievky od obeda, občas mlieko, vylízať konzervu, ale má aj svoje vždy suché granolky s vodou, a samozrejme nechýbajú konzervy, to ona lúbi
... a hlavne, nezabúdajte očkovania a odčervovacie tabletky
@patrixo mačka ani omylom nezožerie všetko, práveže mačka je mimoriadne vyberavý tvor a riadi sa predovšetkým podľa vône potravy. To pes zožerie všetko až do prasknutia, dokonca som bol svedkom toho, ako pes zožral prádlo ktoré sa vonku sušilo.
môj cicik má stále k dispozícií misku s granulkami a vodu. Ráno mu nasypem a do ďalšieho rána to postupne pomaly spapá. Popri tom každý deň dostane trochu z konzervy. Nejaké to mlieko, vajce, ryba, smotana, biely jogurt... Miesto konzervy mu/jej ale môžeš aj normálne variť, aj to tak je lacnejšie. Napr. taký kúsok vo vode vareného kuraťa a k tomu ovsené vločky alebo tiež taká krupicová kaša. A samozrejme olivový olej to mačky šialene moc milujú. ...vždy si ale dávaj aby to bolo bez soli. Na tú mačky nie sú stavané. Takže také veci ako šunka, rybie konzervy pre ľudí a pod. NIKDY nedávaj.
...a ešte detské piškóty síce neviem či je to zdravé, ale môj tigrík ich má veľmi rád
Ak zijes na dedine, tak staci macke dat 1-2x denne mlieko a o zvysok potravy sa postara sama.. Samozrejme za predpokladu, ze to nie je nejaka leniva kurva s velkym pupkom.
A nevidim nic zle na granuliach a konzervach aj keby mali tvorit jej hlavny zdroj potravy.
Konzervy a granule su iba doplnkova strava, granule ma mat v miske stale a maso z konzervy 2krat denne a okrem toho samozrejme denne aj normalne jedlo ako maso, ryba, mlieko...
No takze ma mat v miske stale vodu a granule , a ked jej budem davat konzervu , a granulky este nebude mat spapkane , mam jej ich odlozit na potom? P.S.:Bude to macka chovana v byte , cize ziadne mysi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
a nenapísali čo teda má žrať?
Tak ju nechaj chytať myši, chlípať mlieko a občas ju nechaj napásť sa na trávniku
... a hlavne, nezabúdajte očkovania a odčervovacie tabletky
...a ešte detské piškóty síce neviem či je to zdravé, ale môj tigrík ich má veľmi rád
A nevidim nic zle na granuliach a konzervach aj keby mali tvorit jej hlavny zdroj potravy.