Končím prvý semester na výške, zdravotná sestra, na ten odbor som šla, pretože sa mi to zdalo logické zo strednej zdravotníckej školy, povedala som si, že na medinu nepôjdem, lebo sa mi nechce učiť, tak tu tvrdnem ako budúca zdravotná sestra a totálne str
doštuduj za zdravotnú sestru, potom celý život pracuj ako zdravotná sestra a hlavne celý život počúvaj rodičov, aby náhodou na teba nenakričali... veď oni ti chcú LEN DOBRE
neber do uvahy nic ine iba to, ze nech robis to, co ta naozaj bavi, robit nieco iba preto, ze ta do toho donutila rodina alebo robit to iba pre dobry zarobok je naozaj na nic...ja by som to urcite riskla, ak nechces pracovat v tejto oblasti tak naco ti bude ta skola? a naco ju budes vlastne platit? skus tu skolu co si chcela, ak ta do toho dokonca aj tlacia ini a neviem preco ti bolo samozrejme, ze zo zdravotnickej skoly vyjst ako sestra lebo ja sa urcite nechystam vyjst z tejto skoly ako obycajna sestricka, tiez chcem skusit medicinu zubarstvo a ak nevyjde tak nic sa nedeje, budem skusat aj 2-3roky, a aj keby ma tam nevzali vobec aj tak by som nesla na skolu kde ma to nebavi, cize v kazdom pripade skus tu druhu skolu vela stastia!!
@coleshepter žurnalistiku...veľa ľudí mi povedalo, že by som mala byť buď spisovateľka alebo by som mala ísť na žurnalistiku...keď im niečo dlhšie na fb napíšem, alebo keď si prečítajú nejakú prácu do školy, ktorú som napísala vlastnými slovami tak vždy mi následne povedia, že fakt mrhám časom na zdravotnej škole... raz som napísala anglický sloh a angličtinárka ma zastavila na chodbe a povedala mi, že sa riadne nasmiala a mala by som naozaj ísť na tú žurnalistiku..lenže...ja som sa k tomu akosi neodkopala stále si myslím, že nie som taká dobrá, aby to stačilo, aj napriek tým všetkým ľuďom, čo mi tvrdia opak...a viem, že by ma to bavilo ale bojím sa, že by som s tým nenašla také uplatnenie, ako zdravotná sestra...
@dikobrazzzz ak je to naozaj tak, kašli na zdravotnú, aj mne vraveli, ze dobre píšem a že mam ist na žurnalistiku, ale otec povedal: ty nemozes byť novinárka, o svete nevieš nič, nechala som sa zdeptat, ale tiež nerada píšem na témy, ktore mi niekto určí, tak neviem, či by ma to bavilo...a teraz sa ucim na prijmacky na medicínu a neznasan sa za to a budem sa neznasat, ked sa mi tam podarí dostat a uplne sa znenavidim, ked sa zo mňa stane doktorka a Ja budem každý vecer nadávať, ze musím isť do prace, ktora ma nebaví
Zdravotné sestry sú aj tak dosť podhodnotene
Viem ze ist proti rodičom je tazke, veľmi dobre to viem a preto este stale počúvam, že oni presne vedia, čo chcem a nechávam sa manipulovať
Neviem, ci sa raz zobudím a poviem si svoje, ale ver mi, skonč, kým nie si prilis ďaleko, lebo každým semestrom na zdravotnej stracas semester na svojej vysnívanej škole
@coleshepter presne...takých otcov je zrejme viac ako keby som počula toho môjho...čo ty vieš o svete, toto boli tiež jeho slová...že sa nezaujímam ani o politiku ani nič, že ma aj tak nezoberú...taktiež som sa nechala zdeptať a odradiť :/ a teraz dostávam depku z toho, keď trčím na dvanástkach v nemocnici (prax), vidím, ako ostatní na nás povýšenecky hľadia a hádžu všetkých do jedného vreca medzi priblblé zdravotné sestry. Učíme sa celý čas o tom, ako sa správať k pacientovi, ako s ním komunikovať a podobne..no keď vidím ostatné sestry, ako s pacientom zaobchádzajú, ani komunikácia, ani sa nepozrú do tváre koľko krát človeku, je mi z celého zdravotníctva zle...a medicína je vyššia úroveň, aspoň niečo budeš znamenať, ľudia sa ti budú doslova podliezať...ale šesť rokov študovať niečo, čo ťa tiež nebaví... neviem no
@dikobrazzzz no no tá politika je najväčší argument
Ale zurnalistika je podla mna skvele povolanie, a lepšie, skôr ta niekto bude uznavat ako novinarku, obzvlast, ak vies pisat, a budes moct ten svet spoznať, chodit na rozne miesta, robit reportaze, a tak ako zdrqvotna sestra budes do dochodku zahrabana na jednom mieste, pichat injekcie, zdvihat telefony, zakladať karty do suflikov a budeš kazdy den rozmýšľať, co keby...
Ja som si uvedomila, že ked sa ti pri pomysleni na nieco urobi zle a napadne ti prevazna väčšina negativ, neoplati sa to, vazne
A medicina je mozno lepsia uroven, ale ked som sa mala chut zastrelit len pri uceni sa na matury, na jediné rovno vyskocim z okna, pri pohlade na tie skripta sa mi robi nevolno, a to su zakladne veci, a je mi este horsie, ked drviva vacsina z toho mi nedava zmysel
Ty chces písať, ja chcem kresliť, človek si povie, že to nie je dolezite, že treba skor odbornikov vystudovanych, technikov, lekarov je malo...toto treba studovat, naco nam tam ludi, co si budu malovat, naco nam ludi, co píšu somariny do casopisov, ktore ľudia citaju, len aby zahnali nudu..
Je to smutne, a ja som z toho smutna, lebo si to naozaj pripustam, fakt neviem co robit
@dikobrazzzz Mňa by tiež zaujímalo čo iné chceš. Aký obdor Podľa mňa by si si mala ísť za tým čo chceš ty. Tvoj život nežijú rodičia ale TY! ... a samozrejme rodičia nám nechcú zle ... ale ja som si vybrala na prdel Strednú, teraz to ľutujem ... a už rok si tiež vyberám medzi výškou aby som vybrala správne aspoň tú... Ak vyštuduješ za zdr. sestru, nebude ťa no naozaj baviť... budeš to robiť s nechuťou, každé ráno budeš vstávať s kyslím ksichtom a hovoriť si "Na kieho B*ha som to študovala... (Ospravedlňujem sa za niektoré výrazy, ale bohužiaľ iné na svoju blbosť čo sa týka výberu SŠ nevidím), takže bude to znieť ako klišé ale jediné čo ti poradím je "choď si za tím čo chceš a čo ťa napĺňa v živote!" to jest všetko
@dikobrazzzz Ostaň kde si teraz, podaj si prihlášku na žurnalistiku, choď na prijímačky, a podľa výsledkov sa rozhodni, ak Ťa prijímu tak si choď za snom, ak Ti to naozaj ide super tak neváhaj, lebo to budeš ľutovať....Spolužiačky, čo si podávali prihlášky na žurnalistiku museli poslať tri uverejnené práce atď. si to pozisťuj za tu prihlášku a skúsenie prijímačok nič ale nič nedáš (okey, za prihlášku okolo 60 eur)
PS: spolužiak je super v takýchto veciach pri písaní prác, slohov, a dal si prihlášku aj na žurnalistiku aj na medicínu....A ja stále tvrdím, že radšej stratím aj tri roky života, tým že sa budem chcieť dostať na vysokú kde chcem a vyštudovať to ako robiť to čo naozaj nechcem... Vezmi si čo je 1 alebo 2 či 3 roky života oproti celému tvojmu životu ??
@coleshepter no jo, politika každý žurnalista sa (vraj) zaoberá niečím iným...daj bože, aby to tak bolo, ale keď sa zatnem, tak ani tá politika ma nezastaví, kamoška čo ide študovať politológiu ma niečo zaučí, spolieham na to
A to o tej sestre si povedala ešte celkom z peknej stránky..keby som zakladala karty u nejakého obvoďáka a zdvíhala telefóny, to by mi bolo ešte sveta žiť
Ale vážne by som si to vyčítala, že som to aspoň neskúsila...
A medicína, možno sa ti to zapáči nakoniec..už len ten prístup ostatných voči tebe, budú ťa skoro na rukách nosiť, uvidíš. A možno prídeš k takému záveru ako ja, že budeš nakoniec chcieť ísť inam, vyskúšať niečo iné. Mala si to aspoň skúsiť...
@tasha142 Vieš, ale rodičia zatiaľ platia a ja mám vyštudovanú zdravotnícku školu, ako zdravotnícky asistent by som s tým platom druhú školu neutiahla sama, keby sa rodičia rozhodnú mi to nefinancovať, tak som v riti jak jarný sneh
@katkaz Máš pravdu, tak nejak to aj urobím, samozrejme, rok si chcem dokončiť, vlastne pokiaľ nebudem mať čierne na bielom, že ma prijímajú, tak by som si nedovolila odísť, ale skúsila by som to asi zasa o rok znova A tri uverejnené články tuším požadovali len na UK, pozerala som kritéria na prijatie aj ostatných škôl....neviem, ja mám dosť šťastie (musím si zaklopať) na prijímacie skúšky a testy bez toho, aby som sa učila alebo nejak extra sa tomu venovala..tak si myslím, teda dúfam, teda rátam s tým ( ), že keď sa na tie skúšky pripravím, tak by som to dala...ak ma táto moja "šťastena" neopustí, čo pevne verím, že nie uvidíme
@dikobrazzzz doktorov nosia na rukách? Bola som mesiac v nemocnici a mladým doktorom/kám sestričky tykali a kričali na nich po chodbe ako na kamarátov...
@storcko veď väčšinou sú kamaráti neviem, tikajú si skoro vždy...a tí starí doktori sa sestričkám vešajú okolo krku a najradšej by s nimi zamierili rovno na hajzel, hovorí sa tomu sexuálne harašenie na pracovisku
@dikobrazzzz Aj moja kamoška má vyštudovaného Zdr. Asistenta, a teraz si dala prihlášku na fyzioterapiu ... Ona nechcela ísť tiež na medinu, a ani dalej za sestričku ... ale myslím že by si mala ako hovoria vyššie, podať si prihlášku, a ak ťa vezmú určite tam choď!!!! A ak nie tak uvidíš ako to bdueš cítiť. Veľa šťastia hlavne sa správne rozhodni
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
nerob to co nechces, znicis si tym zivot
Zdravotné sestry sú aj tak dosť podhodnotene
Viem ze ist proti rodičom je tazke, veľmi dobre to viem a preto este stale počúvam, že oni presne vedia, čo chcem a nechávam sa manipulovať
Neviem, ci sa raz zobudím a poviem si svoje, ale ver mi, skonč, kým nie si prilis ďaleko, lebo každým semestrom na zdravotnej stracas semester na svojej vysnívanej škole
Ale zurnalistika je podla mna skvele povolanie, a lepšie, skôr ta niekto bude uznavat ako novinarku, obzvlast, ak vies pisat, a budes moct ten svet spoznať, chodit na rozne miesta, robit reportaze, a tak ako zdrqvotna sestra budes do dochodku zahrabana na jednom mieste, pichat injekcie, zdvihat telefony, zakladať karty do suflikov a budeš kazdy den rozmýšľať, co keby...
Ja som si uvedomila, že ked sa ti pri pomysleni na nieco urobi zle a napadne ti prevazna väčšina negativ, neoplati sa to, vazne
A medicina je mozno lepsia uroven, ale ked som sa mala chut zastrelit len pri uceni sa na matury, na jediné rovno vyskocim z okna, pri pohlade na tie skripta sa mi robi nevolno, a to su zakladne veci, a je mi este horsie, ked drviva vacsina z toho mi nedava zmysel
Ty chces písať, ja chcem kresliť, človek si povie, že to nie je dolezite, že treba skor odbornikov vystudovanych, technikov, lekarov je malo...toto treba studovat, naco nam tam ludi, co si budu malovat, naco nam ludi, co píšu somariny do casopisov, ktore ľudia citaju, len aby zahnali nudu..
Je to smutne, a ja som z toho smutna, lebo si to naozaj pripustam, fakt neviem co robit
PS: spolužiak je super v takýchto veciach pri písaní prác, slohov, a dal si prihlášku aj na žurnalistiku aj na medicínu....A ja stále tvrdím, že radšej stratím aj tri roky života, tým že sa budem chcieť dostať na vysokú kde chcem a vyštudovať to ako robiť to čo naozaj nechcem... Vezmi si čo je 1 alebo 2 či 3 roky života oproti celému tvojmu životu ??
A to o tej sestre si povedala ešte celkom z peknej stránky..keby som zakladala karty u nejakého obvoďáka a zdvíhala telefóny, to by mi bolo ešte sveta žiť
Ale vážne by som si to vyčítala, že som to aspoň neskúsila...
A medicína, možno sa ti to zapáči nakoniec..už len ten prístup ostatných voči tebe, budú ťa skoro na rukách nosiť, uvidíš. A možno prídeš k takému záveru ako ja, že budeš nakoniec chcieť ísť inam, vyskúšať niečo iné. Mala si to aspoň skúsiť...