Ako vidím tak výkonne medzi nimi nie je nejaký prevratný rozdiel. Ale ja by som sa určite rozhodla pre tretiu možnosť. Už len preto, že je to "hp" čo je jedna z najkvalitnejších značiek počítačov. A aj celkovo mi je notebook najsympatickejší.
@moniiiqa hp uz davno nie je jedna z najkvalitnejsich znaciek (sony, lenovo, dell su najkvalitnejsie), ale samozrejme stale lepsie nez acer.. Ak uz acer tak JEDINE timelinex, ale tie su cenovo niekde uplne inde. Z tych lacnejsich jednoznacne toshiba co je super pomer cena/vykon. Pripadne asus, ale toshiba vyraba notebooky uz cez 20 rokov, takze radsej by som siel tam. A aj ich servis je podstatne ustretovejsi nez ten asusacky.
tommyhot ma pravdu... sony,dell a lenovo sú jediné kvalitné značky ktoré sú na trhu. ACER je šmejd a to viem čo hovorím . Nedávno sa mi dostal do rúk taký ktorému sa len tak zbláznil teplotný senzor a je úplne bežné že veľmi skoro umrie baterka a display. O tom že sú v tom natlačené nekvalitné súčiastky ani netreba hovoriť...
@lukasfr ako chces.. potom sa nestazuj, ked ti zacne vrzgat sasi a panty az sa ti zlomia.. a to je len jeden z mala problemov, ktore maju tie paierove acery.. ked uz nemas peniaze a potrebujes si kupit lacny notas tak radsej asus, alebo hoci aj msi.
@alanis lenovo najdes cenovo pristupne, ale urcite nie vykonne.
@lukasfr ako chces.. potom sa nestazuj, ked ti zacne vrzgat sasi a panty az sa ti zlomia.. a to je len jeden z mala problemov, ktore maju tie papierove acery.. ked uz nemas peniaze a potrebujes si kupit lacny notas tak radsej asus, alebo hoci aj msi.
@tommyhot To, ze Toshiba vyraba notebooky 20 rokov je blba vyhovorka, pretoze Asus ma lepsie notebooky na trhu, jedne z najlepsich aj co sa tyka kvalita/cena/vykon.. Kazivost je velmi mala a vydrzia nepekne pady, ktore ine noteboky nepreziju. Servis Asusu je ovela lepsi ako Toshiba. Staci vyplnit na CZ stranke Asusu reklamacny protokol, pride k tebe domou DPD pre tvoj zabaleny book, odnesie ho do servisu a tam ti ho opravia, najneskor do 2 tyzdnov ho mas doma! Opravuju aj uzivatelske chyby ako vylomeny napajaci konektor, alebo pri zlej starostlivosti, kde sa book valal po posteli,dekach a pod a nasledne odisla graficka karta... Takze neviem aky mas problem s Asusom a ich servisom.
@lukasfr Acer je celkovo zla znacka maju tenucke zakladne dosky. Viem to preto, lebo ich priatel servisuje a stale nanich nadava, ze sa im lamu dosky a podobne... Ak chces hrat hry a podobne tak tento Asus.
Je bez OS, ale myslim ze to problem nebude... Zaruka na bateriu je 1 rok. A celosvetova zaruka na HW 2 roky... Problemy s reklamaciu niesu ziadne, ale musis ho poslat do Ciech a nie na Slovensko, pretoze na Slovensku strasne vymyslaju...
Pavilionku isto neber... HP je teraz jedna z najhorsich znaciek co sa tyka notebookov... Uz som neraz pocula priatela nadavat ze ty de**** z HP nedali ani len teplovodivu pastu na CPU...
@poweredge Ako sa chces vyhrazat cechom SOI ? Slovaci ta poslu do riti a obchodnik ties, na oficialnej stranke Asusu pisu jasne 1 rok zaruka na bateriu, skus sa vyhrazat Asusu SOI som zvedavy ako ti to pomoze v Taiwane...
@poweredge Takze slovensky servis Asusu ta posle do riti pretoze obchodnik jasne ustanovuje dlzku zaruky na bateriu, lepsia reklamacia je v Cechach pre Asus tam ta poslu ties do riti... Ano maju postavenu vlastnu zaruku citaj aj drobne pismena.... Tak to by som chcela vidiet ako by sa v Taiwane bali SOI . Tuna sa nebavime o SK ale o tom co si uz uzakonil vyrobca v Taiwane...
V prvom rade si preštuduj zákony. Slovensko nemá nič spoločné s taiwanom... Pokiaľ chce aj firma aj z bangladéža podnikať na slovenku MUSÍ sa prisposobiť NAŠIM zákonom v ktorom máš napísané 2 ROČNÁ ZÁRUKA... To čo si kto napíse na stránku a da do svojich obchodných podmienok sa nemôže postaviť nad zákon republiky preboha... Najprv si o tom niečo preštuduj keď niečo niekde prezentuješ... . Pokiaľ ASUS ktorý ma sídlo v Taiwane predáva aj na slovensku tak tu majú väčšinou nejaký autorizovaný servis... resp nejakého zástupcu ktorý rieši celý ASUS na SK... Okrem toho reklamácie sa robia aj tam kde tú vec kúpiš čiže obchod... Nikde nieje napísane že to musíš posielať práve im, pokiaľ si to kúpila napr. na alze,datacome atď. kľudne to treba dať na reklamáciu tam... a nikto nemôže namietať. A tu sa bavíme o SK lebo sa to predáva TU takže výrobca súhlasil s našimi zákonmi a preto to tu môže PREDÁVAŤ ... P.S. určite más 19 ?
Prevzatím tovaru a podpísaním dodacieho listu kupujúci akceptuje záručné podmienky výrobcu, ako aj spôsob reklamácie a to bez akýchkoľvek výhrad, tak ako je to nižšie uvedené. Záruka výrobcu sa vzťahuje na funkčné chyby, spôsobené technickou poruchou.
Noa ? to je všetko v poriadku ale podľa načich zákonov más na celok záruku 2 roky. Vravím ti preštuduj si zákony skôr ako niečo napíšeš. Túto vec som na reklamácií minule riešil tak mi nevrav blbosti... Proste firma nemôže mať väčšiu moc ako zákon chapeš ? Zákon platí pre všetko čo sa tu predáva rovnaký. Pletieš si veľa vecí... Záručné podmienky niekoho nemôžu meniť zákon veď použi hlavu krista. To by tu bola úplna anarchia a keď by som bol šéfom takej firmy tak by som rovno záruku aj zrušil a všetkých mohol posielať do prdele.. Preto máme zákony.......
@poweredge Tym ze kupujes produkt akokeby si podpisal zmluvu, ze akceptujes tie podmienky... Je to proste zmluva uz neraz som to riesil takze si mohol mat akurat obchodnika, ktory sa bal SOI a nechcel mat problemy... Normalny sa ta nezlakne. Ten tvoj mohol tu bateriu vymenit na vlastne naklady, ale isto nie na zaklade servisu, ibaze dany vyrobca daval inu zaruku. Aj v Orange ta poslu do riti mas rok zaruku posli tam aj SOI a nic im nespravis podpisal si zmluvu, ze to akceptujes a smola.
Zatial co zaruku u nas ustanovuje zakon, tak zivotnost moze ustanovit aj samotny vyrobca. Pokial je vyrobcom ustanovena zivotnost kratsia ako 2 roky, tak mozes mat s reklamaciou dost probemy (pokial si samozrejme predajca splni informacnu povinnost)
Zalezi teda na povahe chyby ci ti to predajca musi uznat.
Ja keď nakupujem elektroniku žiadnu zmluvu nepodpisujem... ...
Takže mi ich "obchodné podmienky" a bludy čo si vymysleli môžu byť tak u prdele. Ako som vravel platí tu na to zákon... Žiadna zmluva ti nemôže robiť výnimku v zákone preboha kde by sme to boli
ao: To je pravda, ale pri baterkách predajcovia myslím žívotnosť neuvádzajú takto (aspoň o tom neviem) oni proste napíšu že záruka 1 rok lebo vedia že rok to vydrží, ale na slovesku máš proste pevnú záruku takže tak či tak ti to musí byť uznané. V iných štátoch to nieje tak ako tu že más takto 2 roky záruku. Preto si dovolia písať 1 rok lebo tam si to môžu dovoliť lebo im zákon tie 2 roky neprikazuje ale tu ANO. A na slovensku testujú debilov ktorý sa nechajú takto o*rať a nedajú to vyreklamovať. Ale súhlasím s tým že ak uvedie tu životnosť tak môže to byť kúsok problém.
Ale prax je aj tak taká že keď to donesieš tak vačšinou dostaneš novú baterku. Pokiaľ sa teda nenecháš o*rať že "len 1 rok....". A okrem toho ak dostanete novú baterku máte na ňu záruku ďalšie dva roky ... resp keď dáš niečo reklamovať a neopravia to ale dostaneš nové tak máš záruku na to nové od začiatku 2 roky.. aj na to sa dosť zabúda u ľudí.
@poweredge Ako som vravel - zalezi na povahe chyby.
Ked ti baterka skape, tak ju casto menia.
Ale pokles kapacity dost casto neriesia prave kvoli tomu, ze to spada pod spominanu zivotnost.
A informacnu povinnost maju castokrat splnenu niekde v obchodnych podmienkach, ktore nikto necita
Zalezi na tom ako sa k tomu postavi dodavatel. Pokial dodavatel meni 1 k 1, tak vymeni aj predajca.
Pokial dodavatel odmieta vymenit, tak by to predajca musel menit na vlastne naklady, takze meni len ked fakt musi.
(zazil som pripad, kedy notebook za 260e mal bateriu za 170e)
Na 260e notebooku mal predajca cca 10-15e marzu, takze si vies predstavit, ze nebude velmi ochotny na vlastne naklady kupovat bateriu za 170e
Zaruka 2 roky na vymeneny tovar je fajn, ale zase velmi dvojsecna.
Vela ludi na konci zarucnej lehoty schvalne odpaluje hardware aby mali 3 rovnake reklamacie a mohli tovar vratit - lenze pri vymene tovaru za novy im zacina plynut komplet nova zaruka a ked teda odpalia 3 rozne kusy, tak to pravo na vratenie nemaju.
@ao Ja som myslel úplnú stratu kapacity, na pokles sa ti každý vieš čo
Popravde ja tiež odpalujem niektorý druh HW pred koncom záruky hlavne matičné dosky a grafiky. Sú to najkazovejšie elementy v PC a nemám chuť o pol roka kupovať novú dosku alebo grafu... takže takto tú novú aspoň dostanem. Nerobil by som to keby sa tieto veci robili kvalitné napríklad ako môj 8 ročný rackový server DELL ktorý sa nikdy nepokazil a to fičal aj dva roky bez vypnutia.
No ja mám super značku Toshibu a po 3 rokoch mám display v p*č*, iní ktorých poznám majú šunkový Asus, kazivý Acer a nedajbože zlé MSI (tomu už verím), im to ide 4-5 rokov a všetko šlape. Aká irónia. Tak ak mi niekto bude tvrdiť, že Asus a Acer sú oničom, tak mu asi neuverím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
z tých cenovo lacnejsich by som brala asus mozno lenovo najdes cenovo pristupne...
ale u mna víťazí jednoznacne apple... sice cenovo je narocny ale ja som nemala ani najmensi problem...
@lukasfr Acer je celkovo zla znacka maju tenucke zakladne dosky. Viem to preto, lebo ich priatel servisuje a stale nanich nadava, ze sa im lamu dosky a podobne... Ak chces hrat hry a podobne tak tento Asus.
» datacomp.sk/asus-a52je-ex27...
a specifikacia
» www.asus.cz/Notebooks/Versa...
Je bez OS, ale myslim ze to problem nebude... Zaruka na bateriu je 1 rok. A celosvetova zaruka na HW 2 roky... Problemy s reklamaciu niesu ziadne, ale musis ho poslat do Ciech a nie na Slovensko, pretoze na Slovensku strasne vymyslaju...
Pavilionku isto neber... HP je teraz jedna z najhorsich znaciek co sa tyka notebookov... Uz som neraz pocula priatela nadavat ze ty de**** z HP nedali ani len teplovodivu pastu na CPU...
Aj na betériu je záruka 2 roky... A keď ma niekto problém s reklamáciou stačí sa vyhrážať SOI a pod. a hneď je po problémoch
1. Prečo by som NB kupoval v česku
2. Záruka zo zákona je na všetky takéto veci 2 roky a žiadna firma si nemôže postaviť svoje pravidlá nad zákon.
3.Ver tomu že žiadna firma nechce mať problém zo SOI
Prevzatím tovaru a podpísaním dodacieho listu kupujúci akceptuje záručné podmienky výrobcu, ako aj spôsob reklamácie a to bez akýchkoľvek výhrad, tak ako je to nižšie uvedené. Záruka výrobcu sa vzťahuje na funkčné chyby, spôsobené technickou poruchou.
» datacomp.sk/default.asp?inc...
Urcite mas 17 rokov ? Asi si necital ziadnu zmluvu ktoru si podpisoval
Lenze mame 2 pojmy:
1) zaruka
2) zivotnost
Zatial co zaruku u nas ustanovuje zakon, tak zivotnost moze ustanovit aj samotny vyrobca. Pokial je vyrobcom ustanovena zivotnost kratsia ako 2 roky, tak mozes mat s reklamaciou dost probemy (pokial si samozrejme predajca splni informacnu povinnost)
Zalezi teda na povahe chyby ci ti to predajca musi uznat.
Ja keď nakupujem elektroniku žiadnu zmluvu nepodpisujem... ...
Takže mi ich "obchodné podmienky" a bludy čo si vymysleli môžu byť tak u prdele. Ako som vravel platí tu na to zákon... Žiadna zmluva ti nemôže robiť výnimku v zákone preboha kde by sme to boli
ao: To je pravda, ale pri baterkách predajcovia myslím žívotnosť neuvádzajú takto (aspoň o tom neviem) oni proste napíšu že záruka 1 rok lebo vedia že rok to vydrží, ale na slovesku máš proste pevnú záruku takže tak či tak ti to musí byť uznané. V iných štátoch to nieje tak ako tu že más takto 2 roky záruku. Preto si dovolia písať 1 rok lebo tam si to môžu dovoliť lebo im zákon tie 2 roky neprikazuje ale tu ANO. A na slovensku testujú debilov ktorý sa nechajú takto o*rať a nedajú to vyreklamovať. Ale súhlasím s tým že ak uvedie tu životnosť tak môže to byť kúsok problém.
Ked ti baterka skape, tak ju casto menia.
Ale pokles kapacity dost casto neriesia prave kvoli tomu, ze to spada pod spominanu zivotnost.
A informacnu povinnost maju castokrat splnenu niekde v obchodnych podmienkach, ktore nikto necita
Zalezi na tom ako sa k tomu postavi dodavatel. Pokial dodavatel meni 1 k 1, tak vymeni aj predajca.
Pokial dodavatel odmieta vymenit, tak by to predajca musel menit na vlastne naklady, takze meni len ked fakt musi.
(zazil som pripad, kedy notebook za 260e mal bateriu za 170e)
Na 260e notebooku mal predajca cca 10-15e marzu, takze si vies predstavit, ze nebude velmi ochotny na vlastne naklady kupovat bateriu za 170e
Zaruka 2 roky na vymeneny tovar je fajn, ale zase velmi dvojsecna.
Vela ludi na konci zarucnej lehoty schvalne odpaluje hardware aby mali 3 rovnake reklamacie a mohli tovar vratit - lenze pri vymene tovaru za novy im zacina plynut komplet nova zaruka a ked teda odpalia 3 rozne kusy, tak to pravo na vratenie nemaju.
Popravde ja tiež odpalujem niektorý druh HW pred koncom záruky hlavne matičné dosky a grafiky. Sú to najkazovejšie elementy v PC a nemám chuť o pol roka kupovať novú dosku alebo grafu... takže takto tú novú aspoň dostanem. Nerobil by som to keby sa tieto veci robili kvalitné napríklad ako môj 8 ročný rackový server DELL ktorý sa nikdy nepokazil a to fičal aj dva roky bez vypnutia.
Kopec mrtvych a kopec so znizenou kapacitou (kludne na 1/3 povodnej), ale kapacitu na nule nikdy.
Keď chceš môžem ti také dva booky ukázať ...