chcem si kupit potkana ale mozem len 1 , ale moj problem je ze neviem ake pohlavie ja potrebujem nieco aby som ho mohla hlavne nosit hocikde na pleci , zevraj samci lepsie znasaju samotu a su kludnejsi ale su vacsi a zevraj aj viac smrdia tak to ma odradz
ja som mala samceka, je pravda, ze samci su kludnejsi, ale vsetko zavisi od individualnej povahy zvierata.. tiez bol sam, co nie je dobre nezavisle na pohlavi, treba sa mu potom urcite maximalne venovat.. neviem posudit ci je samcekov viac citit, kazde zviera ma svoj pach, ked mu budes pravidelne cistit, nemoze to byt ziadna tragedia..
ale nekupuješ si zviera predsa kvôli noseniu na pleci, však? ak si nemôžeš dovoliť mať doma 2 zvieratá, tak si samičku neber a tak ti zostáva na výber samec. ak ti vadí, že zviera trochu smrdí, tak si zviera nekupuj.
inak, mal som dve samičky a kým sa vládali čistiť, tak perfektne voňali nosil som ich aj na pleci alebo v rukáve, nevýhodou potom ale bolo rozhryzené oblečenie
no ja by som potkanika mala v mojej izbe cca 2 metre stvorcove tak mne ide aj dost o ten smrad zevraj maju samcekovia j nejake zlazy a oni sa vytoto hocikde viem to asi zavysi tiez od povahy . no asi si kupim toho samceka ...
ja ho chcem mat stale pri sebe viem ze mozem mat aj plysoveho macika ako si spominala , mam vsetko prestudovane o potkanoch a ked je potkan sam mala by som sa mu venovat alebo mat pri sebe takych 6-8 hodin vies o to mi ide :/ ja mam uz zajednaneho potkanika z chovnej stanice samceka ale da sa to este zmenit takze rozmyslam . a ten 11 chalan co povedal ze 2 metre stvorcove to asi nebudu tak to asi budu ale sak mas 11 berem.
ja mám samičku .. a je veru dost hyperaktivna a ked ju mam pustenu tak treba na nu stale davat pozor a ked ju nosim na pleci tak sa mi stale motá do vlasov, škrábe ma na krku, hryze mi ucho .. neviem či by to bolo u samčeka iné .. skus sa skor opýtať v chovprodukte kde ju/jeho budeš chciet kupovat tam ti isto poradia
Jednoznačne samčeka! Ale pozor nekupuj ho vo zverimexe ale radšej u oficálnych chovateľov. » navel-rat.eu/nabidka.htm.... A inak to, že smrdia je blbosť.
ok diki ja uz ho mam zajednaneho ale bude az v auguste takze neviem kedze cez prazky mam vela casu tak vtedy si nanho chcem zvykat tak asi pojdem kuknut aj to zverimexu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
nedalo by sa toto "nemať 2 potkaníkov" nejako poriešiť? .. Potkaníky sú totiž veľmi spoločenské zvieratá a človek sa im nemôže venovať 24h denne...
a čo sa týka samec / samička...
...so samcami je práca, treba ich hlavne vychovávať, nielen pozorovať.. vekom sa skľudnia, sú viac pohodoví, lenivejší..
...samice sú akčné do vysokého veku, behajú, lozia, skúmajú, atď (samozrejme aj samičky treba vychovávať)
a smrdieť budu aj samicky , aj samcekovia - ak im nebudes cistit
ale nekupuješ si zviera predsa kvôli noseniu na pleci, však? ak si nemôžeš dovoliť mať doma 2 zvieratá, tak si samičku neber a tak ti zostáva na výber samec. ak ti vadí, že zviera trochu smrdí, tak si zviera nekupuj.
inak, mal som dve samičky a kým sa vládali čistiť, tak perfektne voňali nosil som ich aj na pleci alebo v rukáve, nevýhodou potom ale bolo rozhryzené oblečenie
mas vsetko nastudovane , vsak ?
Lebo .. ono to nie je az tak ako sa zdá.. Ze hocjakého potkaníka dostanes a v ten den ides s nim von .. na pleci
@tikalok
Aj ja mám dve dievčatá , ale to sú take opaky. Jedna lenivá a druhá by len "športovala"
rozosmialo ma to
ono sa to oznacuje @ a meno.
Cize @ etelnair ked sa chces prudko zamyslat na "jeho" vekom. a niečo mu povedat.
Možno chce chovať tie potkýše na posteli O.o
..V tom prípade vidno tu zanietenosť.. to študovanie