Ahojte všetci Je to možno celkom otrepaná téma, no naozaj nikde som nenašla serióznu odpoveď, kde by sa aj niekto zamyslel nad tým, čo napíše Rada by som sa teda spýtala, čo si myslíte o štúdium medicíny zo strednej zdravotníckej školy Totižto
vždy máš šancu, len musíš chcieť, si myslím, osobne poznám jednu MUDr. z obchodnej, dokonca 2 roky študovala dáku soc. prácu či čo, a potom spravila prijímačky a teraz je Dr. hlavne si vybrať dobrú fakultu, poctivo sa pripraviť na prijímací pohovor, zmaturovať a si tam ale rozmysli si to dobre, či to je to čo chceš robiť, a ak to naozaj je to... tak to dáš
No neviem..Mne profesorky na zdravotke hovoria, že nemám žiadnu šancu a mám sa zobudiť a nežiť v ružovom sne..vraj z celej histórie školy len 2 ľudia vyšli ako lekári .. ÁNO, rozhodne je to TO, čo chcem ...
@monika963 tak smelo do toho! nedaj sa odradiť!! pozháňaj čo najviac info (aj tu na birdz sa vkuse rieši med.), doučko alebo čo, a šprtať šprtať, ísť si za tým. budem Ti držať palce! a na zatrpknuté profky sa vykašli. makaj
pracovať v zdravotníctve je veľká obeta, vidieť dennodene toľko utrpenia je náročne aj na psychiku, ak sa naozaj cítiš a vieš naprosto bezpečne že tvoje rozhodnutie je správne v tomto živote, choď tvrdo za svojim cieľom....
Ahoj Bohužiaľ, ja som si v živote vytrepla toho naozaj veľa a robí mi celkom veľkú radosť, ak je v mojej kompetencii niekomu pomôcť z toho všetkého nájsť nejaké riešenie O obetu a zvládanie strach nemám, potrebujem sa najmä dostať a ostatné veci a prekážky, ktoré má stretnú sa NAUČÍM prekonávať aj zvládať..každá práca je psychicky náročná..Nech sa ozve ten, kto ti povie, že to tak nie je je to veľmi individuálne .. mojím problém a tým čoho sa ja najviac bojím je to, že ma nevezmú ..
MOMENTÁLNE sa doučujem sama z kníh čo som si ešte na gympli kúpila zmaturuj z chémie a biológie a tak doučovať sa u nejakého profesora zamýšľam tak v treťom ročníku..koľko si sa pripravoval ty?
@monika963
k prijimackam - treba si hlavne prejst materialy ktore odporuca fakultana ktoru sces ist, tam treba vedomosti z gymnazialnej chemie, biologie a fyziky.
k medicine - potrebujes tam asi tak 10 percent chemie, 10 percent fyziky, zvysok stredoskolskych vedomosti ti je na picu uplne.
k obecnym predpokladom - viem ze baby su vacsinou bifle (tym zakladnu podmienku studia splnas) ale nezaskodi mat aspon zakladne logicke myslenie, aspon aby si trojclenku pochopila.
@monika963 Poznám pár ludí čo to dalo zo zdravotky. Ono tie prijímačky sú najmenej-ak nedáš na prvý, dáš na druhý alebo na tretí. Proste rok pred prijímačkami sa musíš začať poriadne učiť. A na niektoré školy sa ti stačí nadrtiť vzorové otázky Ono tie prijímačky sú najmenej, to uvidíš neskôr. Potom ťa čaká ešte biofyzika, biochémia a veci postavené na prírodovednom základe.Rozhodne sa neobmedzi na 1-2 fakulty. Daj si aspon 4-6 fakúlt. A daj si aj do česka prihlášky, tu je to férovejšie. Tu doučká nepomôžu. A celkovo je to strata peňazí. Fakt prosím ťa na tie kurzy nechoď. Najdôležitejšie je samoštúdium. Keď si to už na strednej osvojíš tak na výške ti to dosť bude pomáhať. A hentie zmaturuj z toho sa neuč. Na slovensku idú podľa učebníc. Od slova doslova sú robené otázky. Chémia je pre všetky fakulty rovnaká (tie tri knihy-oranžová,hnedá a zelená, KE ešte aj semináre pre 4.ročník) Bio ide BA zo starých 1-3+seminár a MT a KE tých 6 novších od ušákovej. A do česka ti stačí prehľad vo všetkom čo sa berie na gymnáziu z bio a che a z fyziky ti doporučujem olomoucku príručku a brnenské a 1.lf modelovky. A kúp si taktiež BA modelovky a prechádzaj tie otázky-časom si ich budeš pomaly naspamäť pamätať a kopu vecí sa pri ich riešení naučíš. Toť vše, hlavu hore aj ja som si neveril a teraz keď si na to spomeniem tak to nebolo také zlé ako sa zdalo. Ja som si až v preposlednom ročníku uvedomil že chcem ísť na LF a dovtedy som bio ani nevidel a som tu Tak isto budeš aj ty ak si to vytýčiš za ciel a nebudeš chcieť nič len to. A nepočúvaj o tom kto sa dostal a nie. Dostane sa ten kto pre to spraví maximum a príde uvolnený na prijímačky a povie si nejako bolo a nejako bude
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
O nejakom doučovaní nerozmýšľaš ?:
samodoučovanie nestačí. u profesora, nuž, podľa toho aký
pozri si takéto niečo
» www.siv.sk/pripravne-kurzy...
k prijimackam - treba si hlavne prejst materialy ktore odporuca fakultana ktoru sces ist, tam treba vedomosti z gymnazialnej chemie, biologie a fyziky.
k medicine - potrebujes tam asi tak 10 percent chemie, 10 percent fyziky, zvysok stredoskolskych vedomosti ti je na picu uplne.
k obecnym predpokladom - viem ze baby su vacsinou bifle (tym zakladnu podmienku studia splnas) ale nezaskodi mat aspon zakladne logicke myslenie, aspon aby si trojclenku pochopila.