čaute dnes jak som sa pozrel na seba do zrkadla videl som vychudnutého slabého chalana ...a povedal som si že to tak nesmie ostať takže začínam cvičiť chcem sa spýtať čo podporuje rast svalstva ako by som sa mal stravovať a aké cviky robiť potreboval by s
Ale inak kvalitná vyvážená strava (čiže nie rožok s treskou), poriadny tréning (na začiatok napr. nejaký full body - teda nie že budeš cvičiť stále len ten hrudník (a biceps) a na ostatné, napr. nohy, sa vykašleš) a dostatok odpočinku a pôjde to
@sekki Až teraz som si všimol tvoj vek. No nemyslím, že by s tým mal mať dobrý tréner problém. Záleží od lokality, popozeraj na internete referencie, spýtaj sa vo fitku...
Trénera by ani nemusel. Stačí, ak máš nejakého kamaráta, ktorý už nejaký ten čas cvičí a bol by tam ochotný s tebou spočiatku chodiť a vysvetlil by ti techniku, pomohol (len si nenájdi niekoho, kto chodí raz za uhorský rok a myslí si, že zjedol všetku múdrosť sveta). Ostatné sa dá nájsť na nete - či už strava alebo aj plány na začiatok.
@skillet na začiatok ani nie.. tiež som si to myslel že to zvládnem sám.. dvíhal som ako som vedel a dosral som si rameno.. mesiac a pol som bol na liekoch a bez fitka..
este si nezacl a uz vies ze ta podcenuju D, chod na posilnovanie.sk a popytaj sa, hlavne cvic technicky spravne, vahy zvysuj postupne a nie ze za mesiac budes mrtvolovat 100kg ale technikou ze ti to vyjebe stehna z panvy. tiez aj tlaky atd proste je lpsie cvicit tehcnicky spravne s nizsimi vhami jak nakladat si najviac jak das a cinka sa ti trasie od brady po brucho . Trening si rozdell dajme tomu fullbody[cele telo] po,ut,str napr. na velke partie si jebni viac opakovani resp o jednu seriu viac, na male staci menej. Najdi si nejaky Fb trening a bude to pohode, zozaciatku to pojde hore rychlo aked uz budes nejaky ten mesiac cvicit sam uvidis co ta bavi ake cviky co je dobre nacitas si o jedle a budes uz zabehnuty. Jedalnicek uz urcite sam najdes. nevim preco som toho ani toko napisal pici [[
alebo je tu moznost kupit si asteroidy a to ani nemusis cvicit to ono bude za teba same robit cviky pri telke, napr. kreatin alebo bcaa su riadne sypacky neprirodzene, cista chemia ze ti to odjebe oblicky s pecenou za tyzden :happy:
Pozri na internete, choď párkrát do fitka, zistíš, či sa ti lepšie cvičí doma alebo tam (mne osobne tam, je to väčšia motivácia), začni hlavne pomaly, nič nepresiluj, postupne pridávaj, a ak chceš naberať, tak samozrejme strava. Na váhu cca 60-70 kg (tipujem na teba, neuraz sa ak som netrafil) by si mal denne skonzumovať približne 120g bielkovín, takže vajcia, mlieko, hovädzie, semienka, podobné srajdy. Na naberanie je dobrý tréning s najväčšou hmotnosťou, akú v tom momente zvládneš, nie veľa opakovaní a menej záťaže, skôr 6-8 opakovaní s maximom
@glamourous hmm aj tréner je povolanie, takže pokiaľ ty nechodíš do práce zadarmo a nerobíš to len tak pre dobrý pocit, tak sa zdrž komentára Vypracovanie plánu trvá nejaký čas a ja nie som charita
@mechiha robím si z teba prču, lebo svojho času si tu všade vypisovala, že keď ti zaplatia, tak im poradíš základné info..To čo tu predvádzaš nemá s trénertvom nič spoločné, Tréner je niekto, kto má kvalifikované znalosti o cvičení, strave, ľudskom tele, ktorý sa stará o tréning a prispôsobovanie jedálnička zákazníkovi.
Tak nebuď smiešna, nikto ťa tu nepozná, nikto ti určite nezaplatí za to, že si prečítala 3 články na diva sk a chceš tu teraz pýtať peniaze za bohvieaké "základné informácie"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Čitaj o tom, a časom to už pôjde samo
Ale inak kvalitná vyvážená strava (čiže nie rožok s treskou), poriadny tréning (na začiatok napr. nejaký full body - teda nie že budeš cvičiť stále len ten hrudník (a biceps) a na ostatné, napr. nohy, sa vykašleš) a dostatok odpočinku a pôjde to
(teda ak si vyberieš dobrého trénera)
10€ za hodinu za veci ktorú si pri troche snahy vieš zistiť aj sám
A ked nieco nebudes vediet tak sa spytaj v posilke niekoho ci by ti nepomohol
alebo si zaplať trénera v okolí, porad sa s niekým kto sa NAOZAJ rozumie
Tak nebuď smiešna, nikto ťa tu nepozná, nikto ti určite nezaplatí za to, že si prečítala 3 články na diva sk a chceš tu teraz pýtať peniaze za bohvieaké "základné informácie"