Zdravím vás. .. chcel by som aby ste mi poradili pri výbere VŠ ... zaujímam sa o počítačovú 3D grafiku a tomuto by som sa chcel venovať naplno aj v budúcnosti. Bohužial na SR sa čisto PC grafika študovať nedá - len napr. dizajn na umeleckých školách - ale
Príklady profesií podľa nadobudnutej spôsobilosti:
Programátor - analytik v rôznych oblastiach spoločenskej praxe, v ktorých sa významným spôsobom využíva počítačová grafika, najmä interaktívna, na pozíciách vyžadujúcich hlbokú znalosť princípov tvorby realistických obrazov a animácií. Ide napríklad o oblasť kinematografie, reklamy, zábavného priemyslu (počítačové hry) a tvorby graficky zložitých webovských stránok.
Výskumný a vývojový pracovník v oblastiach, v ktorých významnú úlohu zohrávajú zložité aplikácie geometrie a počítačovej grafiky, ako je napríklad modelovanie rovinných a priestorových objektov ľubovoľného tvaru (v odevníctve, v obuvníctve, v strojárstve a inde),
rekonštrukcia trojrozmerných objektov z ich dvojrozmerných obrazov,
rekonštrukcia trojrozmerných objektov z diskrétnych dát (v medicíne, v kartografii a inde),
vizualizácia zložitých, najmä mnohorozmerných dát.
Ešte máme Počítačovú grafiku a videnie, ale to teraz neviem nájsť.
Vážení ... trochu ste ma nepochopili. Ja v súčastnosti študujem 1.rok aplikovanú onformatiku na FMFI ... ale mal som o tom trochu iné predstavy. Ono je to celé skôr o programovaní alebo o matike. Ja chcem grafiku skôr tvoriť - nie programovať software na 3D grafiku ..
No ... ja by som chcel hlavne niečo v BA ... kvoli určitým osobným dôvodom ... ono .. asi ozaj nič podobné na SR nieje ... preto aspon niečo čo sa aspon okrajovo dotýka ... možno stavbarina na STU , povedzme - technológie a manažérstvo stavieb ... neviete ako je to s náročnosťou ? .. napr. ked si porovnam matiku na Matfyze (aplik.infor.) a tam ? .. bo som zistil že na matfyz nemam hlavu ... a chcem si vybrat teraz na 100% školu .. ktoru zvladnem ... Vďaka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
@anzu ti možno bude vedieť poradiť viac
» www.fmph.uniba.sk/index.php?id=48...
konkrétne z toho vyberiem toto:
Príklady profesií podľa nadobudnutej spôsobilosti:
Programátor - analytik v rôznych oblastiach spoločenskej praxe, v ktorých sa významným spôsobom využíva počítačová grafika, najmä interaktívna, na pozíciách vyžadujúcich hlbokú znalosť princípov tvorby realistických obrazov a animácií. Ide napríklad o oblasť kinematografie, reklamy, zábavného priemyslu (počítačové hry) a tvorby graficky zložitých webovských stránok.
Výskumný a vývojový pracovník v oblastiach, v ktorých významnú úlohu zohrávajú zložité aplikácie geometrie a počítačovej grafiky, ako je napríklad modelovanie rovinných a priestorových objektov ľubovoľného tvaru (v odevníctve, v obuvníctve, v strojárstve a inde),
rekonštrukcia trojrozmerných objektov z ich dvojrozmerných obrazov,
rekonštrukcia trojrozmerných objektov z diskrétnych dát (v medicíne, v kartografii a inde),
vizualizácia zložitých, najmä mnohorozmerných dát.
Ešte máme Počítačovú grafiku a videnie, ale to teraz neviem nájsť.
pozeral si v Cechach? Alebo Kosice: ortal=795" target="_blank" rel="nofollow" title="Linka na stránku tuke.ulern.sk">» tuke.ulern.sk/home/index.php?... ale podla mna, ako som pozerala, vacsinou je nieco take az magisterske...