Ahojte, sedím v práci a neviem ako ďalej. Chcem sa tu asi len vyrozprávať, alebo asi len hľadám niekoho kto sa trápi tak ako ja. Len pre pocit, že nie som sama s tou obrovskou bolesťou v srdci. Neviem ani ako začať, ale asi to skrátim na jednu vetičku. V
jednoducho bolo nieco co sa stalo. ak nezomreli s chorobou tak ich niekto zabil to je osud a osud je nezvratny. A je to sucast zivota. clovek nemusi nic. Clovek musi iba zomriet. Narodis sa nieco dosiahnes a umres. tak to v zivote chodi, nikto vecne nezije. Na to, ze mas smutok v srdi ti nikto nevezme. Ale mas hadam kamaratou + ocinka ktory ta potrebuju. A ty ti dodaju silu.
Kazdy si da aspon milionkrat za zivot otazku "preco prave ja?" urcite nie si sama kto sa trapy a nesie si zo sebou tu velku bolest v srdci ...Nuz kazdy sa s tym musi vyrovnat sam a ist dalej.Je to nesmierne tazke.Ja som sice o mamu neprisla ale stratila som najlepsieho priatela,chalana ktory bol pre mna viac nez vzduch ... tiez uplne zbytocne.Videla som umierat ho na vlastne oci a to som bola este mensia ... staci len ak zacitim vonu tak ako vonal on,alebo hocico co mi ho pripomenie a neubranim sa slzam ... Cas ... chce to cas kym sa to "zacely" aj ked "jazvy" zostanu navzdy ... Hlavne je nezabudnut a niest si v srdci len tie najlepsie spomienky ... wela stastia
to je mi luto.. hoci som nikdy take hrozne veci ako ty nezazil a neviem si ani len predstavit ze by sa mne alebo mojim blizkym stalo nieco podobne, prosim ta skus to prekonat... Jedine, co ti mozem povedat je ze pokus sa s tym vyrovnat. Teraz si to este mozno nevies predstavit ale cas vsetko vylieci, aj ked zrejme nie uplne. Co sa tyka otazky preco, ktoru si neustale kladu trpiaci ludia, ja osobne si na nu odpovedam takto: Osobne v Boha neverim, neverim, neverim ze zomreli preto ze to chcel Boh. To je jednoducho zivot. Cely zivot si nieco budujeme, a potom sa nam to zrazu rozpadne ako domcek z karat. Ale my ako ludia sa nevzdavame a zaciname zase odznova. Potom sa opat nieco stane a nam opat zostanu zo snov len trosky. A opat ideme dalej. Az nakoniec koncime nasu put. Mozno sa pytas aky to ma cele zmysel? Podla mna zmysel je ta cesta.. to budovanie... tie krasne chvile stravene s ludmi ktorych mame radi.. Zivot je predsa nadherny ale kruty zaroven. Tie najstastnejsie chvile su vykupene tymi najstrasnejsimi. Nenavist sa strieda s laskou.
Neviem preco, ale zivot je jednoducho taky. A jedine co mozeme robit je hrat najlepsie ako vieme s kartami, ktore nam rozdava.... Zelam ti vela stastia PS: ak by si sa s tym nevedela vyrovnat alebo potrebovala pomoc, klusne napis, alebo zajdi za odbornikom.. to nie je hanba..
ehm, takze nikto smrt tusim v tejto diskusii nespajal s Bohom..ok, bolo spomenute, ze lukynko neveri v boha, je to v pohode aj cosi vyssie bolo napisane, ez to bol osud..a co tak bozia vola? mozno s tym budem fajne trapna, ale proste este nedavno (cca 1-2tyzdne) sme sa o tom bavili na nabozenstve...ci je Boh taky kruty, ze necha triept, trebars teba...ze "necha umriet" tvoju rodinu...ale vsetko ma svoj vyznam,...ako ked sa hovori, ze vsetko zle je na nieco dobre...pre mna je lahke pisat takto, ze to ma svoj vyznam, ze smrt je v pohode, ze sa to deje stale...nikdy som (nastastie) nestratila blizku osobu a predsa sa neubranim slzam hoci aj na cudzom pohrebe...neviem ako sa citis a nebudem ti vraviet, ze ta chapem, nechcem klamat...neviem ako sa mas z toho dostat, ale o to viac si vaz ocina ... myslim, ez etraz sa potrebujete a vlastne mate uz len jeden druheho...vzdy je to lepsie ako nic. znova skuste zit...aj kled je to asi tazke... vela stastia prajem
Dievca, realita je taka, ze jedine co ti naozaj pomoze je prijat to tak ako to je. viem je to tazke ale v najtazsich chvilach tu na tomto skurvenom svete tu vzdy je niekto kto ta potrebuje, v tvojom pripade je to ocinko. A ver ze ti to pise clovek ktory vie o com su take chvile. Ak chces mozeme sa porozpravat cez postu...
Tak ako tu polovica z vás píše že Boh nie je, tak ja vám hovorím, že keď stratíte niekoho koho veľmi lubkáte, uveríte v Boha, pretože nič iné vám nezostane. Neverím tomu že sa s nimi už nikdy nestretnem a nikoho z vás neobviňujem, len tie reči ako sa s tým mám vyrovnať od niekoho, kto má dokonalý život ako som mala volakedy ja, sú pre mňa nepodstatné.Zmierila som sa so smrťou mamičky, ale sestričku ešte stále vnímam ako živú, nedokážem ísť na cintorín, verím, že len niekde odcestovala.Verila som v Boha od malička a budem v neho veriť aj naďalej, pretože po smrti niečo musí byť, toto je to peklo a Boh skúša len moju vieru.Ešte neviem čo ma čaká ale už prežijem všetko, som iný človek, lepší. Uvedomujem si o čom je život a aj keď ma postihlo takéto nešťastie som možno štastnejšia ako trištvrte ludí na tomto svete.A to bol asi zmysel toho všetkého, budem pomahať každému kto bude potrebovať moju pomoc
no ja som stratila koho som lubila a vôbec to moju vieru neposilnilo.
A ja viem lahko sa mi to teraz hovori, ale co budes mat z toho, ze budes verit, ze ta tvoja sestricka zije? Budes trapit len samu seba, prijmi radsej realitu a ako sama pises, bud dobrym clovekom ale nezi v snoch.
Aduskiss, neviem ako si toho človeka ľúbila a neviem ako si sa s tým zmierila. "Tá" moja sestrička ako píšeš bola a je tu, o tom je celá viera. Veríš že sa s tými čo si stratila ešte stretneš, veríš a nemusíš mať dôkazy, nemusia plakať sochy, nemusia sa ti zjavovať úkazy, proste veríš a to ma drží pri živote.To, že si myslím že moje zlatíčko je ešte tu, tak to je len časom, poznám to, veď som to zažila už druhy alebo tretí krát.Ale to neznamená že žijem v snoch, len ubehol krátky veľmi krátky čas.To je na dlhú debatu.Ja ťa o viere nepresvedčím, tak ty mi neber prosím tú vieru moju.A lúbila si toho človeka? Pretože nechápem ako môžeš žiť ďalej s myslou, že sa už nikdy nestretnete.No ja som tu žiadala o pomoc ale ty si ma ešte viac ubila.
A nechcem ti brat tvoju vieru, je dobre v nieco verit a teda aj ty veris v to, ze sa s nou este stretnes. Ale myslela som to tak, ze mas este cely zivot pred sebou a samozrejme by si na tie osoby, ktoré si stratila nemala zabudnut, ale zo zivota sa radovat zmierit sa s tym, ze budes musiet zit bez nich a viem chce to cas, ale mi to pripadalo, ako keby sa ty s tym nechces zmierit.
A to s tou vierou, mam teraz priatela, ktorého lubim a neviem si predstavit, ze by mi zomrel. Viem, ze také veci sa stavaju, ale ja by som toho Boha asi znenavidela a uz vobec nie ze by mi to posilnilo vieru k nemu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Neviem preco, ale zivot je jednoducho taky. A jedine co mozeme robit je hrat najlepsie ako vieme s kartami, ktore nam rozdava.... Zelam ti vela stastia PS: ak by si sa s tym nevedela vyrovnat alebo potrebovala pomoc, klusne napis, alebo zajdi za odbornikom.. to nie je hanba..
A ja viem lahko sa mi to teraz hovori, ale co budes mat z toho, ze budes verit, ze ta tvoja sestricka zije? Budes trapit len samu seba, prijmi radsej realitu a ako sama pises, bud dobrym clovekom ale nezi v snoch.
A nechcem ti brat tvoju vieru, je dobre v nieco verit a teda aj ty veris v to, ze sa s nou este stretnes. Ale myslela som to tak, ze mas este cely zivot pred sebou a samozrejme by si na tie osoby, ktoré si stratila nemala zabudnut, ale zo zivota sa radovat zmierit sa s tym, ze budes musiet zit bez nich a viem chce to cas, ale mi to pripadalo, ako keby sa ty s tym nechces zmierit.
A to s tou vierou, mam teraz priatela, ktorého lubim a neviem si predstavit, ze by mi zomrel. Viem, ze také veci sa stavaju, ale ja by som toho Boha asi znenavidela a uz vobec nie ze by mi to posilnilo vieru k nemu.