Ahojte...Neviem ako ale sa mi dokaslala klavesnica ze bola som zvyknuta pisat ze na klaveske mam to tlacitko z/y... a bola som zvyknuta ze ked stlacam tlacitko kde je Y tak mi to da z...A mam to nejako vymene..ako to mam napravit chapete ma vsetko sa mi z
si si zmenila jazyk klavesnice... v pravom dolnom rohu mas take pismenka SK alebo CS alebo CZ alebo EN, a ine... ty si zvyknuta pisat na slovenskej klavesnici, kde je Z a Y vymenene od povodnej klavesnice (anglickej). Takze ked sa ti to stane, tak stlacaj ALT + SHIFT, az kym ti ukaze SK alebo CS.
@bress je to pravidlo akurat existuje aj slovenske rozlozenie klavesnice, kde je Y a Z polozene ako v anglickej klavesnici. Ja mam na svojom desktopovom pocitaci nainstalovane obe slovenske rozlozenia a pije mi to krv...
@seagull1 no ved otom hovorim, vprincipe sa pismenka daju rozostavit jak ty chces. Na nootbuku mam azbuku v pismenkach velmi podobne ako su na anglickej a pritom pri normalnom inslaovani rustiny su uplne inac
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov