TAk chcem sa spytat...vcera ma na zapastie postipala vcela strasne to bolelo a opuchla mi cela ruka ... doslova.. Nwm ci to je normalne lebo este nikdy ma nepostipal ziaden ciernozlty hmyz...
Rano to trochu preslo ale poobede mi zacala opuchat aj tvar...
alergicka reakcia.. mala by si ist do nemocnice radsej..
raz dostal bratranec jedno zihadlo, zacala mu opuchat hlava a ked dosiel do nemocnice, doktor mu povedal, ze o 15 minut neskor mohol byt mrtvy...takze s tym by som moc necakal.
@ krutafunebracka ja neviem rukou nemozem ani pohnut boli ma aj najmensi pohyb alebo dotyk...tvar mam cervenu...neviem ci mam aleergiu este ma nikdy nic taketo nepostipalo
utekaj k lekárovi ! Inač daj si Dithiaden ( či ako sa to píše budeš pravdepodobne alergická na hmyz ( ako ja, mám nenormálne reakcie po uštipnutí aj komára ... ) no nič držím prsty
inak daj si na to keď ti to veľmi opuchlo a je to tvrdé octanovú masť. ja som si musela davať, lebo mi to neodpuchalo, a potom to ide už len chirurgicky..
ciernožltý hmyz neni vcela ale osa.. vcela necha zihadlo a skape ale osa moze vackrat bodnut a neskape... a to vacsinou opuchne od tych hnusnych potvor... ak si nemala problem s dychanim alebo ine tazkosti tak to je normalna reakcia na bodnuti. lenze ty si asi citlivejsia.. lebo zvycajne opuchne vacsia cast okolia bodnutia. to za par dni prejde...
uz si s tym mala byt davno u doktora, ak ti to neprejde ani po octane a fenistile, tak musis ist hned, lebo aj 1 zihadlo ta moze zabit, naozaj s tym nie je sranda
alergicka reakcia, naozaj dufam ze si isla k doktorke. Mna postipala pred mesiacom kusok pod oko vcela a mal som opuchnutu polku tvare, dostal som nejake lieky a o dv adni to preslo
to som mal aj ja....v skole am postipala ..kyms om dosiel somov tak mi napuchla ruka...isiel som k lekarke a dala mi masticky a vypisala ma na cely tyzden
ano je to normalne ked ti opuchne miesto kde ta ustipla ale ked ti opouchla aj tvar tak neviem...aj mna uz toto leto ustipli dve ...pri prvej mi to neopuhlo lebo som si hned po ustipnuti na to dala ocot ale na to druhe jie tak som mala ruku ako balon...a vhodnejsie by bolo zalpzit diskusiu...ale to nevadi prajem skore odpuchnutie
nie je to alergia, lebo ak ťa to ešte nikdy nepoštípalo, nemôžeš byť alergická... až po prvom štípanci sa môže vytvoriť alergia... a na alergiu sa zomiera, ako bolo písané nebudeš môcť dýchať...
ale k veci, treba ísť k doktorovi, ten ti dá injekciu... mňa raz tiež uštipla pravdepodobne osa, lebo žihadlo sa nenašlo, ale dokonca v blízkosti oka a ja som o tom ani nevedela... na druhý deň som nemohla oko ani otvoriť mama so mnou šla k doktorke... do riti som dostala injekciu a potom to odpuchlo... ale je to normálne... len to chce niečo na odpuchnutie...
To vážne je také vážne keď človeka uštipne včela? Mňa minulý týždeň vo štvrtok uštipla na nos tesne pod okuliare hneď ako mi tam vletela ma bodla ...som sa zľakla a hned som dala dolu okuliare z očí a tým som aj vybrala žihadlo ani som nevedela ako a ostalo na okuliaroch... opuchla mi časť medzi očami a zčervenalo a svrbelo to ešte niekoľko dní.... Ale som nevedela že to je až také vážne... môže byť.
@ spisino ja som tu vcelu tiez neprovokovala...ja som nechala v noci otvorene okno...lebo blby vzduch ona mi vletela do izby este dokonca do postele ja som prevratila v noci ruku...a postipala ma
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
raz dostal bratranec jedno zihadlo, zacala mu opuchat hlava a ked dosiel do nemocnice, doktor mu povedal, ze o 15 minut neskor mohol byt mrtvy...takze s tym by som moc necakal.
inak daj si na to keď ti to veľmi opuchlo a je to tvrdé octanovú masť. ja som si musela davať, lebo mi to neodpuchalo, a potom to ide už len chirurgicky..
Platia zA TEBA DO ZDRAVOTNEJ TAK TO VYUZZIVAJ AJ S NAJMENSIV KRAVINOV CHOD K LEKAROVI ,....NIC TYM nepokazis
Rodičov máš kde, už si mala byť na pohotovosti, nezodpovednosť...
ale k veci, treba ísť k doktorovi, ten ti dá injekciu... mňa raz tiež uštipla pravdepodobne osa, lebo žihadlo sa nenašlo, ale dokonca v blízkosti oka a ja som o tom ani nevedela... na druhý deň som nemohla oko ani otvoriť mama so mnou šla k doktorke... do riti som dostala injekciu a potom to odpuchlo... ale je to normálne... len to chce niečo na odpuchnutie...
A byť tebou, idem k doktorke, lebo to môže byť aj alergická reakcia