objektivita ako taká je veľmi relatívna, lebo aj keby bola informácia čisto objektívna a všeobecná, každý človek ju vezme zo svojho subjektívneho hľadiska (lebo každý má subjektívny štýl chápania a filtrovania vecí z okolia), a potom každý informáciu aj subjektívne podá ďalej (na základe toho, ako pochopil danú informáciu)
ale hej, odhliadnúc od toho, že nikdy neni nič 100% objektívne, podľa potreby viem podať aj objektívnú informáciu, ale za normálnych okolností ju podávam na základe svojich postojov
@slonisko každý ponúka neobjektívne informácie, kedykoľvek keď sa daná informácia neopiera o čísla. a často aj informácia založená na číslach je neobjektívna. najlepšie čo môže človek v snahe o prezentovanie objektivity spraviť je odprezentovať danú informáciu tak ako ju chápe on, a následne aspoň z jedného uhla s ktorým nesúhlasí.
ak niečo (v zmysle nejaký fakt) nie je 100% objektívne, tak sa na to nepozeráš z dostatočného nadhľadu alebo v správnom kontexte. príklad: je jasná obloha, 35 stupňov celzia. povedal som objektívne a overiteľne správnu informáciu. Otázka nie je ČI takto je, ale KDE práve v tomto momente takto je.)
@midnight jj, ja som skôr myslela obsiahlejšiu informáciu, ktorú musíš najprv samostatne (a subjektívne) spracovať a až tak podať ďalej, jasné, že pri hentakých merateľných faktoch je to objektívne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Neviem, čo ďalšie k tomu chceš povedať. Aby tu každý zaradom napísal svoju subjektívnu sebaklasifikáciu typu "jasné, snažím sa o objektivitu"?
Práve to by bolo neobjektívne.
ale hej, odhliadnúc od toho, že nikdy neni nič 100% objektívne, podľa potreby viem podať aj objektívnú informáciu, ale za normálnych okolností ju podávam na základe svojich postojov
(@robitusin
ak niečo (v zmysle nejaký fakt) nie je 100% objektívne, tak sa na to nepozeráš z dostatočného nadhľadu alebo v správnom kontexte. príklad: je jasná obloha, 35 stupňov celzia. povedal som objektívne a overiteľne správnu informáciu. Otázka nie je ČI takto je, ale KDE práve v tomto momente takto je.)