Keby chcem ísť študovať medicínu, z ktorých predmetov by som musela ísť maturovať?? a z ktorých, keby chcem ísť na právo??Ktorý odbor je podľa Vás lepší a lepšie sa s ním uplatním??Ktorý z nich je ťažší?
nechcem ta sklamat, ale dnes to zavisi aj od toho, kde mas lepsie znamosti. neplati to stale, ale je tazke sa presadit, kedze konkurencia je obrovska a vacsina ludi ma svojich "anjelov straznych" na tych spravnych postoch.
Na tieto dva odbory sa niekto potrebuje pýtať maturitné predmety? O_o
Však keď aspoň minimálne viem, čo sa na jednom a druhom robí (čo by asi bolo na mieste, keďže ich zvažujem), tak si to zo zoznamu stredoškolských predmetov domyslím sám a asi nepôjdem na právo s matikou a fyzikou alebo na medicínu s geografiou a dejepisom.
Úroveň logického myslenia, ktorá toto zvládne, budúci vysokoškolák fakt mať musí, inak sa (inde ako na VŠ sv. Alžbety alebo práve v Sládkovičove) dlho neohreje.
@crashhp na čo to riešim v patnástich?Lebo buduci rok si budem vyberať semináre a chcem si ich vybrať podľa toho,čo pojdem študovať,potrebujem to dobre pozvažovať a názory od nezainteresovaných ľudí mi v tom možno trošku pomožu
Študuj medicínu, ak chceš ísť na právo, mala by si vedieť manuálne robiť, nakoľko ťa nič iné ako manuálna práca po skončení práva nečaká Takže tak je to s uplatnením v práve.
pravnikov je uz teraz viac ako beznych ludi, takze az ty skoncis VS? uz naozaj nebude kde sa zamestnat, takze skor by som to tahala na tu medicinu
budes potrebovat bio, chemiu a fyziku
a najlepsie by bolo, keby si si vybrala odbor, co ta bavi, lebo pochybujem, ze ked dostudujes VS, budu este vobec nejake pracovne miesta, tak nech sa aspon 5 rokov ucis nieco, co ta bavi
Sa mi zdá, že tieto dva smery sú trošku vzdialené. Možno by si mohla uvažovať aj nad tým, čo ťa baví a nie nad tým z čoho sa ti zdá, že bude veľa peňazí. Lebo to pravidlom nie je... Ak ťa niečo baví, si v tom dobrá a uplatnenie sa dá nájsť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
pravo - nos, dej
nechcem ta sklamat, ale dnes to zavisi aj od toho, kde mas lepsie znamosti. neplati to stale, ale je tazke sa presadit, kedze konkurencia je obrovska a vacsina ludi ma svojich "anjelov straznych" na tych spravnych postoch.
Však keď aspoň minimálne viem, čo sa na jednom a druhom robí (čo by asi bolo na mieste, keďže ich zvažujem), tak si to zo zoznamu stredoškolských predmetov domyslím sám a asi nepôjdem na právo s matikou a fyzikou alebo na medicínu s geografiou a dejepisom.
Úroveň logického myslenia, ktorá toto zvládne, budúci vysokoškolák fakt mať musí, inak sa (inde ako na VŠ sv. Alžbety alebo práve v Sládkovičove) dlho neohreje.
A medicina... Pravnikov ma kazdy privela
@matka213 vyber si hlavne to, čo ťa baví...ak ťa niečo nebude na výške baviť, budeš to mať dosť ťažké..
budes potrebovat bio, chemiu a fyziku
a najlepsie by bolo, keby si si vybrala odbor, co ta bavi, lebo pochybujem, ze ked dostudujes VS, budu este vobec nejake pracovne miesta, tak nech sa aspon 5 rokov ucis nieco, co ta bavi