Ahoj. Chcela by som poradiť s výberom notebooku (škola: architektúra).
Požiadavky na výkon základných grafických a vektorových programov (CAD, Adobe, Lumion, 3Ds Max...).
Môj súčasný notebook: DELL Inspiron 15 7000 (7567-2854).
Veľké plus 4K monitor.
mna dell uz nelaka, odkedy som si kupila -v tom case- dooost slusny nb a mal taku zahadnu chybu na maticnej doske, ze mi to nevyreklamovali a vsetko to bolo v pici
Vsak ten notebook je stale na vysokej urovni vsetko by ti na nom malo ist. Parametre ma dobre. Ved stoji 1000 novy.
Dell a lenovo su najpredavanejsie znacky. Neviem co mas proti nim. Asus a Acer ja nemam rad zase. Tak skus MSI.
Osobne nebudem odporucat novy ntb lebo tie maju malo RAM pamete.
@lentvojamala ale inac akoze, mohol som si najprv vygooglit ten co mas teraz, a... musim nerad uznat, ze wisthinger ma pravdu ze je to dost dobry stroj, a stale by ti mal na to vsetko stacit. (aj ked potom to zabije tou kokotinou o ramke). je s nim nejaky problem? s bookom myslim, nie s wisthingerom, o nom uz davno vieme aky je s nim problem =D
@7 , otvor si hocijakého predajcu a gaming notebooky. Odporúčam niečo čo neváži 10 kíl, lebo to budeš vláčiť do školy. Veľa spolužiakov má lenovo, neviem čo je na ňom zlé Ja mám hp omen, fičí, ale už som mu musela meniť baterku, to ale môže byť len moj problem a dell je tiež dobrý..
inak hej, máš dobrý ntb, tak prečo riešiš nový? si postav radšej už potom stolový pc ktorý utiahne aj nejaký render lepší, to čo máš si nechaj na konzultácie v škole a máš vybavené.
@wistingher skús si kúpiť lenovo za vyše 700e a potom hodnoť, či za tie peniaze stojí, keď nezvláda poriadne ani vo photoshope s väčšími súbormi pracovať
@sasi2680 kúpil som si lenovo za 1000€ má RAM 16GB ssd disk dobrý procesor a grafiku za tú cenu. Nič porovnateľné hp, acer, asus neponúka. V pohode upravujem fotky, strihám videá, hrám hry a som šťastný.
@sasi2680 Na značke absolútne nezáleží. Ide o výkon a komponenty ktoré v nich sú. Nebudem si kupovať notebook aby som hodnotil niečo čo viem povedať aj bez kúpy. Nejde o cenu, ale o výkon. Spolužiak kúpil notebook značky Asus, pred rokom a pol. Dnes je to totálny črep. Naozaj. Treba vedieť do čoho ideš. To ako ti v alze a pod. popíšu produkt to je irelevantné. Podstatné je aké má komponenty. Z inzerátu zoženieš bezproblémov výkonný notebook aj za 350€. Len tam je vždy otázka tej menšej výdrže baterky. Preto najlepšie je si vyskúšať osobne, či to nelaguje, neseká a pod. Kolko baterka vydrží atď. ... Dnes ten spolužiakov notebook nikto rozumný nekúpi. Na net to stačí. To je vštetko. Žiadne grafické programy, ani hry na tom suvisle nerozbehneš, bez toho aby to nepadalo každych 15 minút.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Dell a lenovo su najpredavanejsie znacky. Neviem co mas proti nim. Asus a Acer ja nemam rad zase. Tak skus MSI.
Osobne nebudem odporucat novy ntb lebo tie maju malo RAM pamete.
inak hej, máš dobrý ntb, tak prečo riešiš nový? si postav radšej už potom stolový pc ktorý utiahne aj nejaký render lepší, to čo máš si nechaj na konzultácie v škole a máš vybavené.