Muz, 25, København ( Topolcany )
Uhm, nie nejako zvlastne, v pohode.
Zeny to tesi, ci je to staromodne neriesim. Myslim, ze nie.
Nedostavam kvety.
Ak chcem niekoho potesit, alebo proste chcem kvet.
Bolo to na koncerte na konzervatoriu a bolo to v pohode.
Krasnu a lacnu :-S
Vyzor
nejakymi flower parades v meste, promo, internety etc
žena,17,Trebišov
áno ..ale iba mimo peľovej sezóny
nie je to staromódne..podľa mňa je to veľmi milá pozornosť ..samu ma kvety tešia
tak narodeniny,výročie,valentín,keď som mala koncert z baletu,birmovka ..a také spešl udalosti
oj som sa tešila veľmi..ruže stále nechávam sušiť pre radosť
podľa toho koľko by som mala peňazí..ale najradšej by som kúpila krásnu kyticu veľkú..
výzor
to fakt neviem.. podľa mňa by mali vystavovať kvety nejako pekne vonku aby to ľudí prilákalo dnu ..
keď už to musí byť
muž? ako danqo+2 (Zvoľen)
nie
každému, čo jeho je
áno
nedostal som
ako @1
ak som dostal, tak si to nepamatam, ale asi zmätene
mám rád skromné veci
výzor
Muz, 26, Topolcany
Mam velmi rad kvety.
Je to moj oblubeny darcek, nie je to staromodne
Pri promociach a tak, som chlap.
Kytice si davam viazat ako chcem, vybaram si kvety a riesime ju s kvetinarom tak, aby bola megasuperpopici. Iba ked idem kupovat malu a lacnu kyticku, dam sa ukecat niekedy na predbalenu.
Prieskum trhu ? Boli ma to ked kvety umieraju vo vaze, preto mam rad kvetinacove verzie. Osobne by som si vedel predstavit kvetinarstvo ako dzunglu plnu kvetin, kde si ludia mozu prist aj posediet nieco si vypit zajest, a kupit kvet za rozumnu cenu, nie za 4 eura ruzu, to radsej pojdem na kebab aj micke kupim jeden. Chces si zalozit kvetinarstvo ? Ci len plany poplach
♀ 23 Západné Slovensko
Áno
Nie je
Nie často, sviatky, výročia
Ako dar, na spríjemnenie ovzdušia domácnosti
Keď som bola mladšia, nevedela som, čo s kvetmi, radšej by som dostala niečo zábavnejšie. Teraz stále neviem, čo s kvetmi, ak sú rezané, pokiaľ nie sú v črepníku.
Skromnú alebo črepníkovú
Zdravý výzor, vhodnosť k príležitosti
Maloé kvetinárstva majú oproti OC zásadnú výhodu možnosti využiť exteriér, s tým by som pracovala lepšie než "tu máme tieto na cintorín a smraďochy do kútu záhrady pri garáži."
žena, 23, Bratislava
v poslednej dobe veľmi
nie, je to milé a poteší, hoci aj nejaké odtrhnuté na lúke (príliš veľké kytice vnímam ako vyhadzovanie peňazí, to radšej nejaký kvetináčový typ)
na výročie, Valentína, MDŽ, narodeniny, promócie
k sviatku, alebo len tak, keď chcem urobiť radosť
takto :happy:
krásnu lacnú alebo kvet v črepníku
výzor, cena, príležitosť
netradičným viazaním kytíc a druhmi kvetov (každý týždeň napríklad dodať niečo zaujímavé), rozdávať ľuďom na ulici nejaké maličké kvetiny a vizitku k tomu a tak
Žieňa, 20 z Oravy
Ľúbim kvietky, darovanie kvetov je tradičný darček. Neprekvapí ale určite poteší.
Kvety dostanem na narodeniny, mdž a pod. Ešte som dostala kaktus na počesť môjho príchodu z UK.
Nekupujem kvietky. Teda, málo kedy a dám ich do vázy.
Cena kytice by závisela od toho k akej príležitosti sa kupuje. Páčia sa mi aj tie malé kytičky v Lidli. Sú super podľa mňa. Moc sa teším, keď vidím že ju nejaký muž vkladá do košíka...
Keď kupujem kvety zaujíma ma ako vyzerajú a či mi zdochnú na počkanie.
Konkurovať veľkým obchodom, kde sú kvety je dosť ťažko nakoľko tú kyticu hodíš do košíka počas iného nákupu. Pravdepodobne by som sa kvetinárstvo snažila umiestniť na dobré miesto, nech je dostupné každému a niekde kde sa ľudia motajú. No a snažila by som sa mať lepšie ceny. Uhm, neviem.
-zena, 23, BA
-ano kvety, rastliny, stromy celkovo prirodu
-nieje
-kvety som dostala 2x asi na narodeniny, inak sa nimi potesim aj sama a natrham si pekne lucne.
-dar k sviatku
-potesilo by ma to
-najradsej zadarmo, vlastnorucne natrhanu
-ak uz kupujem pre niekoho (skvely darcek pre babku, odporuca 10 z 10 vnuciek ) ,tak vyzor.
-umiestnit kvetinarstvo do vyhodnej lokality, teda naprikald pred obchodny dom ci priamo v nom, pripadne frekventovana ulica v centre atd... Spravit nieco, co ta bude specifikovat, teda napr. styl viazania kytic, stuhy na to pouzivane s vlastnym motivom ci priveskom atd...a dala by som pred obchod debnicku, v ktorej by boli male kyticky zadarmo obviazane stuzkou s vizitkou a k tomu napis, nieco v zmysle ze si mozu zobrat kyticku zadarmo a potesit nou niekoho, to by bolo mile.
mám rada kvety, mám ich rada v zemi keď kvitnú a voňajú a občas aj rezané dostanem rada. ale nezakladám si na tom. najviac ma potešia tie neočakávané.
darovanie kvetov podľa mňa nepodlieha módnym trendom. ak mi niekto chce dať kvety, pre radosť, lebo sú pekné a voňajú, myslím si, že je to od neho milé. nevnímam ich ako symbol alebo prostriedok čohokoľvek.
dostávam na narodeniny/meniny, občas len tak od priateľa, plus ešte na promócie. priemerne raz mesačne-raz za dva mesiace.
kvety kupujem, ak má niekto v rodine (zväčša ženského rodu) nejaký sviatok, aby som ich potešila, keďže viem, ktoré majú rady.
cítim sa potešene, keď dostanem kvety.
radšej kupujem skromnú kyticu. bez všetkých balastov, tráv a prkotín okolo, podľa mňa sú kvety dosť krásne samy o sebe, previazané stuhou, keď je ich krása a jedinečnosť zdôraznená, aby vynikla. prípadne kúpim viac kvetov, ak ju chcem bohatšiu. neznášam, keď je tam tona blbostí, ktoré si môže kvetinárstvo naúčtovať a ľudia to ešte považujú za "vylepšenie" kvetu.
krása je subjektívna, a kým sa niekomu môže páčiť bohato dozdobená kytica, ako známka luxusu, tak to neuznávam. ja som za to gesto, za ten kvet, za snahu potešiť toho človeka, nie za manifestáciu čohokoľvek.
čo je najdôležitejší faktor pri kúpe kvetu? (čas, cena, výzor,doručenie) - výzor, čas. hlavne výzor, rada chodím tam, kde si mám z čoho vybrať. čerstvé pekné voňavé.
a posledná- ako by ste vytiahli ľudí z veľkých centier ako je tesco, do malých čerstvých kvetinárstiev? veľká centrá sú fajn v tom, že je tam predpoklad, že budú otvorené na poslednú chvíľu. najprv by som sa spropagovala kvalitnou prácou, milým prístupom, prijateľnými cenami, aby sa povedomie o mojej šikovnosti rozšírilo ďalej, ale určite je dôležité mať otvorené aj v sobotu (resp najlepšie čo najdlhšie a najčastejšie) a byť flexibilná.
@rainingmen
1.-dievca,17,Brezno
2.-kvety mam rada,ale take co rastu na luke,nie tie co sa predavaju v obchodoch
3.-myslim ze sa najde vela ludi,hlavne zeny,ktore to ocenia. ale ja osobne niesom tento typ,pre mna kvety nie su dobry dar
4.-kvety nedostavam vobec,nikdy som nedostala ziadny.ale vyhovuje mi to tak
5.-nekupujem kvety,nikdy
6.-odpoved ako 4.
7.-zalezi od toho koho obdaruvam. ak viem ze ma niekto rad drahe kytice,kupim mu taku. ak ma niekto rad skromnost,kupim skromnejsie
8.cena je urcite dolezita,nech nikto nehovori ze nie je. a hlavne ide o to ako kvet vyzera,teda vyzor
9.-nevytiahnes asi nijak,vo velkoobchodoch je casto vasci vyber, a je to lacnejsie
@karchie Nie, neplánujem si otvoriť kvetinárstvo. I keď pre moje staršie ja by to bol možno fajn biznis. Tiež moc ľúbim kvety, ale nemám pre ne cit, teda aranžér by zo mňa asi nebol, takže ten biznis zavesím na klinec.
Jedna sa o projekt do školy, kde je našim klientom malých skromný obchod v Ružomberku a potrebujeme ho nejako vylepšiť + omáčky okolo toho. No škola.
@karchie Prepáč, že tak neskoro, ale celkom busy obdobie mám. Ani nie, som v tomto veľký amatér. Určite by to chcelo lepšie promo materiály a spojiť to so sieťami, kde to bude viac dostupnejšie. Takže pracujeme na webstránke, ktorá bude spojená so social mediami a ktorá bude taká, čo ťa chytí za oči svojou jednoduchosťou a multifunkčnosťou.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Uhm, nie nejako zvlastne, v pohode.
Zeny to tesi, ci je to staromodne neriesim. Myslim, ze nie.
Nedostavam kvety.
Ak chcem niekoho potesit, alebo proste chcem kvet.
Bolo to na koncerte na konzervatoriu a bolo to v pohode.
Krasnu a lacnu :-S
Vyzor
nejakymi flower parades v meste, promo, internety etc
there you go ^____^
áno
nie nieje to staromódne
nie moc často ale keď áno tak ma to strašne poteší, najčastejšie keď mám sviatok (narodeniny,meniny a pod..),
aby som niekomu urobila radosť,
ani jednu, kúpila by som kvetinku v črepníku a zasadila by som ju do záhrady,
pre mňa väčšinou čas pretože vždy si dlho vyberám, páči sa mi veľa kvetov a som nerozhodná,
popravde neviem ako by som to urobila, ale asi by som povykladala kvetinky vonku aby si ich mohli ľudia poobzerať poprípade privoňať a tak..
áno ..ale iba mimo peľovej sezóny
nie je to staromódne..podľa mňa je to veľmi milá pozornosť ..samu ma kvety tešia
tak narodeniny,výročie,valentín,keď som mala koncert z baletu,birmovka ..a také spešl udalosti
oj som sa tešila veľmi..ruže stále nechávam sušiť pre radosť
podľa toho koľko by som mala peňazí..ale najradšej by som kúpila krásnu kyticu veľkú..
výzor
to fakt neviem.. podľa mňa by mali vystavovať kvety nejako pekne vonku aby to ľudí prilákalo dnu ..
muž? ako danqo+2 (Zvoľen)
nie
každému, čo jeho je
áno
nedostal som
ako @1
ak som dostal, tak si to nepamatam, ale asi zmätene
mám rád skromné veci
výzor
reklama, kvalita a snaha neojebať
Mam velmi rad kvety.
Je to moj oblubeny darcek, nie je to staromodne
Pri promociach a tak, som chlap.
Kytice si davam viazat ako chcem, vybaram si kvety a riesime ju s kvetinarom tak, aby bola megasuperpopici. Iba ked idem kupovat malu a lacnu kyticku, dam sa ukecat niekedy na predbalenu.
Áno
Nie je
Nie často, sviatky, výročia
Ako dar, na spríjemnenie ovzdušia domácnosti
Keď som bola mladšia, nevedela som, čo s kvetmi, radšej by som dostala niečo zábavnejšie. Teraz stále neviem, čo s kvetmi, ak sú rezané, pokiaľ nie sú v črepníku.
Skromnú alebo črepníkovú
Zdravý výzor, vhodnosť k príležitosti
Maloé kvetinárstva majú oproti OC zásadnú výhodu možnosti využiť exteriér, s tým by som pracovala lepšie než "tu máme tieto na cintorín a smraďochy do kútu záhrady pri garáži."
v poslednej dobe veľmi
nie, je to milé a poteší, hoci aj nejaké odtrhnuté na lúke (príliš veľké kytice vnímam ako vyhadzovanie peňazí, to radšej nejaký kvetináčový typ)
na výročie, Valentína, MDŽ, narodeniny, promócie
k sviatku, alebo len tak, keď chcem urobiť radosť
takto :happy:
krásnu lacnú alebo kvet v črepníku
výzor, cena, príležitosť
netradičným viazaním kytíc a druhmi kvetov (každý týždeň napríklad dodať niečo zaujímavé), rozdávať ľuďom na ulici nejaké maličké kvetiny a vizitku k tomu a tak
Nemam rada kvety, nerada ich dostavam, kvety patria do prirody nie na stol.
Ľúbim kvietky, darovanie kvetov je tradičný darček. Neprekvapí ale určite poteší.
Kvety dostanem na narodeniny, mdž a pod. Ešte som dostala kaktus na počesť môjho príchodu z UK.
Nekupujem kvietky. Teda, málo kedy a dám ich do vázy.
Cena kytice by závisela od toho k akej príležitosti sa kupuje. Páčia sa mi aj tie malé kytičky v Lidli. Sú super podľa mňa. Moc sa teším, keď vidím že ju nejaký muž vkladá do košíka...
Keď kupujem kvety zaujíma ma ako vyzerajú a či mi zdochnú na počkanie.
Konkurovať veľkým obchodom, kde sú kvety je dosť ťažko nakoľko tú kyticu hodíš do košíka počas iného nákupu. Pravdepodobne by som sa kvetinárstvo snažila umiestniť na dobré miesto, nech je dostupné každému a niekde kde sa ľudia motajú. No a snažila by som sa mať lepšie ceny. Uhm, neviem.
-ano kvety, rastliny, stromy celkovo prirodu
-nieje
-kvety som dostala 2x asi na narodeniny, inak sa nimi potesim aj sama a natrham si pekne lucne.
-dar k sviatku
-potesilo by ma to
-najradsej zadarmo, vlastnorucne natrhanu
-ak uz kupujem pre niekoho (skvely darcek pre babku, odporuca 10 z 10 vnuciek ) ,tak vyzor.
-umiestnit kvetinarstvo do vyhodnej lokality, teda naprikald pred obchodny dom ci priamo v nom, pripadne frekventovana ulica v centre atd... Spravit nieco, co ta bude specifikovat, teda napr. styl viazania kytic, stuhy na to pouzivane s vlastnym motivom ci priveskom atd...a dala by som pred obchod debnicku, v ktorej by boli male kyticky zadarmo obviazane stuzkou s vizitkou a k tomu napis, nieco v zmysle ze si mozu zobrat kyticku zadarmo a potesit nou niekoho, to by bolo mile.
mám rada kvety, mám ich rada v zemi keď kvitnú a voňajú a občas aj rezané dostanem rada. ale nezakladám si na tom. najviac ma potešia tie neočakávané.
darovanie kvetov podľa mňa nepodlieha módnym trendom. ak mi niekto chce dať kvety, pre radosť, lebo sú pekné a voňajú, myslím si, že je to od neho milé. nevnímam ich ako symbol alebo prostriedok čohokoľvek.
dostávam na narodeniny/meniny, občas len tak od priateľa, plus ešte na promócie. priemerne raz mesačne-raz za dva mesiace.
kvety kupujem, ak má niekto v rodine (zväčša ženského rodu) nejaký sviatok, aby som ich potešila, keďže viem, ktoré majú rady.
cítim sa potešene, keď dostanem kvety.
radšej kupujem skromnú kyticu. bez všetkých balastov, tráv a prkotín okolo, podľa mňa sú kvety dosť krásne samy o sebe, previazané stuhou, keď je ich krása a jedinečnosť zdôraznená, aby vynikla. prípadne kúpim viac kvetov, ak ju chcem bohatšiu. neznášam, keď je tam tona blbostí, ktoré si môže kvetinárstvo naúčtovať a ľudia to ešte považujú za "vylepšenie" kvetu.
krása je subjektívna, a kým sa niekomu môže páčiť bohato dozdobená kytica, ako známka luxusu, tak to neuznávam. ja som za to gesto, za ten kvet, za snahu potešiť toho človeka, nie za manifestáciu čohokoľvek.
čo je najdôležitejší faktor pri kúpe kvetu? (čas, cena, výzor,doručenie) - výzor, čas. hlavne výzor, rada chodím tam, kde si mám z čoho vybrať. čerstvé pekné voňavé.
a posledná- ako by ste vytiahli ľudí z veľkých centier ako je tesco, do malých čerstvých kvetinárstiev? veľká centrá sú fajn v tom, že je tam predpoklad, že budú otvorené na poslednú chvíľu. najprv by som sa spropagovala kvalitnou prácou, milým prístupom, prijateľnými cenami, aby sa povedomie o mojej šikovnosti rozšírilo ďalej, ale určite je dôležité mať otvorené aj v sobotu (resp najlepšie čo najdlhšie a najčastejšie) a byť flexibilná.
1.-dievca,17,Brezno
2.-kvety mam rada,ale take co rastu na luke,nie tie co sa predavaju v obchodoch
3.-myslim ze sa najde vela ludi,hlavne zeny,ktore to ocenia. ale ja osobne niesom tento typ,pre mna kvety nie su dobry dar
4.-kvety nedostavam vobec,nikdy som nedostala ziadny.ale vyhovuje mi to tak
5.-nekupujem kvety,nikdy
6.-odpoved ako 4.
7.-zalezi od toho koho obdaruvam. ak viem ze ma niekto rad drahe kytice,kupim mu taku. ak ma niekto rad skromnost,kupim skromnejsie
8.cena je urcite dolezita,nech nikto nehovori ze nie je. a hlavne ide o to ako kvet vyzera,teda vyzor
9.-nevytiahnes asi nijak,vo velkoobchodoch je casto vasci vyber, a je to lacnejsie
Jedna sa o projekt do školy, kde je našim klientom malých skromný obchod v Ružomberku a potrebujeme ho nejako vylepšiť + omáčky okolo toho. No škola.