Ahoj, mám tu pár otázok z kvantovej mechaniky a bola by som rada, keby sa našiel niekto ochotný pomôcť mi s tým. Môžu byť správne aj viaceré odpovede. Tak tu je to:
@transplantovana ano, poznam. takychto otazok som mala 28 a na väcsinu z nich som nasla odpoved prave prostrednictvom google. s tymito som si ale nevedela poradit, tak som napisala sem s nadejou, ze sa najde niekto, kto je schopny a ochotny pomoct mi.
@dhampir dakujem. nie som leniva, hladam informacie uz viac ako 2 hodiny, niektore som nasla hned, s inymi to bolo tazsie a tieto otazky sa tykaju toho, co som bohuzial nenasla.
Skoda, ze tu nejde editovat, ale kazdopadne, hladal som dalej a nasiel som, ze takzvane fotonasobice vyuzivaju fotoelektricky jav. K tym fotonasobicom som sa dostal prave cez fotonky. No a potom som dal do googlu slovo "fotónka" a co vyskocilo?
@lawful_good aj viaceré odpovede môžu byť správne, takže 7. môže byť aj A aj D Ďakujem za všetko, stále sa snažím ešte niečo nájsť v knihách, ale neprišla som takmer na nič...
Inak, cital som opat na anglickej wiki o sposobe, akym funguje roentgenka (po anglicky zrejme X-Ray Tube). Tam pisu, ze to funguje na baze nejakych dvoch elektrod, ktore si posielaju cez vakuum elektrony a tento dej je urychleny nejakym vonkajsim elektrickym polom. Tie elektrody potom na anode urychluju elektrony a jadra. No a niekde tam asi vznika to ziarenie.
Proste neviem velmi presne ako tieto veci funguju. My sa na chemii venujeme trosku inym zalezitostiam, aj ked mame zvlast cely predmet, kde sa venujeme analyze latok cez rozlicne ziarenia.
My sa toto ucime na fyzike /konkretne fyzika pre medikov, je to volitelny predmet/ . Dnes sme dostali 2 papiere otazok, z ktorych zajtra piseme, tak hadam aspon nieco budem vediet
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
poznas tuto stranku? ci si leniva hladat si informacie?
@dhampir dakujem. nie som leniva, hladam informacie uz viac ako 2 hodiny, niektore som nasla hned, s inymi to bolo tazsie a tieto otazky sa tykaju toho, co som bohuzial nenasla.
Ale tie ostatne otazky, to by som sa musel fest zamysliet. Mozno sa na to pozriem.
ozaj az teraz som si vsimla "z" v nadpise. chybicka se vloudila...
musíš na to logicky:
6. určite po a) to je čistá logika, týmto jediným som si na 100% istý a teraz k tým ďaľším:
7. a) bude isto chyták takže vychádza po d), ostatné dve sú blbosti
1. najzaujímavejšie a vierohodne vyzerá b), posledné dve by som hneď vylúčil
2. ťažká otázka, necháme tak, jedna zle ťa nezabije
3. podľa štylizácie ot. 6. sa dá predpokladať, že trojka bude po c)
4. dal by som a) kryštál spôsobuje lom svetla, snáď aj v tomto prípade, 95% istota
5. na základe 3. a 6. sa dá odvodiť, že správne je po a)
a je to
"The bones absorb the most photons by the photoelectric process, because they are more electron-dense."
Ako kolega naznacil, 3-ka bude zrejme c.)
Otvorený slovník cudzích slov
fotónka
fotoelektrické čidlo, snímač
Zdroj: » www.cudzieslova.sk
fotonka (čerpané z českého slovníka
čidlo záření využívající fotoelektrický jev, fotoelektrické čidlo
Zdroj: » slovnik-cizich-slov.abz.cz
* termín z češtiny nemusí byť zhodný so slovenskou verziou slova
Takze 7-micka bude predsalen mozno a-cko
Proste neviem velmi presne ako tieto veci funguju. My sa na chemii venujeme trosku inym zalezitostiam, aj ked mame zvlast cely predmet, kde sa venujeme analyze latok cez rozlicne ziarenia.
Drzim palce.
My sa toto ucime na fyzike /konkretne fyzika pre medikov, je to volitelny predmet/ . Dnes sme dostali 2 papiere otazok, z ktorych zajtra piseme, tak hadam aspon nieco budem vediet