chcel by som vidiet toho policajta, ktory mi bude dokazovat, ze som mal pustenu hudbu prave v okamihu, ked som prechadzal cez cestu, aj keby ma odchytil na chodniku a ja som ju stale pustenu mal. sluchatka totiz na usiach mat mozem aj pri prechadzani cez cestu ... a pani poslanci ma mozu viesco.
akoze ja by somo im huby prelepila....bo to je taka kktina ze z toho uz nemozeeeem....oni vobec nedomyslaju dsledky tych ich "zakonikov" .... myslia iba na to aby to dobre vyzeraloooo....
zbytocne, uplne absurdne , snad si nemyslia ze im to ludia , najme mladi budu dodrziavat , just si dam ciernu pasku cez oci a omocem sa sluchatkami,ked pojdem cez prechod uplne hlupe, starci maju vela casu tak musia vymyslat nove cocotiny
teraz ma tak napadá... argument je že to chodcom ruší koncentráciu pri prechádzaní cesty, akoby ich to robilo hluchými. a teraz čo? hluchí nemôžu prechádzať cez cestu????
@geordie sak slepi niesme , vidime prechadzat auta nie ? tak prakticky naco mi je tam sluch ? ved to snad vsetci vidime..mna napadol len argument ze prechadzam , nepozeram okolo len si tuki tuki do iPodu..ale vacsinou sa rychlo zvyknem pozriet ci nieco nejde
Je to tazko dokazatelne. Mozes telefonovat cez hadsfree a teraz ti co spravia policajti? POkuta za to, ze si telefonoval? Ako ti to dokazu? Slovo proti slovu. Ale pravdu bude mat policia, lebo ona ma pravdu aj ked ju nema. minule o tom rozpravali. takze asi tak. (takze bude na policajtoch ci svoje postavenie zneuziju alebo nezneuziju|
4000Sk je vela a podla mna sa budu davat blokove pokuty tak do 500Sk ak sa taketo daco stane.
@15 uz ako som pisal. i ked je to slovo proti slvou konecne slovo ktore je pravdive ma aj tak policia. I ked to moze byt na nieco dobre, vsak vseci uzname, ze ked ma niekto sluchadka na usiach a pocuva hudbu jeho pozornost nie je 100% je to uvedene aj na vsetkych wolkmenoch.
Ta kks..to akože ked pojdem na turu tak nemožem počuvat mp3 ? ešte by ma zaujimalo jaky policajt sa bude trepat dakde do Tatier ci turisti pocuvaju mp3 alebo nie.......
Ale ak to znizuje koncentraciu chodcom, tak to rovnako znizuje koncentraciu aj vodicom ci cyklistom, a preto nechapem, preco clovek v aute moze pocuvat radio, a clovek chodec nesmie...
To ma najviac provokuje, ak to maju naozaj zakazat, lebo to znizuje koncentraciu, tak vsetkym bez vynimky...
Kristepane, ja nemôžem. Čiže keď prechádzam cez cestu, tak mi nič nesmie hrať. A to už je čo za blbosť? Však či nejde auto a tak pozerám, keď som ešte NA CHODNÍKU, vtedy mám mať najvyššiu pozornosť. A vtedy samozrejme podľa zákona môžem byť rozptyľovaná hudbou a telefonovaním. no akonáhle vstúpim na cestu, po zistení, že všetko je v pohode, autá spomaľujú, som chodec a mám prednosť, tak si zrazu musím všetko vypnúť? To len na margo poslaneckej logiky.
Inak je to fakt volovina, nikdy mi nedokážu, že mi hrala hudba práve keď som prechádzala cez cestu. A vôbec. Pochybujem, že si niekto všimne, že mám sluchátka
@tomas ale tu sa predovsetkym jedna o sluchadka, uz aj vodicom zakazali pouzivat hedsfree ale o bluthot nevraveli nic.
lebo ak ma niekto sluchadka v usiach tak nepocuje az tak ooklie. ono niektore deti to maju sakramensky tuho pustene. .... ale urcite take velke pokuty nebudu davat.
Uz nam neostava nic ine, len si nechat narast dlhe vlasy
Namiesto toho, aby bojovali proti ozajstnym zlocinom, vymyslaju taketo picoviny na poctivych obcanov.. To je totalne chore.. Ale u SNS sa tomu ani necudujem..
@28 mam pocit, ze tam pisali aj ked ides poceste, su totiz aj turisticke cesty po ktorych mozu ist aj auta ten zakon je postaveny na hlavu naozaj uznavam
@30 na prechodoch to uplne uznavam. vies kolko deciek som takto mohol uz odjebat, co sa vobec nepozru do lava a hned idu so sluchadlami v usiach lebo oni su na prechode
zacina tu obmedzovanie slobody...super,co si cervena luza zvolila to ma... seriem na nich...totalita sa vracia..ked vam nahdoou zacnu miznut kamosi velmi sa necudujte...
Ano tento návrh je blbosť, ale kde ste všetci boli ked sa prijal zákon o vyvlastnovaní? To sa ani nepíplo lebo sa vás to priamo nedotýka. To je typicky slovenské. Môže sa prijať neviem aký zákon autoratitatívneho charakteru, ale ak sa vás priamo nedotýka nič to s vami nerobí. Ale ak sa prijme nejaká hlúposť ktorá ani nebude vykonateľná, ale dotýka sa vás priamo, už sa začínaju reči o totalite....
Ale prosim vas, snad si nemyslite, ze teraz pri kazdom rpechode bude stat policajt a kontrolovat ci si vsetci vypinaju mp3jky a pod Kolkokrat ste videli policajtov pri prechodoch? Minimalne a tak to aj ostane. Napriklad kedze po ceste tak skvely priklad je Koliba v BA tam ide pekna asfaltka az hore a aj auta - kolkokrat ste tam videli policiu? Ja ani raz
Zakon to je len proforma jedine co na nom schvalujem je to, ze chodci mimo obce maju mat cosi reflexne na sebe. Pretoze nie je prijemne ked sa rutite 80-90km po prazdnej ceste zrazu sa vam objavina kraji cesty pripity chodec (a len zapnute svetla nepomozu, tie nie su zazracne).
@himynameismarek ale tie prechody su najvacsia kktina. Ti co sa vrhaju pod kolesa su povacsinou dochodci a ti mp3jky nepocuvaju. Nehovoriac o tom, ze ty ako sofer ked vidis prechod mas predvidat (ako vsade inde na ceste). Preto ked vidim prechod bez semaforov (alebo s nefunkcnymi) preventivne spomalim, kvoli takym chytrakom co nevedia ze auto nezastavi na 1-2metroch len preto ze jemu sa uracilo polozit nohu na prechod...
@grietusha kde prosim ta zijes? "po zistení, že všetko je v pohode, AUTÁ SPOMAĽUJÚ, som chodec a mám prednosť," toto nevyzera na Slovensko Spomalit soferov som nevidel uz dobre dlho aby nechali prejst chodcov (pokial neratam pripady ze chodec mal zelenu a auto tiez kedze odbocovalo)
Super, keby som to mal robiť v našom meste tak tam sú tak stavané chodníky že by som to musel vypínať asi každú minútu Ale to sú dristy, zase len dôchodcovia budú súhlasiť lebo za ich čias slúchadla neboli a čo nebolo za ich čias je zlé :p A tak si zase upevnili svojich voličov...
A budú mi prikazovať kedy mám ísť na WC a umyť sa? Lebo mám taký pocit, že to tam mierne dosť preháňajú... mne nik nebude rozkazovať čo mám a čo nemám robiť... keď chcú uchrániť chodcov od rýchlej jazdy bezohľadných vodičov, mali začať niekde inde...
ja neviem co sa vam nepaci... to vas zabije dat si to dole z usi ked prechadzate cez cestu ? .... pred par mesiacmi bolo v spravach o umrti mladeho dievcata ktore stiahol pod kolesa vlak lebo ho nepocula koli pocuvaniu mp3... ja s tym suhlasim
uz fakt nevedia co maju vymyslat. ved to uz je vec chodcu ci si to da dole alebo nie. bolo by to jeho vlastne zavinenie, preto to nemavam pustene tak ze by som nevnimala okolite zvuky. mojho spoluziaka zrazilo auto a mal pri tom sluchatka na usiach a keby pocul, mozno by ho auto nezrazilo, ale to uz je jeho blbost ked leze na cestu a nepozera sa..
No pekne. Takže môžem svoje Koss Sparg Plug môžem rovno predať! Kto má záujem? Pretože pokiaľ mám tieto slúchadlá v ušiach tak nepočujem skoro nič i keď mám hudbu vypnutú.
@52 pokial viem tak ak bude niekto jazdit sialene tak ta zrazi aj tak. bezpecnsot musi byt aj z hladisky cestnej premavky myslim tym motore vozidla. teda mali by davat skor zakony vodicom ako chodcom. pokial je vybudovane semafory este lepsie. podla mna je ten zakon odveci a da sa velmy zneuzit
nešlo im skor o to, že ekby nejaké auto zatrubilo tak ich enpočujeme lebo máme sluchadla?:... a ked telefonuješ taks a nečuduj, že auta nespomalia ved nevedia čo robíš či ideš cez csetu alebo iba voláš... je to sice sprostosť ale potom všetko čo sa dejej an anšich cestách sa im ani enčudujem!
Praveze je to vyborna vec a myslim,ze vela soferov mi da zapravdu... to hned vidno,ktory chodec je aj soferom... ta arogancia vbehnut na prechod bez toho aby si pozrel ci ide auto,ako je daleko a ako rychlo cca ide s myslienkou,ze ved som na prechode,mam prednost... chcelo by si to nastudovat vyhlasku,aby niektori chodci vedeli,kedy vobec maju na prechode prednost... a ti so sluchatkami na usiach,co nevnimaju vobec svet okolo seba,tak ti duplom, potom moze clovek trubit kolko chce, dotycny vdaka tym sluchatkam nepocuje nic,len svoju hudbu,uz ani len piskot pneumatik od brzdenia... tuto cast zakona velmi vitam a aj povinnost nosti reflexne pruzky pri znizenej viditelnosti
@69 tak ťa ani nezabije, keď si dáš na tie 3 sekundy kým prejdeš cez cestu, dole slúchadlá... Aj ja chodím s mobilom a mp3, ale nezbláznim sa z toho zákona
uch..tak..je to sprostost....dobre..keby som hlucha...ale sak do riti mam oci na poobzeranie sa dookola....keby ide auto tak vidim....uz k comu su mi tu usi....
a je nas asi viac takych co sme bez hudby bezmocni..takze...mne je sumafuk aky zakon schvalia
Aspoň trochu ale musím potešiť všetkých "hudobných maniakov":
" roblémom môže byť vymáhanie zákazu políciou. Schválený zákon totiž hovorí, že chodec nesmie počúvať hudbu a používať zariadenie, ktoré znižuje jeho pozornosť. NOSIŤ SLÚCHADLÁ ZAKÁZANÉ NIE JE."
Čo z toho vyplýva? Keď k vám príde poliš, mp3 vypnite a máte po probléme.
@41 no vies, auto mozno nezastavi na jednom, dvoch metroch, ale tak na tridisiatich uz ano, pokial je v obci a dodrzuje rychlost... lenze vacsina vodicov ta ma hlboko vies kde... dakedy ide taka rada aut, ze ta nechaju na kraji prechodu stat kludne aj minutu a su situacie ked ti ta minuta dost pomoze (zdrha ti bus, za chvilocku zvoni na vyucovanie...) no bohuzial, dakedy to risknem a idem na drzovku ked sa ponahlam, mam totiz to pravo a to auto je dost daleko na to aby minimalne spomalilo, ale niektori t amaju tak u riti, ze ty prejdes a oni ta minu tak o 10 centimetorv...
@40 vies, ono ta rubrika sa vola co ma nasralo a kedze sa vcsiny vyvlastnovanie netykalo, tak ich to nenasralo, vyvlastnovanie je totiz zalezitost ktora sa odohrava na papieri dost dlho kym niekto fakt pride a zoberie ti pozemok, ale toto ja zalezitost ktora sa odohrava medzi ludmi a viacerych v birdzovksej vekovej skupine sa tyka, takze ich to nasralo a preto sa tym zaoberaju... a aj ked ta moja reakcia k vodicom ktori na prechode nezastavuju nema moc spolocne s temou diskusie, je v kategorii co ma nasralo a toto ma teda nasralo...
@73 mno a este som chcela, ze kamosku vyhodili ked robila skusky na vodicak koli tomu ze zastavila na prechode, kde cakal len jeden clovek a ten policajt jej povedal, ze to preto, ze to zdrzuje premavku ked je tam len jeden chodec, ze aby nezastavovala, ze iba ak by ich tam bolo viac... takze ocividne ani s policajtom sa clovek nevyhada...
Osobne to vobec nevnimam tragicky. Z vlastnej skusenosti viem ze je to dobra vec pri prechadzani cez cestu radsej nic nepocuvat. Raz rano ked som isiel do skoly, ako inak mp3 v usiach a prechadzal som cez cestu medzi barakmi a vobec som si neuvedomil ze ide auto. Keby sofer zareagoval trochu neskor tak skoncim v nemocnici.
Toto je podla mna jeden z mala dobrych zakonov tejto nie dobrej vlady.
Samozrejme netreba tych sasov v koalicii chvalit:
"Najrovnejší medzi rovnými sú však práve poslanci parlamentu. Poslanci KDH totiž navrhli, aby sa priestupky na cestách týkali aj politikov. Koaličná trojka Smer, HZDS a SNS však hlasovala jednomyseľne proti. Poslanci tak môžu na cestách robiť prakticky čokoľvek - zákon sa ich netýka."
@uxo ale to ze sa vrhaju chodci pod kolesa nie je o tom, ze pocuvaju mp3jku. Ano nevnimaju sice svet okolo (poniektori) ale takto (ak to budu dodrziavat) to bude vyzerat nasledovne chodec si to namieri na prechod, vojde na nan, pocas toho si bude davat dole sluchatka... takze sa to tak ci tak nevyriesi. Ono by bolo skor treba deti v skole naucit ako sa chodi cez prechod.
@76 hej hej, doprvana vychova, na to sme vzdy dostali kopec knih a cely rok doma zapadali prachom a na konci roka sme ich zas odovzdali dalsiemu rocniku ktoremu budu uplne na prd...
hlavne že politikov sa tieto zákony netýkajú oni si môžu robiť čo sa im len zachce, väčšiu pičovinu ani vymyslieť nemohli, no nič budem si to vyberať z uší keď budem prechádzať cez cesty ale to je všetko
Akože, ako niekto môže hovoriť, že je to DOBRÉ? Otvorte oči a všimnite si diery v tom zákone. Platí to len na chodcov, cyklisti v tom nie sú a poslanci majú imunitu. (Proste zasa to platí len na jednu skupinu, asi ako keď populisticky dávali dôchodcom vianočné dôchodky a zabudli na invalidných dôchodcov, slobodné mamičky a podobne). Ten zákon je proste volovina, autom síce nejazdím, ale peši chodím viac než dosť, bus takmer nepoužívam a NIKDY som nešla cez cestu bez toho, že by som sa nepozrela, či ide auto. A to, či mi hučí hudba v ušiach alebo nie, na to nemalo žiaden vplyv. Veď to je úplne chorý ťah, asi ako keby zakázali v aute počúvať rádio a rozprávať sa so spolujazdcami. Vlastne by sme sa ani nemali rozprávať, keď ideme cez cestu, to nás tiež rozrušuje. Je to volovina. Až ma rozčuľuje, že na to niekto vôbec môže povedať, že to je dobré. Hlavne, keď by sa mali zaoberať úplne inými vecami, ako je rozhodovanie o tom, či môžeme počúvať hudbu, keď ideme cez cestu alebo nie. Sa len potrebujú tváriť, že niečo robia. Nie, že by robili osvetu okolo eura, znížili spotrebnú daň (kvôli ktorej máme čoraz vyšší benzín) a podobne. NIE, oni sa dohadujú o volovinách.
K zákonu - je to totálna volovina... Pokúšam sa predstaviť si ako idem po centre Bratislavy a každé dve minúty, keď dorazím k prechodu vypínam mp3-ojku aby som ju následne po prechode cez cestu zase zapla a o ďalšie dve minúty vypla. Je to na zasmiatie sa...
A pre tých čo tvrdia že je to bezpečnejšie - nemyslím. Z dvoch dôvodov. Pokiaľ by išlo o to, že chodec nepočuje, tak môžete hluchým ľuďom zakázať chodiť cez prechody (ako tu už ktosi spomínal) A pokiaľ by išlo o nepozornosť - z vlastnej skúsenosti - ak som nepozorná, tak nie preto že by som sa sústredila na hudbu, ale preto, že nad niečím premýšľam a vôbec nevnímam okolie... Nemali by vymyslieť zákon ktorý by zakazoval myslieť nad niečím iným než nad samotným prechodom keď chodec práve prechádza cez prechod?
A vodiča hudba nevyrušuje? On môže telefonovať, môže počúvať hudbu aj si robiť za tým volantom dobre. Pekne si zapne rádio a vypočuje si kde sú nahlásené hliadky. Nech mi nikto nepovie že chodcovia sú na vine vysokej úmrtnosti na cestách. Keď dnes niekto jazdí na aute podľa predpisov, za ním sa budú tvoriť kolóny a každý vodič bude na neho trúbiť a tukať si na čelo že čo to za chuja mu stojí v ceste. Pomaly mi to pripadá že na sloveských cestách je nebezpečnejšie jazdiť podľa predpisov ako bez nich. A keď aj vodiča nejakým zázrakom chytia, napr. sa mu pokazilo rádio a nepočul kde sú hliadky, dajú mu úúúžasne vysokú pokutu z ktorou si môže akurát tak... A potom keď sa rúti cez obec 100Km/h a zrazí nejakého chodca na vine budú slúchadlá lebo ten včas nedokázal odskočiť. Nie žeby riešili radšej hroznú štatistiku nehôd zapríčinenú debilnými vodičmy oni ti budú riešiť chodcou. A bodaj by aj nie keď v tých autách sedia práve oni...
Najlepšie vypadnúť z tejto krajiny inak to nevidím
Prosíím vas kto ich bude počuvať... ja piočuvam bežné ... dneska existuje toľko veci ako zahaliť sluchadla už len výhoda je pre baby že to vlasmy zakriju...
noo čo an to nadávate veď je to dobrá vec ekď má decko pustené na plné pecky mp3ojku do uší asi nepočuje keĎ IDE AUTO !! NO NIE , ale v tom prípade by to mali zakázať aj cyklistom atď.
K teme, necital som to cele, ale ten zakon je proste chory. Ale berte to z tej druhej strany, chcu nas ochranit, predsa len ked pocuvate hudbu tak nemusite pocut nejake auto alebo tak
Mna len zaujima ako mi bude niekto dokazovat ze na prechode som to fakt pocuval xD
som bol v bratislave,tak všetci mali v ušiach štupliky... u nás to tak nefrčí ale tam všetci automaticky vyberali z uší štuplíky,ked ste sa im prihovorili :d
poslanci nemajú čo robiť,tak dávajú nezmyselné pokuty
akoze ked chodim behat tak mam bezat a kochat sa okolitou prirodou bez hudby ? tiez som mal dost ked som to pocul,na prechode a na rusnych uliciach by to bolo celkom logicke ale tak striktne to zakazat? nesmakuje take
ja som si to dnes prečítala a som smutná ja neprežijem tie naše šedé ulice bez hudby. čo najviac sa snažím chodiť pešo a vždy počúvam hudbu,alebo telefonujem. toto mi nezakážu,na to sa teda pozriem zbytočne ma to iba rozčúlilo
Hej vsetci, nevidite ze poslanci chcu len zarobit fizlom? Ved kuknite ze 4 litre.. To by som si radsej nieco kupil nez minat to na pokuty.. A by som povedal ze kazdy "normalny" clovek ktory pocuva mp3, sa pozera ci nejde auto.. Tak isto mzoe zrazit auto aj normalneho chodcu bez mp3, mobilu atd, ked nebdue davat pozor a nepozre sa.. este nech nas ucia chodit na vecko a ze tam zeny sa nemaju mejkapovat ze potom balia naokolo muzov (taky blby priklad ako tamten zakon)
sa vam cudujem ze sa tu rozculujete na takych debilinach lebo to je uplna kokotina keby sme tu maly diktaturu tak nepoviem ani slovo ja som sa natom akurat dobre pobavil lebo hentaky zakon nikdy neprejde
ja som o tom nevedela a ani ma to netrapi...tak a co si radsej mame naplne pecky pustit hudbu ze az nik nebude nic pocut?!nech sa nehnevajupochybujem ze oni to dodrzuju...nadrzanci nadrzaniii....radsej sa inak k nim nevyjadrujem bo by som tu zacala asi tie najhorsie nadavky na nich piiisat
V USA platí tiež podobny zákon ale nie až tak primitívny, pokial prechádza človek cez cestu napr vo velkomeste, nesmie mať v ušiach sluchádla a počuvať hudbu, týka sa to len prechodu cez cestu a vstupu do cestnej premávky, inak je to povolené aj pochodníku aj hocikde , fakt ma to slovenská vláda dostava "často"
tenpatic: a ktory stat presne z USA? Lebo co ja som cekoval 3 staty (severo vychod USA) tak na tam to nikto nedodrzoval (ani v NY aj ked boli v okoli policajti aj ked neboli, proste ides - respektive tam sa sralo aj na cervenu ale to je uz o inom
najprv si vravim ze co za blbost ved bezne pocuvam hudbu ked idem vonku a potom som si precitala clanok na pravda.sk no a teraz..iba cez cestu..a je to opravnene..lebo ono niekedy sa clovek pozrie a nevidi..a uz sa stalo niekolko pripadov takych ze clovek sa zabudol a isiel dalej..moze sa stat..no tak si date sluchatka na chvilu z usi von..nezabije vas to.. a to s tym telefonovanim..no boze tak zhruba 5 sekund nebudete hovorit nic..sice je to tak trochu padnute na hlavu ale ma to aj logiku..
@119 Rovnako dobre sa dá premávka sledovať so slúchadlami v ušiach... Človek ktorý proste nedáva pozor lebo je zamyslený si ani nevšimne že ide cez prechod, nieto ešte že by ho napadlo že má v ušiach slúchadlá a že si ich má vybrať... A keď naopak sleduje okolie a dáva pozor, tak môže byť aj hluchý a nemôže sa mu stať že by si nevšimol prichádzajúce auto...
P.S.: Prechod cez cestu podľa mňa trvá viac než 5 sekúnd...
POSLANCI LEN CHCU VYPADAT ZE NIECO ROBIA PRETO VYMYSLAJU TIETO DRBLE ZAKONY JAK AJ TEN ZAKON.....NECO S TYM CHODENIM PO BAROCH S MLADISTVYMI ABO TAK,TO BOLA DALSIA CHUJOVINA ALE NESCHVALILI TO TUSIM NASTASTIE,
Ludia....tak po prve...pocuvat mozte...to neni ze vobec na ulici nemozes pocuvat...ked si na namesti,pesej zone alebo chodniku tak ti nic nemozu...nepocuvat nemozte az ked ste na ceste(prechadzate na druhu stranu,kracate po nej a pod.)
no a podla mna to je aj celkom fajn bo priznajme si...su ludia ktory cez tu hudbu nepocuju ani vlastne myslenky...a nic okolo si nevsimaju...nevravim ze su taky setcia..ale zasek musi vacsina "trpiet" koli mensine...
a po druhe...to fakt je az taky problem na tie dve ci tri sekundy vytiahntu tie sluchatka z usi???
prosííííím? preboha veď vtedy počúvam najviac, to mám ísť po ulici a rozprávať sa sama so sebou???im dám takú pokutu! to kde sme? veď chodci nemajú čo s tým spôsobiť, presne keby vodiči a cyklisti ale chodci??????ach jaj niekomu to vo vláde už naozaj jebká!!
O tomto sme sa bavili v autoškole... A otázka znela - prečo ? Tak sme si odpovedali, že pravdepodobne preto, aby počuli napr keď idú niekam za roh cez cestu, náhodou sa nepozrú tak aby to auto aspoň počuli... preto nesmú nosiť nič, čo by im v tom bránilo.
Lenže... to by mali zakázať chodiť cez cestu aj hluchým, nie?
pokial viem, tak je zakazane prechadzat cez cestu so sluchatdlami v usiach, podla mna je to dobra vec lebo ked to ma clovek pustene ako sa hovori na plne gule, tak nevnima okolie a tym padom je nepozorny a moze sa stat ze skonci pod autom
nooo tak to je super zakaz telefonovania a pocuvania hudby ked prechadzame cez cestu aha noo to lebsi zakon nevimysleli......dam priklad...niekde nedaj boze zrazia chodca a zen co ide okolo neho tak zavola na CESTE zachranku too akoze este za to bude musiet zablatit 4000sk nooo tak to je velka somarina na entu....viem ze nasi poslanci nam chcu len ,,dobre´´ale aj tak nam dost strpcuju zivot...
to je zbytočné to riešiť oni sami nevedia čo robia a aj keď už vymyslia nejakú somarinu tak to absolútne nedotiahnú do konca tak aby to bolo niečo platné alebo mohlo fungovať presne ako toto... napísané to je, vtip je to dobrý, ale kto mi dokáže že som mal mp3ku aj zapnutú ?
ty koksoo,to prvyy krat pocujem....ti poslanci sa musia ozaj nudit..jaj,to neni normalne uz jake blbosti vymyslia..135//mno sak to nikto nedokaze ze si ju mal zapnutu a ete aj telefonovat zakazane,ty koksoo,to bude horsie nez viraku pomaly ci de ..ale thak po ceste je zakazane ne po chodniku.heh ..ale dobra blbost inak...
@138 asi tak, ešteže od má rozum zatial ale ajtak sa teším čo zas najbližšie tá banda tupcov vymyslí.. to je život.. celé dni len sedieť na riti vymýšlať takéto stupidity bezvýnamu a za to brať taký plat
Neviem, prečo sa tak exponujete nad touto megastupídnosťou, žiaden policajt ( dokonca ani mestský) nie je tak hlúpy, aby Vám dal za to pokutu. I keď raz mi skoro dali za 200 kvôli haseniu špaku o chodník, ale samozrejme nedokázali, že som ho tam chcel aj nechať
@141 no neni to zrovna príjemný pocit keď vidíš tú debilitu našich poslancov, a s tými pokutami to je jasné, zákony síce sú, ale kontrola a funkčnosť nulová, či už fajčenie na zastavkach alebo to delenie v reštauráciach... je to oničom
@144 so vzrastajúcim časom sa priam až bikvadraticky zvyšuje počet trubirohov v spoločnosti, a keďže aj politik je len súčasťou tohto celku ( len musí nosiť oblek a chlastať sám, niekde v kúte) , tak zákony budú spĺňať zároveň aj funkciu vtipu.
...mnoo nemaam slov...oni suu uz uplnee ze jebnutyy....ttooo zas tyym poslanocm zaebalo f tych ich jeblych hlavickaach nech sa pojebuu......tag ci tag to budem mat f usach....maame pici
uz vidim niekoho ako sa blizi ku prechodu a hovori do telefonu: "pockaj musim zlozit,idem totiz cez prechod"...a okrem toho,ked budem mat v uchu len jedno sluchatko,pocuvala som hudbu len na 50%, cize cem len polovicnu pokutu......a este taky detail...cyklisti mozu pocuvat?? no nevem ci je nebezpecnejsi chodec abo cyklista ked sa zrazi s autom...bo ked je to chodec,tak ma problem...ale aspon cestujuci v aute su v poho..ale ked je to cyklista a ten bike j*bne cez predne slovo dnu do auta,tak nevem nevem ako by to dopadlo....to tym nasim milym politikom asi nedoslo....
to by mali nahluchlym ludom porat zakazat chodit cez prechod niekto to uz vystihol: nevedia co od dobroty vymysliet ti nasi papalasovia..ach kto ich len volil..
@147 nooo ono cyklisti majú vobec zakázané prechádzanie cez prechod na bike-u, vždy musia z neho zísť dolu a tlačiť ho a tým pádom sú tiež chodcovia takže kto ide na bike-u cez prechod už porušuje zákon
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
150 komentov
vacsinou moc nenadavam ale toto sa fakt inac zhrnut neda..
chcel by som vidiet toho policajta, ktory mi bude dokazovat, ze som mal pustenu hudbu prave v okamihu, ked som prechadzal cez cestu, aj keby ma odchytil na chodniku a ja som ju stale pustenu mal. sluchatka totiz na usiach mat mozem aj pri prechadzani cez cestu ... a pani poslanci ma mozu viesco.
FUJ FUJ FUJ PREC S NIMI!!!!!
Ani telefonovat?! Fakt nevedia uz co maju vymyslat.
To s tymi sluchatkami po ceste je celkom logicke ale aj tak trocha prehnane.
a btw Rafaj a Pucik to su mena jak z nakej rozpravky... To bude fejk hah.
"pán chodec, vy ste počúvali hudbu ked ste prechádzali cez cestu"
"nie pán policajt, nepočúval"
"ale ved vám to hrá"
"to som si teraz pustil ako som prešiel cez cestu"
to s tou hudbou nech sa snažia, som zvedavý ako mi dokáže, že som ipod len pred chvíľou vypol, keďže sluchátka nosiť podla nich môžem...
Tak naco je to potom dobre??? Na velku p*ci, to si doma zapnem radcej vezu!!!
4000Sk je vela a podla mna sa budu davat blokove pokuty tak do 500Sk ak sa taketo daco stane.
@15 uz ako som pisal. i ked je to slovo proti slvou konecne slovo ktore je pravdive ma aj tak policia. I ked to moze byt na nieco dobre, vsak vseci uzname, ze ked ma niekto sluchadka na usiach a pocuva hudbu jeho pozornost nie je 100% je to uvedene aj na vsetkych wolkmenoch.
To ma najviac provokuje, ak to maju naozaj zakazat, lebo to znizuje koncentraciu, tak vsetkym bez vynimky...
Inak je to fakt volovina, nikdy mi nedokážu, že mi hrala hudba práve keď som prechádzala cez cestu. A vôbec. Pochybujem, že si niekto všimne, že mám sluchátka
lebo ak ma niekto sluchadka v usiach tak nepocuje az tak ooklie. ono niektore deti to maju sakramensky tuho pustene. .... ale urcite take velke pokuty nebudu davat.
Uz nam neostava nic ine, len si nechat narast dlhe vlasy
@27 nie vsetkym niektory uz maju
Ano tento návrh je blbosť, ale kde ste všetci boli ked sa prijal zákon o vyvlastnovaní? To sa ani nepíplo lebo sa vás to priamo nedotýka. To je typicky slovenské. Môže sa prijať neviem aký zákon autoratitatívneho charakteru, ale ak sa vás priamo nedotýka nič to s vami nerobí. Ale ak sa prijme nejaká hlúposť ktorá ani nebude vykonateľná, ale dotýka sa vás priamo, už sa začínaju reči o totalite....
Zakon to je len proforma jedine co na nom schvalujem je to, ze chodci mimo obce maju mat cosi reflexne na sebe. Pretoze nie je prijemne ked sa rutite 80-90km po prazdnej ceste zrazu sa vam objavina kraji cesty pripity chodec (a len zapnute svetla nepomozu, tie nie su zazracne).
@himynameismarek ale tie prechody su najvacsia kktina. Ti co sa vrhaju pod kolesa su povacsinou dochodci a ti mp3jky nepocuvaju. Nehovoriac o tom, ze ty ako sofer ked vidis prechod mas predvidat (ako vsade inde na ceste). Preto ked vidim prechod bez semaforov (alebo s nefunkcnymi) preventivne spomalim, kvoli takym chytrakom co nevedia ze auto nezastavi na 1-2metroch len preto ze jemu sa uracilo polozit nohu na prechod...
@grietusha kde prosim ta zijes? "po zistení, že všetko je v pohode, AUTÁ SPOMAĽUJÚ, som chodec a mám prednosť," toto nevyzera na Slovensko Spomalit soferov som nevidel uz dobre dlho aby nechali prejst chodcov (pokial neratam pripady ze chodec mal zelenu a auto tiez kedze odbocovalo)
Kokotina
@57 no hej tak ale nenavidim ked ma niekto chyta za slovicka
a nech sa uz poslanci spametaju sak pomaly zakazu vsetko uz nemusia davat zakony co sa nemoze ale co sa moze to im zebere menej casu!!..trapkovci=D
Podľa mňa by sa mal robiť vodičský aj na bicykel, aspoň by bolo zopár ľudí navyše, čo by sa nesprávali ako blázni!
a je nas asi viac takych co sme bez hudby bezmocni..takze...mne je sumafuk aky zakon schvalia
" roblémom môže byť vymáhanie zákazu políciou. Schválený zákon totiž hovorí, že chodec nesmie počúvať hudbu a používať zariadenie, ktoré znižuje jeho pozornosť. NOSIŤ SLÚCHADLÁ ZAKÁZANÉ NIE JE."
Čo z toho vyplýva? Keď k vám príde poliš, mp3 vypnite a máte po probléme.
(Stále však trvám na tom, že je to dobrý zákon.)
@40 vies, ono ta rubrika sa vola co ma nasralo a kedze sa vcsiny vyvlastnovanie netykalo, tak ich to nenasralo, vyvlastnovanie je totiz zalezitost ktora sa odohrava na papieri dost dlho kym niekto fakt pride a zoberie ti pozemok, ale toto ja zalezitost ktora sa odohrava medzi ludmi a viacerych v birdzovksej vekovej skupine sa tyka, takze ich to nasralo a preto sa tym zaoberaju... a aj ked ta moja reakcia k vodicom ktori na prechode nezastavuju nema moc spolocne s temou diskusie, je v kategorii co ma nasralo a toto ma teda nasralo...
Toto je podla mna jeden z mala dobrych zakonov tejto nie dobrej vlady.
Samozrejme netreba tych sasov v koalicii chvalit:
"Najrovnejší medzi rovnými sú však práve poslanci parlamentu. Poslanci KDH totiž navrhli, aby sa priestupky na cestách týkali aj politikov. Koaličná trojka Smer, HZDS a SNS však hlasovala jednomyseľne proti. Poslanci tak môžu na cestách robiť prakticky čokoľvek - zákon sa ich netýka."
ale ved po ulici mozes len nie ked ides cez cestu aby si nebol nepozorny....je to samozrejme blbost keby sa starali radsej o nieco ine
hlavne ze poslancov sa zakony netykaju, im to moze byt jedno
a jasne, ze si mozem dat tie sluchadla na dve tri sekundy dole a nezabije ma to, ale ide o princip. ozaj je to derave a nespravodlive
K zákonu - je to totálna volovina... Pokúšam sa predstaviť si ako idem po centre Bratislavy a každé dve minúty, keď dorazím k prechodu vypínam mp3-ojku aby som ju následne po prechode cez cestu zase zapla a o ďalšie dve minúty vypla. Je to na zasmiatie sa...
A pre tých čo tvrdia že je to bezpečnejšie - nemyslím. Z dvoch dôvodov. Pokiaľ by išlo o to, že chodec nepočuje, tak môžete hluchým ľuďom zakázať chodiť cez prechody (ako tu už ktosi spomínal) A pokiaľ by išlo o nepozornosť - z vlastnej skúsenosti - ak som nepozorná, tak nie preto že by som sa sústredila na hudbu, ale preto, že nad niečím premýšľam a vôbec nevnímam okolie... Nemali by vymyslieť zákon ktorý by zakazoval myslieť nad niečím iným než nad samotným prechodom keď chodec práve prechádza cez prechod?
Najlepšie vypadnúť z tejto krajiny inak to nevidím
K teme, necital som to cele, ale ten zakon je proste chory. Ale berte to z tej druhej strany, chcu nas ochranit, predsa len ked pocuvate hudbu tak nemusite pocut nejake auto alebo tak
Mna len zaujima ako mi bude niekto dokazovat ze na prechode som to fakt pocuval xD
no prosto im jebe..
poslanci nemajú čo robiť,tak dávajú nezmyselné pokuty
P.S.: Prechod cez cestu podľa mňa trvá viac než 5 sekúnd...
seru aj mna cely nasi poslanci
no a podla mna to je aj celkom fajn bo priznajme si...su ludia ktory cez tu hudbu nepocuju ani vlastne myslenky...a nic okolo si nevsimaju...nevravim ze su taky setcia..ale zasek musi vacsina "trpiet" koli mensine...
a po druhe...to fakt je az taky problem na tie dve ci tri sekundy vytiahntu tie sluchatka z usi???
Lenže... to by mali zakázať chodiť cez cestu aj hluchým, nie?
uz sa tesim ked nam ZAKAZU DYCHAT
jebem na nich mi nebude dakto rozkazovat ci mam abo nemam pocuvat hudbu...to je na hlavu :p
Kdežto počúvajúci si proste dá dolu slúchadlá a je vybavené ...