Ahojte, potrebujem poradiť s výberom vhodného notebooku. Budem ho využívať najmä na internet, veci do školy(prezentácie, poznámky atď), sem tam úprava fotky, videa, pozretie filmu...Cena by mala byť tak do/okolo 500e. Nevybrala som si ešte konkrétny model
@bloowe nad asus-om som ani neuvažovala. Teraz mám toshibu(ale netbook) som spokojná. Najviac preto uvažujem nad toshibou a hp. Len niekde som o HP čítala, že buď funguje ako má alebo sa vkuse kazí :/
» datacomp.sk/asus-a52je-ex27... nadmieru spokojna ... a kedze sa ti pokazil pc tak to mas naozaj nahradu za neho... neviem co vsetci maju proti Asusom, na celom birdzi nic necitam, len, ze s Asusmi su problemy, PRD MAKOVY ! Nevidela som cloveka, ktory by mal problem narozdiel od HP, kt. sa prehrievaju jak svine, Toshiby, kt. maju tenke dosky, aj s Acermi, kt. sa v poslednej dobe trosku zlepsili, ale aj tak su dost kazove .... Dell, kt. su riadne kvalitne a maju vynikajuci servis, len v Biznis triede.... Asusy su uz oskusana znacka, kt. vydrzi riadne vela... samej sa mi podarilo sikovnostou vyliat vodu na priatelov Asus a ide vpohode... a nevravim o tom kolko asusov kolkym ludom popadalo na zem a funguju vpohode dalej.... narozdiel od HP, kde museli surovo stiahnut trosku davnejsie jednu celu seriu notebookov kvoli kazivosti.... toshiby, kt. sa bezne lamu dosky na notebookoch.... Asus ma nielen kvalitne notebooky ( ano kazovy kus sa najde vsade), ale ma aj kvalitny servis, kde opravia aj notebooky, kt. boli poskodene uzivatelmi. Ako napriklad vylomene napajacie konektory, kde menia cele zakladne dosky a podobne.... kde inde dostanete takyto servis ? HP ? Dell ? Lenovo ? Kde si nesmiete ani len preinstalovat OS ? nie to uz vymenit alebo dolozit RAM ? tak ako to je u Asusu...
@eraser sa mi zda, ze niekde to maju.... ale problem pri reklamacii tam je ak je tam iny OS.... maju recovery particiu a davaju ti recovery medium.... a vytvorit si v registroch nejaky vlastny retazec podla, kt. sa bude dat zistit ci je tam iny OS ako z tych ich recovery media je az priam primitivne... pripadne to vlozit uz priamo do recovery particie, aby sa to pri kazdom recovery mode vlozilo do systemu samo....
nerozumiem tomuto boomu ze neikto nieco povie ze je zle tak to vsetci opakuju jak stado ..ja mam asus stolny pc uz vyse 6 rokov ide kazdy den aj pol dna a nic mu nie je ...ked ho dusite v perinach jasne ze sa vsetko pojebe ...je to len o tom ako sa k tomu spravate ...kazda znacka moze mat par chybnych ..a tiez ho mozete vyfasovat prave vy ...a niekedy aj pri tych horsich znackach sa zadari ..a pri tych ospevovanych pojebe ..ale tu su vsetci odbornici
@shana113 ale to už je robota naviac, bez akéhokoľvek úžitku... keď si niekto kúpi book s W7 Home, a vrazí si tam Ultimate, tak pochopím... ale keď si to niekto formatne a nainštaluje presne taký istý W7 ? neverím, že s tým môže byť nejaký problém. neviem ako u ostatných, ale u mňa je prvá vec po kúpe booku práve reinstall...
@eraser hore mam napisane, ze pri recovery moze, ale nie reinstal winu na iny OS... ako z home na ultimate a podobne, potom s tym maju problem a nechcu brat reklamacie...
@eraser ano ja viem ze ntb nevydrzi tolko co stolny PC ..ale to neznamena ze vsetko od danej znacky je napicu ...to som tym celym chcel povedat ..tak ked chces buzerovat na jednej vete ked podstata mojho prispevku bola v inom tak to skus inde
@eraser ver že niektorým to fakt vadí.. ak si odkuris particiu so zalohou a nemas dvd tak si riadne v pytli.. lebo mozes si stiahnut a skusit nainstalovat ale ten kluc ti nepojde lebo to su na specialne verziu winu dodavane k ntb.. (samo po polhodine hladania forami mozno najdes dobraka co ma ntb rovnakej znacke a upol instalacku winu.. )
@shana113 recovery neberiem moc ako riešenie... obnoví to aj balast, ktorý je tam hneď po kúpe, a zrovna toho sa chcem zbaviť. pokiaľ to ale platí len pri zmenených edíciach, tak vše ok... a vďaka za info !
@rabbitko9 chillout... išlo mi presne o to - neporovnávať jablká s hruškami, nič viac za tým nehľadaj.
@flaver takže nestačí stiahnuť generic OEM verziu ? čím sú tie edície dodávané s bookmi také výnimočné ?
@semhamforas Stolový PC zaberie predsa len viac miesta a taký ntb môžem ľahko aj preniesť a tak. Ten ntb mi chce kúpiť rodina na narodky. A aj oni mi vravia, že nech si vyberiem nejaký pc all in one alebo notebook, že tie notebooky sú v dnešnej dobe už celkom dobré. Netbook síce tiež ľahko prenesiem, ale predsa len je to netbook a keď niekde idem a chcem na ňom robiť aj niečo iné ako byť na nete, tak to nie je najlepšie.(Na internet je fajn, ale prezentácie atď sa na ňom robia horšie..
@15matka14 ja by som určite bral kombináciu netbooku a PC. Predsalen ten 15" notebook je už pomerne velké hebedo. Tak ale na druhú stranu je to ako ty píšeš že sa dá prenášať atď. Ja by som si už radej dnes vybral tak ako som písal. No toto je na tebe
Ja by som tiež odporúčal Asus, neviem, čo všetci majú proti tejto značke. Ja som žiaľ nešťastným majiteľom "skvelej Toshiby". Po necelých troch rokov od kúpy som začal mať problémy "na prvý pohľad" s displejom a keď som to dal do servisu, tak sa ukázalo, že chyba je na doske, ktorá spája kontakty s displejom a preto sa mi to nemohol rozsvietiť displej alebo sa mi zobrazovali zvislé čiary na monitore. Náhradnú dosku zohnať cez bazos.sk nebolo možné, lebo je to už starší model a aby som to nemusel zahodiť, tak som ntb pripojil k externému monitoru, aby zlé bolo na niečo dobré. Moji známi, čo si v takom istom čase ako ja kupovali ntb, tak to boli práve Asusi alebo Aceri a funguje im to doteraz a niektorí majitelia týchto značiek už majú ntb aj 5-6 rokov. Teraz by som dal aj na tieto značky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
» www.alza.sk/hp-625-d260224....
až o mesiac bola takmer polovičná zlava (ach)
Mal by mi slúžiť aj ako náhrada za klasický pc, keďže mi ten môj už odišiel.
majú to aj niekde v zmluve ukotvené ?
@rabbitko9 chillout... išlo mi presne o to - neporovnávať jablká s hruškami, nič viac za tým nehľadaj.
@flaver takže nestačí stiahnuť generic OEM verziu ? čím sú tie edície dodávané s bookmi také výnimočné ?
Inak ak máš netbook tak notebook ti asi bude nanič nie? Prečo si teda nekúpiš klasické PC? Budeš tam mať oveľa vyšší vykon