no videl som to uz....je to hnusne..podla mna by sa mali potrati zakazat....minule boli v bleskovkach aj nazory ludi a jedna pica povedala ze ja chodim na vysku a kebyze som otehotnela tak by som musela ist na potrat...a bla bla bla...som si pomyslel tak nejeb ked nevies ty pica sprosta....no ne???
Hambite sa všetci čo tvrdíte ,že potraty treba zakázať.Uznajte ,že je lepšie zničiť týždnové embryo ako potom zničiť život dieťatku ,ktoré sa nechcene narodí do zlých podmienok.
Ale to nie je jeho chyba,ale rodicov..ze su nezodpovední...ze jebu aj ked nie su schopní znasat dosledky, ked nemaju zazemie a z coho zit...Extrem typu znasilnenie neberiem...
Dobre tá reklama ma znechutila,ale ak nejaká žena bola znásilnéna alebo niečo podobné určite mám právo ísť na potrat.Vôbec by sa to nemalo zakázať.Veď vlastne ona tomu dieťatku aj zachráni život.Predstavte si nejakú bezdomovkyňu.Myslíte si že má peniaze na antikoncepciu???.Alebo kondóm???.Viete koľko také niečo stojí.Antikoncepcia na 3 mesiace niečo cez 3000 korún.sociálne slabšie rodiny si myslíte majú nato peniaze?.Nie nemajú.A niektorí možno ani nevedia že čo je to antikoncepcia alebo niečo také.Tá reklama je doslova nechutná.A ten kto ju vyrobil by sa mal hanbiť.Keď nejaká žena to dieťa nechce a má nato závažný dôvod a vie že by nebola dobrou matkou alebo nato má ešte čas mám právo ísť na potrat.Niekedy to zachráni.Predatstavte si že vy.By ste sa narodili v rodine ktorá ma nekončene veľa detí.Nemali by ste čo jesť,piť nemali by ste základné hygienické podmienky,vzdelanie a to čo máte teraz.Napríklad telefón,mp3-ku a tak.Potom by vás šupli do decáku.A prežili by ste si na tomto svete "krásny život".Chceli by ste takto žiť?.Ja teda nie.Určite je lepší potrat a tá reklama je maximálne nechutná.
Ta reklama je bohuzial skutocna... kazdemu kto sa rozhodne by som ukazal video z potratu,ci mate vobec predstavu o co ide...Ja som take video videl a predstavte si normalne nam ho na strednej pustili... Nikto ma nikdy nepresvedci,ze potrat ej spravny...
Opakujem zodpovednost a dosledky...tvoj prikald bezdomovkyne...clovek,ktory nema zazemie,peniaze,nic...moze za to sam...pre mna clovek ktory nema dovod viest sexualny zivot...
Rodina z 10 detmi,zas je to nezodpovedne od rodicov...ved sa ani nemozu plnohodnotne venovat rodine,len stale pracuju aby ju ako tak uzivili a aj ten zivot nie je nic moc...ale nepoznam tak neviem...a je to len moj nazor...
A potrat urcite nikdy nebdue lepsi...neviem ci si sa stretla s niekym kto ho zazil,ale urcite ten clovek olutoval neskor svoje rozhodnutie...
Dobre pustili vám to.Myslíš si že žena ktorú znásilnili si to decko nechá???Ale čo som stretla s názormi.Aj sme sa s mamčou o tom rozprávali a kamoškami a poviem ti chlapi majú zjavne iný názor.Ale ja ti ho nekradnem.Nehcaj si ho taký aký je.Ale človek čo tú reklamu vymyslel je vážne divný a nechutný.
co vam jebe...jasne ze ked ju niekto znasilni tak zie tabletky a to zabije ten plod..to je samozrejmost...cize tam je 0% pravdepodobnost ze niekto otehotnie z nejakym uchylom...ide o to ze ked niekto zrobi decko nech sa o neho stara a nevyhovara sa ze nema prachy a bla bla....o to ide...vytrtkat sa je lahke...ale o decko sa starat to uz nie
Filipp3 predstavuješ si to ako Hurvínek vojnu, nie každá žena sa po znásilnení nejakého úchyla trepe do lekárne pre tabletku, myslím, že v tej chvíli ma iné myšlienky....nieje to psychicky také lahké ako si myslíš.... a tá tabletka tiež nieje 100%tná...
na tej dlani je 11-tyzdnovy PLOD. sviniari, ktori tu kampan vymysleli, su obycajni barbari. o to radsej by som teraz interrupcie schvalil. prednost je ma matka, ne PLOD. interrupcia je vacsinou uder z milosti.
Martina007: vsak nik nepovedal ze to dietatko si musi nehat dnes uz je mnozstvo sposobou,,,napriklad hniezdo zachrany,,ked uz nema nato podmienky tak preco ho hned zabijat?
Ja nechapem ako mozete takto hovorit. Ved uz od prveho dna je presne urcene ako to dieta bude vyzerat, ake bude mat oci, vlasy, vsetko! Je to plnohodnotna ludska bytost aj ked este nieje na svete a je neviem ako male, vyrastie z neho clovek taky isty ako sme my!!
Co keby sa vasa mama rozhodla ist na potrat ked zistila ze vas caka?? Nikdy by ste tu neboli. Alebo osoba na ktorej vam najviac zalezi. Co keby sa jej mama rozhodla ze ju/jeho nechce??
Keby vam teraz niekto zabil najlepsieho kamarata, nebolo by to nieco dost podobne?? Poviete si, ze nie, lebo ak by sa ani nikdy nenarodil, tak by ste si spolu ani nevybudovali taky vztah.... Ale stale by vam ta osoba chybala, aj keby ste ju nepoznali, lebo kazdy ma na svete svoje miesto!
A co ak dieta, ktore bolo napr. vcera zabite potratom bolo obdarovane mimoriadnymi schopnostami. Co ak mohol byt z neho skvely lekar, alebo vedec, ktory by vymyslel liek na rakovinu?? Alebo to mohol byt len obycajny skvely clovek, ktory by zmenil zivoty mnohych ludi uz len tym, ze ZIJE.
Pred par rokmi som mala nehodu a zivot mi zachranil uplne neznamy clovek. A co by so mnou bolo, keby sa ten clovek nikdy nenarodil?? Bola by som mrtva koli rozhodnutiu nejakej uplne cudzej zeny ktoru som v zivote nepoznala. Ani by o tom nevedela, kolkym ludom by svojim rozhodnutim znicila zivoty....
Kludne ma teraz poslite nadavkami az neviem kam, ale to je moj nazor a mam pravo ho vyjadrit.
Ja len tiez zareagujem na Mischulqin argument o znasilneni; dobre mozno znasilnene zeny by mali mat pravo na potrat. Ale nehovor mi, ze vsetky zeny co chodia na interupciu, boli znasilnene. Muzi az take svine nie su, ze by od 57. roku na Slovensku znasilnilo 1 370 000 zien.
Deticky o com tu rozpravate.Ked sa chcete bavit o potratoch tak by ste najprv museli o tom aj nieco vediet.Takze vazeni pubertaci najprv nastudovat problematiku a potom trepat.Minuly rok na svete zomrelo 80 tisic zien kvoli nelegalne vykonanej interupcii.Okrem Polska,Irska a Malty su interupcie legalne v celej europe.Naposledy interupcie legalizovalo v marci 2007 Portugalsko.Pretoze dovtedy potraty vykonavali rozni sarlatani a nie kvalifikovani lekari.V polsku sa minuly rok vykonalo nelegalne 200 tisic potratov a 8 zien zomrelo.Mohli zit keby bolo Polsko normalna krajina.Pred tym nez sa u nas legalizovaly potraty tak v byvalom CS zomrelo na nelegalne potraty 200 zien.Interupcia urcite nie je to najlepsie riesenie,ale vzdy lepsie akoby mali zase zomierat Slovenky na nelegalny potrat.Pretoze aj keby sa zakazali tak sa budu vzdy vykonavat len nelegalne.
preco nema pravo zabit narodene dieta? lebo akonahle ako sa dieta narodi, stava sa obcanom krajiny a nikto nema narok na bezdovodne zabitie obcana, nech je to hocikto
raddus je 100% ze neotehotnie a to je samozrejmost ze si ju kazdy zobere....kto by chcel decko od nejakeho kokota nafetovaneho...a nehraj sa na najmudrejsieho ked nevies
Tá reklama je nechutná a myslím si, že neodradí od potratu takú osobu, ktorá si to dieta nemože dovolit.
Lahko je odsudzovat iných, ale chyby robíme všetci a lahko sa to može stat hociktorej žene, alebo dievčatu, že nechcene otehotnie, alebo aj chcene a napokon si to nemože dovolit.
Radšej potrat, ako porodit nechcené dieta a byt celý život neštastným, alebo urobit dieta neštastným !
ktorá osoba si nemôže dovoliť dieťa prosím vás? štát ti naň prispieva ,existujú centra pre opustené mamičky ,potom existujú decké domovy atd., potrat stojí 7000 ,potraty si dávajú robyť bohatčí ľudia ,nie chudobný ,a chudobný sú radi že majú to dieťa narozdiel od človeka ktorý už jedno má a druhé už není treba lebo už čil ho má plné zuby ,som toho svedkom pretože druhá žena mojho fotra bola na potrat dva razy a poviem vám že zrovna nepatria medzi tých ktorý hladujú .Je to fakt neľudské ,a vžadnom prípade by som to nedovolil pretože každý má právo na život a ten život sa v matke vyvíjal aby mohol žiť a matka ho nakoniec dá zabiť? vykastrovať jej maternicu!
Presne tak, tato tema nebude mat konca. Kazdy ma svoju pravdu. Je to o tom kto ma ake priority.
Ja osobne som za potraty. Lepsie dieta nemat ako ho priviest do zlej rodiny, do zlych podmienok a pokurvit mu zivot.
Niekto tu pisal nieco, ze ludia su zvyknuty si veci ulahcovat. A o to tu predsa ide nie ?
Ked rano sadnes do autobusu a odvezes sa do skoly ci prace tak si si to vlastne ulahcila. Ked si sadnes do auta a niekam sa odvezes, zase si si nieco ulahcila. Ked si nieco vytlacis na PC zase si si nieco ulahcila lebo to nemusis pisat rucne. Ked si pozres cestovny poriadok na internete tak si si zase ulahcila zivot, lebo inac by si sa musela peso prejst na zastavku.
Ak zavolas kamaratke ci ide von, tak si si zase ulahcila o to, ze sa jej to nemusis ist pytat osobne.
Proste nevim co tu kto mele. Cely zivot je o luhcovani, technika, auta, mobili, pocitace, internet to vsetko sa vyvija len a len na to aby nam ulahcili zivot.
Takze este raz, keby som spravil holke ktoru milujem, a som zabezpeceny decko, tak si ho s radostou necham. Ale keby som spravil teraz decko mojej frajerke, ktora tento rok este len maturuje tak by som urcite uprednostnil potrat pretoze by som jej nedal sancu na vysoku skolu a slusny zivot. Takysto keby niekto spravil decko nejakej pipke na diskoteke ktoru by poznal hodinu, tiez by nebolo rozumne aby si zena nechavala dieta.
Nevykrikujte tu stale ze clovek musi niest za svoje ciny plne nasledky.
To mozem povedat aj to, ze ked nastartujete auto, sadnete do autobusu alebo si zapalite cigaretu, vlastne nicite ovzdusie. Tak si to musite odpikat, a nebudete hodinu dychat OK ?
Ked sa ide na potrat s par tyzdnovim dietatom, to este nie je ludska bytost.
Ja si myslim ze je len a len na tej zene ci sa rozhodne dane dieta si nechat alebo nie. Neviem co sa do toho seci staraju, a seci moralizuju. Sak ked si ho chce nechat nech si ho necha, ak si ho nechce nechat tak nech si ho nenecha. Co seci moralizujete a pchate sa takym ludom do zivota. Seci tu mate silne reci, ze ked nevie jebat nech nejebe.
A co ked holka ma antikoncepciu ? Aj tam je riziko otehotnenia. Predstavte si ze v 18 tke mate antikoncepciu, jebete si s chalanom, a zrazu hups, nieco sa posere a mate decko. Alebo vas niekto znasilni. A zrazu mate decko, nemate ani maturitu este, zivot pred sebou a co potom ? Potom by ste uz takto silno nemoralizovali.
A potom si predstavte tu situaciu ze pojdete na potrat, a zakazu vam ho kvoli takymto mudrlantom ako su tu, ktory len vypravaju a vypravaju, a pritom keby doslo na ciny tak by sa tie frazy len tak rozplinuli.
Presne tak..velice všetci majú silné reči a moralizuje sa no DOSŤ pochybujem,že by boli takí machri a ´´zástancovia života´´ keby sa to stalo im (príp partnerke.. .. Proste ak baba študuje,žiadne predpoklady na slušný život,proste nič,čo by tomu decku ponúkla,tak neviem,čo sa rieši..
nemam sice nervy citat to tu vsetko, ale som jednoznacne{co bola prva otaykza} za potraty, a nejak mi to nevadi, maximalne co moze byt problem ako vysvetlit malemu decku co tam je ale normalny clovek si to ani nevsimne podla mna
je to hnusne a ma to ucel je to volba kazdej matky, a ludia si ospravedlnuju aj horsie pociny, cize obhajoba potratu tym, ze matka nema prachy, domov, ze si to neuvedomila... nie je nic zle, deomkracia a spolocnost nas k tomu opravnuje... som za potraty aj za nazor ze by si niektora zena potrat nikdy nenechala spravit... ide len o to, aby bolo legislativne zamedzene zneuzivaniu potratov... aby boli pary dostatocne informovane o rizikach sexu, k tomu ale treba aj ine zivotne priority... ortodoxneho katolika o tomto len tazko presvedcite... v "probleme" interupcii ide hlavne o toleranciu, moralne zasady sa vytahuju preto, lebo je jednoduchsie hovorit o tejto teme ako o vojnach a inych politickych pocinoch, kde ludia zomieraju a takisto bez moznosti slobodnej volby...
nezodpovednosti rodičov?!? čo prosim.. to ako manželia maju žiť v celibáte poprípade sa uspokojiť s pravačkou (alebo lavačkou volba je dobrovolná) pri žiadnej antikoncepcii pokial viem nieje 100%uspešnosť.. takže už len tu sa tvoj argument o zodpovednosti rozsýpa.. a hej je skutočná.. ukazuju len holú pravdu, ale kolko potencionálnych ludskych životov zomrie pri aplikácii pravačky? ale telo ženy zabije cca. každý mesiac jedno nenarodené dieta.. zakážeš to? zomru ich miliony!!!
Tak a teraz sa dostávame k typickej situacií dievča 15rokov, možno toho trochu viac pila a možno sa nechová tak ako sa na 15ročnú slečnu s telom 18nástky patrí a možno on ani len netuší že ta kočka s ktorou sa práve bozkáva niekde.. no niekde nemá 17ako on ale len 15 a vlastne je este len na ZS... Nj máš pravdu je to chyba rodičov... lenže týto rodičia by boli ešte sami detmi, kolko máš rokov? typnem tak 18-20 niečo medzi.. vieš si predstaviť že by si bol otcom? chodil do školy, býval u rodičov lebo však kde inde... po nociach pracoval a už len vobec...
to je teoreticky este ten lepsí prípad..
mame tu scenku č.2:
si žena, tmavá pleť dajme tomu že ziješ v početnejšej rodine +- 7detí však u romov to je ešte aj málo chodiš poriadne do školy snívaš o budúcnosti o tom ako chceš vypadnuť z tejto prdele(chalupi) a žiť normálny život .. ked tu zrazu na teba vyskočí tvoj nadržany milujúci otec vechťom ti zapchá ústa aby si nezobudil/a svoju 10mesačnú sestru ktorá leží vedla na posteli.. a ty otehotnieš.. akú budúcnosť má to dieťa? takéto surove formy incestu sa stávaju a je dosť vysoká pravdepodobnosť že bude mať aj niaku tu geneticku vadu... možno o sebe ani len nebude vedieť alebo bude uveznené vo vlastnom tele ktore akosi ani nieje moje pretože ho neovládam ja ale ten kto tlačí vozík..
Ale napríklad dobre dieťa by sa narodilo do chudobnej rodiny a vy sa vyhovárate,že to dieťa len zachránite ale čo ak by to dieťa zbohatlo,alebo vymyslelo niečo prevratné,stalo sa významným v hudbe tak mu tu sancu zahodite to je len prijebana kokotska vyhovorka Mischulqa napr. a to by sme potom mali zabijat kazde narodene dieta lebo z neho moze byt potencionalny diktator,terorista alebo vrah.
Noo..ta reklama je dobra...setky tie bilbordy...a taak..pretoze obrazky si zapametame skor jak le prazdne slova..aa dievcata a zeny si mozno aj uvedomia co to je..ked tam vidia take male rozkuskovane telicko ...ked ma aspon nejake to svedomie tak si to roumysli..aaa tie co pojde aj tak...budu mat vycitky cely zivot..aaa mozno uz nebudu mat moznost mat dalsie dieta...
Martina007 sa uvedom...nech sa to dietatko radsej narodi..aaa nech ho odnesu na adopciu alebo hniezdo zachrany...aspon bude zit..aaa mozno sa dostane do super rodiny...aaa nie potrat..sak to je vrazda cloveka..
tu reklamu som este nevidela ale chcela by som...myslim si ze zena nema pravo ist na potrat...ani ked je znasilnena radsej nech da to dieta na adopciu ci kde sa to dava...lebo nezabila ale da mu moznost zit...
Je jasne ze tuto kampan nemohol zorganizovat nikto iny ako katolici....ak sa zakaze toto pridu dalsie a dalsie ine kampane a opat budeme pod nadvladou tejto cirkvi...co nieje bohvie co....podla mna je to vec kazdej zeny....a muzom sa gto lahko hovori ked oni nevedia ake je to nosit nidieco 9 mesiacov pod srdcom a potom to porodit....
rozhodnuť by sa v prvom rade žena, nikto iný jej do toho nemá čo hovor, možno tak otec ale rozhodnutie je a musí byť vždy na nej!
chcel by som vás vštkých vidieť ako ste teraz 9mesiacov tehotný, škola je v prdeli.. potom ako do vás hučí vaše okolie, a ak by ste ho mali z niakym idiotom ako si z dietatom v 17nástke zoženiete niekoho na spoločné chvíle.. bol tu raz jeden blog kde chalan pokladal otázku s prosbou o pomoc, že poznal fantasticku babu s ktorou si neskutočne rozumie len ked sa jej pýtal či pracuje or chodí do školy, tam mu povedala že to mu nepovie lebo by s nou už nikam nešiel, vyklulo s toho že do skoly nechodí pretože je na materskej a nevedel sa rozhodnuť čo ma spraviť dalej, dúfam že sa rozhodol správne, si položte najpru otázky čo by to pre vás znamenalo, myslí si že ak ide niaka žena na interupciu je to jedno z najtahších rozhodnutí ktore spraví, a ked sa zakážu to neznamená že už nebudú znamená to len že sa presunú mimo zákon a budú sa vykonávať nadalej len už ich nebudú robiť lekári ale "odborníci" alebo ta druha varianta, že vznikne interupčná turistika podobne ako v polsku... boha ludia majte rozum
Shirley666: a vieš čo je to ísť na potrat? radšej si ho dáš interupčne odstrániť ,bolesť jak sviňa a potom ležíš týždeň doma mrtva ,asi radšej ten pôrod nie? môžeš ho dať do banky kde sa dávajú nechcené deti ktoré sa potom adoptujú ,môžeš ho dať do deckého domova ,teda ak ho nechceš, ak ho chceš tak sa neboj lebo ti bude prispievať aj štát aj poisťovňa a existujú centra pre slobodné mamičky kde máš ubytovanie zadarmo a stravu za smiešny peniaz ,interupcia jedna tupá bezohladná kokotina ktorú človek novodobý vymyslel a všetci slepo nasledujú jeho geniálny nápad
never tomu že stát sa o teba postará, neviem kde to žiješ ale k tebe "človek novodobý" ešte asi neprišiel, príspevky na dieta? myslíš tých 500,- korun ktore teraz zvýšili na 560,- ? alebo tých 3000 ktore dostane matka po pôrode?.. ehmm Lunar ťa výde na 3tace plienky deto... ty by si chcela žiť v deckom domove? s absenciou rodicovskej lásky a vsetkeho okolo toho... po 18nástich ta odtial aj tak vyhodia s vreckovým niekolko tisíc...
ja to sice nikdy nezažijem ale nemyslím si že je to iste 9mesiacov nosiť dieta ktorého sa potom vlastne aj tak zbavím, ako ležat týžden po interupcii "mrtva" myslíš si že ženy ktore svoje dieťa odložia do hniezd záchrany alebo podobných organizácii nemaju výčitky svedomia? preboha dieta nieje hračka ktoru si môže len tak niekam odložiť ked ťa prestane baviť je to živí človek o ktoreho sa treba 24hodín starať!
moment ak dobre rozumiem tejto logike ktorú tu niektorý z vás zastavaju: Ak sa ma dieta narodiť do nie prave pripravenej rodiny, kde by mohlo matke dajme tomu znemožniť pokračovanie v študiu, tak je lepšie ho zabiť(nehovorte o embriach, lebo toto slovo dnes nevistihuje ľudskú bytosť schopnú života" de facto potom by sme mali vyzabijať všetkých ľudí ktorý by nám potencialne mohli v buducnosti zničiť život alebo dokonca nejak obmedziť existenciu... Sloboda nieje o vraždách a už vôbec nie o vraždach detí!!!
hmm nemala som tu cest precitat si vsetky prispevky cize mozno to co spomeniem spomenute uz bolo abo tak... poznam ludi co na potrate boli a dodnes im nie je vsetko jedno.
co sa tejto kampane tyka myslim si ze nevedie NIKAM,mozno tak ku znechutniu nielen malych deti...myslim si ze zena,ktora sa na potrat uz raz rozhodla ist nanho pojde tak ci tak,a ked potraty zakazu tak si dieta bude chciet vziat sama a tym padom ublizi niellen dietatu ale mozno orozi aj svoj zivot...
ale na to mohla mysliet vtedy ked sa vychrapala s niekym koho vobec nemilovala alebo teda on nemiloval ju kedze jej na potrat dovolil ist.
no ved ja nechapem tych co jebu bez ochrany a ked otehotneju tak zabiu to decko ale zas ty co si davaju dobry pozor tiez mozu otehotniet a nechcu to decko a neni to ich vina...tak to je nespravodlive...myslim boha
Fhobos :ty si pekne vydlabaný :pre boha ved dieťa není hračka . to ma dostalo ,tak toto vraví človek ktorý za interupciu...Podľa mňa ty nemáš vlastný názor iba robíš mudrlanta a chceš sa vadiť ,drzo sa vyjadruješ ako by ti človek ublížil ,nevieš komunikovať diplomaticky, si primitív nič viac ,chod kecať do krčmi ,tam nájdeš seberovných.
Jezisi kriste. To uz fakt toto nema konca kraja. Jedine co chcem aby ste nechali slobodnu volbu.
vy ste uplne uz mimo? Ok. Ked budete mat ako teeneger decko, nevadi vam ze vam dojebe zivot, ze nedostudujete, ze budete mat malu sancu najst si dobru pracu v buducnosti atd, tak si to dieta majte. Nikto vam nekaze ho dat na potrat.
Ale tych co myslia aj na seba nechajte na pokoji pls. Do pice to nie je vasa starost. Kludne si spravte tisic bilboardov, kludne vedte ake chcete kampane, ale nechajte pravo slobodnej volby.
niekto to tu povedal dobre. Pri kazdej zenskej menstruacii prichadza potom vlastne k vrazde.
zasrany moralisti, plnu hubu reci a nic viac. Ako som povedal, ked si chcete pri takejto situacii dokurvit zivot, nech sa paci. Ale nevnucujte vas nazor ostatnym. Kazda ma svoj rozum. Nevnucujte jej vas..
small angel: nemam nervy vsetko citat. ale! to video ukazali pred rokom aj nam , vobec ma to nepoburilo, vacsina potratov je totiz vykonana do 8 tyzdnov od pocatia, videl si uz take video? neser sa s tym, zbytocne, to decko je vtedy este take male ze by sda ti ya nechet voslo(skoro), a ked mi niekto tvrdi ye to je clovek tak je to yrejme dobry debil! to nie je NIC!
Ja som tiez proti potratom, lebo ááááno, je to živa bytost uz od splodenia a nikto ma nepresveci ze neni, videla som už dost dokumenentov a literatury o tom.. A už len z fylozofickeho hladiska kebyze to nedas von, tak by to žilo, čize niečo čomu prerušili život mohlo byt jedine zabite=zavraždené=zbavené života násilím... Nechapem ale najviac ze VSECI su poburený ked zistia že kožusiny sa robia zo srsti embrii koz alebo inych zvierat, ale su za to aby zabijali nevyvynutých ludi..fakt ze pekné od vas, je mi zle z niektorých ludi.
proti potratom nemam nic..ae ta kampan de lezi too male 11 tyzdnove je fakt uplne nechutna..mame to na stanici a vzdyked tam stojim musimsana to pozerat... by som vylepila tom uco to dovolil tam dat
15..tak to viedo bolo krute..naozaj..ale je to realita..Ja chapem ked matka vie,ze dieta sa narodi s nejakym postihnutim a ze sa radsej rozhodne pre potrat nez aby sa pozerala na svoje dieta ako trpi a tym by mali tazky zivot..ale je rozdiel ked nejaka 14 rocna kurva ako u nas tu v modre jebe s kazdym a potom rychlo uteka na potrat a ma f p*ci a ku*vi sa dalej,..alebo ked uz daaka porodi a hodi to male do smeti,alebo zabije..ved to je strasne..Ved su tie hniezda zachrany nie?a tiez mozu dat dieta na adopciu..Neviem sice co by som urobila ja keby ma niekto znasilnil je jasne ze sa to neda len tak napisat ze a ja by som si dieta nechala..neviem..ale keby uz to dieta ta zena nechcela mohla by ho dat na adopciu..ale je to na tej zene ako sa rozhodne..ale urcite nejsom za potraty..
i ked rozhodnutie je v niektorych pripadoch tazke..ale u nas vedla mame susedov ktry nemaju deti..manzelka suseda nemoze otehotniet..co yb ta dala zato keby to dieta mohla vynostit a porodit..proste zalezi an charaktere tej zeny a urcite aj od okolnosti ci uz len situacie..niekedy sa to neda..
som za potraty. je lepsie, ked sa dieta nenarodi vobec, akoby sa malo narodit do krutych podmienok a potom trpiet cely zivot. a mimochodom, k tej reklamnej kamapani. cele to je velky podvod. potraty su dovolone do 12. tyzdna, a na tych bilboardoch je fotkan dietata zo 4. mesiaca.
Však čo zakažme potraty, ulice budu plné deti bez domova, pretože detské domovy by boli preplnené. A toto je čo za logiku? Je to každého vec. Embryo ešte nerozmýšla nema vyvinutý mozog. Nie je to človek, lebo človeka robí človekom aj to že premýšla. Je to každého osobná vec. Ved je to aj pre tých čo si to dávaju robiť (teda tie ženy) pre nich je to nebezpečné, oni si ubližuju, takže je to ich problém.
mirka-hrivka ani ty si sa nemala narodiť čopovieš a trpíš celý život,čo?,strašné,trpíme všetci takže toto neobstojí nikde,a andulili aj niektorý tvz.dospelý nemajú mozog aspoň sa tak správajú,a ty niesi nijaký biolog takže s tým že nerozmýšla to tiež neobstojí,a ešte mi povedzte prečo sa nechaly nabúchať ked ho ani nechcú,to oni nerozmýšľajú, svoj ľachkovážny čin zakryjú vraždou a sú v pohode, ale to už je otázka rozumu a zodpovednosti,zrelosti. Na druhú stranu čo ich priviažeme aby si nič neurobily,nie,nie,ich vec ,ale nech si dvakrát rozmyslia čo chcú.Ale ja vás chápem mladosť -pochabosť,kratšia cesta je vždy ľachšia ale nie vždy správna...chodťe v pokoji,ámen...
som jasne proti, pretože nikto nemá právo manipulovat s ludským životm.my ludia si mylíme, že dnes už možme všetko, chceme si užívať bez následkou bez akejkoľvek zodpovednosti. myslíme len na seba ale to dieta nemôže zato že bolo splodené ono chce žit len nemá možnost to zakričať nám do očí : nezabíjaj.
hej ked uz je to clovek tak uz je to trosku nehumanne ale pokial sa to este nevyvinulo tak to nieje clovek a este sa to ako tak da...
Ale aj tak chybicka sa moze stat aj ked mate antikoncepciu a ze nechcete v ziadnom pripade dieta a nahodou sa to stane, tak co potom???!!! to si ma ten clovek koli tomu znicit cely zivot?!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
Opakujem zodpovednost a dosledky...tvoj prikald bezdomovkyne...clovek,ktory nema zazemie,peniaze,nic...moze za to sam...pre mna clovek ktory nema dovod viest sexualny zivot...
Rodina z 10 detmi,zas je to nezodpovedne od rodicov...ved sa ani nemozu plnohodnotne venovat rodine,len stale pracuju aby ju ako tak uzivili a aj ten zivot nie je nic moc...ale nepoznam tak neviem...a je to len moj nazor...
A potrat urcite nikdy nebdue lepsi...neviem ci si sa stretla s niekym kto ho zazil,ale urcite ten clovek olutoval neskor svoje rozhodnutie...
Keby nas stat nebol taky jebnuty tak by zriadil nieco pre baby s nechcenym tehotenstvom a nebolo by tolko potratov....
...hodinu potom ako som si toto pozrela,som ani len nekomunikowala s nikym,ze uplne mimo
Co keby sa vasa mama rozhodla ist na potrat ked zistila ze vas caka?? Nikdy by ste tu neboli. Alebo osoba na ktorej vam najviac zalezi. Co keby sa jej mama rozhodla ze ju/jeho nechce??
Keby vam teraz niekto zabil najlepsieho kamarata, nebolo by to nieco dost podobne?? Poviete si, ze nie, lebo ak by sa ani nikdy nenarodil, tak by ste si spolu ani nevybudovali taky vztah.... Ale stale by vam ta osoba chybala, aj keby ste ju nepoznali, lebo kazdy ma na svete svoje miesto!
A co ak dieta, ktore bolo napr. vcera zabite potratom bolo obdarovane mimoriadnymi schopnostami. Co ak mohol byt z neho skvely lekar, alebo vedec, ktory by vymyslel liek na rakovinu?? Alebo to mohol byt len obycajny skvely clovek, ktory by zmenil zivoty mnohych ludi uz len tym, ze ZIJE.
Pred par rokmi som mala nehodu a zivot mi zachranil uplne neznamy clovek. A co by so mnou bolo, keby sa ten clovek nikdy nenarodil?? Bola by som mrtva koli rozhodnutiu nejakej uplne cudzej zeny ktoru som v zivote nepoznala. Ani by o tom nevedela, kolkym ludom by svojim rozhodnutim znicila zivoty....
Kludne ma teraz poslite nadavkami az neviem kam, ale to je moj nazor a mam pravo ho vyjadrit.
Prajem pekny den
Takze najprv rozmyslat a potom trepat.
Ked ma ma mat matka pravo zabit nenarodene dieta, tak preco by nemohla aj potom?
Ved s väcsim dietatom su este väcsie starosti...
Ked mas pocit ze tu niekoho zabili tak tvojou povinnostou je podat na vraha trestne oznamenie.To co si tu predviedla je akurat detsky rozum nic ine.
Lahko je odsudzovat iných, ale chyby robíme všetci a lahko sa to može stat hociktorej žene, alebo dievčatu, že nechcene otehotnie, alebo aj chcene a napokon si to nemože dovolit.
Radšej potrat, ako porodit nechcené dieta a byt celý život neštastným, alebo urobit dieta neštastným !
Ja osobne som za potraty. Lepsie dieta nemat ako ho priviest do zlej rodiny, do zlych podmienok a pokurvit mu zivot.
Niekto tu pisal nieco, ze ludia su zvyknuty si veci ulahcovat. A o to tu predsa ide nie ?
Ked rano sadnes do autobusu a odvezes sa do skoly ci prace tak si si to vlastne ulahcila. Ked si sadnes do auta a niekam sa odvezes, zase si si nieco ulahcila. Ked si nieco vytlacis na PC zase si si nieco ulahcila lebo to nemusis pisat rucne. Ked si pozres cestovny poriadok na internete tak si si zase ulahcila zivot, lebo inac by si sa musela peso prejst na zastavku.
Ak zavolas kamaratke ci ide von, tak si si zase ulahcila o to, ze sa jej to nemusis ist pytat osobne.
Proste nevim co tu kto mele. Cely zivot je o luhcovani, technika, auta, mobili, pocitace, internet to vsetko sa vyvija len a len na to aby nam ulahcili zivot.
Takze este raz, keby som spravil holke ktoru milujem, a som zabezpeceny decko, tak si ho s radostou necham. Ale keby som spravil teraz decko mojej frajerke, ktora tento rok este len maturuje tak by som urcite uprednostnil potrat pretoze by som jej nedal sancu na vysoku skolu a slusny zivot. Takysto keby niekto spravil decko nejakej pipke na diskoteke ktoru by poznal hodinu, tiez by nebolo rozumne aby si zena nechavala dieta.
Nevykrikujte tu stale ze clovek musi niest za svoje ciny plne nasledky.
To mozem povedat aj to, ze ked nastartujete auto, sadnete do autobusu alebo si zapalite cigaretu, vlastne nicite ovzdusie. Tak si to musite odpikat, a nebudete hodinu dychat OK ?
Ked sa ide na potrat s par tyzdnovim dietatom, to este nie je ludska bytost.
Ja si myslim ze je len a len na tej zene ci sa rozhodne dane dieta si nechat alebo nie. Neviem co sa do toho seci staraju, a seci moralizuju. Sak ked si ho chce nechat nech si ho necha, ak si ho nechce nechat tak nech si ho nenecha. Co seci moralizujete a pchate sa takym ludom do zivota. Seci tu mate silne reci, ze ked nevie jebat nech nejebe.
A co ked holka ma antikoncepciu ? Aj tam je riziko otehotnenia. Predstavte si ze v 18 tke mate antikoncepciu, jebete si s chalanom, a zrazu hups, nieco sa posere a mate decko. Alebo vas niekto znasilni. A zrazu mate decko, nemate ani maturitu este, zivot pred sebou a co potom ? Potom by ste uz takto silno nemoralizovali.
A potom si predstavte tu situaciu ze pojdete na potrat, a zakazu vam ho kvoli takymto mudrlantom ako su tu, ktory len vypravaju a vypravaju, a pritom keby doslo na ciny tak by sa tie frazy len tak rozplinuli.
ale: 11mesačne dieťa? nerodia sa deti v 9mesiaci?
nezodpovednosti rodičov?!? čo prosim.. to ako manželia maju žiť v celibáte poprípade sa uspokojiť s pravačkou (alebo lavačkou volba je dobrovolná) pri žiadnej antikoncepcii pokial viem nieje 100%uspešnosť.. takže už len tu sa tvoj argument o zodpovednosti rozsýpa.. a hej je skutočná.. ukazuju len holú pravdu, ale kolko potencionálnych ludskych životov zomrie pri aplikácii pravačky? ale telo ženy zabije cca. každý mesiac jedno nenarodené dieta.. zakážeš to? zomru ich miliony!!!
Tak a teraz sa dostávame k typickej situacií dievča 15rokov, možno toho trochu viac pila a možno sa nechová tak ako sa na 15ročnú slečnu s telom 18nástky patrí a možno on ani len netuší že ta kočka s ktorou sa práve bozkáva niekde.. no niekde nemá 17ako on ale len 15 a vlastne je este len na ZS... Nj máš pravdu je to chyba rodičov... lenže týto rodičia by boli ešte sami detmi, kolko máš rokov? typnem tak 18-20 niečo medzi.. vieš si predstaviť že by si bol otcom? chodil do školy, býval u rodičov lebo však kde inde... po nociach pracoval a už len vobec...
to je teoreticky este ten lepsí prípad..
mame tu scenku č.2:
si žena, tmavá pleť dajme tomu že ziješ v početnejšej rodine +- 7detí však u romov to je ešte aj málo chodiš poriadne do školy snívaš o budúcnosti o tom ako chceš vypadnuť z tejto prdele(chalupi) a žiť normálny život .. ked tu zrazu na teba vyskočí tvoj nadržany milujúci otec vechťom ti zapchá ústa aby si nezobudil/a svoju 10mesačnú sestru ktorá leží vedla na posteli.. a ty otehotnieš.. akú budúcnosť má to dieťa? takéto surove formy incestu sa stávaju a je dosť vysoká pravdepodobnosť že bude mať aj niaku tu geneticku vadu... možno o sebe ani len nebude vedieť alebo bude uveznené vo vlastnom tele ktore akosi ani nieje moje pretože ho neovládam ja ale ten kto tlačí vozík..
chcel by som vás vštkých vidieť ako ste teraz 9mesiacov tehotný, škola je v prdeli.. potom ako do vás hučí vaše okolie, a ak by ste ho mali z niakym idiotom ako si z dietatom v 17nástke zoženiete niekoho na spoločné chvíle.. bol tu raz jeden blog kde chalan pokladal otázku s prosbou o pomoc, že poznal fantasticku babu s ktorou si neskutočne rozumie len ked sa jej pýtal či pracuje or chodí do školy, tam mu povedala že to mu nepovie lebo by s nou už nikam nešiel, vyklulo s toho že do skoly nechodí pretože je na materskej a nevedel sa rozhodnuť čo ma spraviť dalej, dúfam že sa rozhodol správne, si položte najpru otázky čo by to pre vás znamenalo, myslí si že ak ide niaka žena na interupciu je to jedno z najtahších rozhodnutí ktore spraví, a ked sa zakážu to neznamená že už nebudú znamená to len že sa presunú mimo zákon a budú sa vykonávať nadalej len už ich nebudú robiť lekári ale "odborníci" alebo ta druha varianta, že vznikne interupčná turistika podobne ako v polsku... boha ludia majte rozum
ja to sice nikdy nezažijem ale nemyslím si že je to iste 9mesiacov nosiť dieta ktorého sa potom vlastne aj tak zbavím, ako ležat týžden po interupcii "mrtva" myslíš si že ženy ktore svoje dieťa odložia do hniezd záchrany alebo podobných organizácii nemaju výčitky svedomia? preboha dieta nieje hračka ktoru si môže len tak niekam odložiť ked ťa prestane baviť je to živí človek o ktoreho sa treba 24hodín starať!
co sa tejto kampane tyka myslim si ze nevedie NIKAM,mozno tak ku znechutniu nielen malych deti...myslim si ze zena,ktora sa na potrat uz raz rozhodla ist nanho pojde tak ci tak,a ked potraty zakazu tak si dieta bude chciet vziat sama a tym padom ublizi niellen dietatu ale mozno orozi aj svoj zivot...
ale na to mohla mysliet vtedy ked sa vychrapala s niekym koho vobec nemilovala alebo teda on nemiloval ju kedze jej na potrat dovolil ist.
vy ste uplne uz mimo? Ok. Ked budete mat ako teeneger decko, nevadi vam ze vam dojebe zivot, ze nedostudujete, ze budete mat malu sancu najst si dobru pracu v buducnosti atd, tak si to dieta majte. Nikto vam nekaze ho dat na potrat.
Ale tych co myslia aj na seba nechajte na pokoji pls. Do pice to nie je vasa starost. Kludne si spravte tisic bilboardov, kludne vedte ake chcete kampane, ale nechajte pravo slobodnej volby.
niekto to tu povedal dobre. Pri kazdej zenskej menstruacii prichadza potom vlastne k vrazde.
zasrany moralisti, plnu hubu reci a nic viac. Ako som povedal, ked si chcete pri takejto situacii dokurvit zivot, nech sa paci. Ale nevnucujte vas nazor ostatnym. Kazda ma svoj rozum. Nevnucujte jej vas..
A tie reklamy sa mi pacia, lebo ukazuju pravdu.
*a nebojte, nejsom žiadny náboženský fanatik*
Tommyhot, sam si neplnohodtna ludska bytosť ked si takuto pičovinu zo seba vypustil.
Kebyze tvoja matka isla na potrat tak by si tu nebol.
Ja proti potratom nevidim nic zle, neviem co vsetci voci tomu robia vedu
Ale aj tak chybicka sa moze stat aj ked mate antikoncepciu a ze nechcete v ziadnom pripade dieta a nahodou sa to stane, tak co potom???!!! to si ma ten clovek koli tomu znicit cely zivot?!