nechcem pôsobiť spiatočnícky, ale zdá sa mi že ten el. podpis nie je veľmi pokrokový, resp. využiteľný len pri veľkých vzdialenostiach a potrebe rýchleho konania... keby to ľuďom uľahčovalo život, asi by ho používali vo väčšej miere
V práci na pobočke poisťovne ho máme. Je to užitočnejšie za prvé z Ekologického hľadiska lebo po novom netlačíme zmluvy ale elektronicky zasielame na mail + príde im potom prijatie do rizika normálne poštou, z hľadiska rýchlosti spracovania keďže sa výrazne zrýchli proces nakoľko to bude v elektronickej podobe(nemusí sa to fyzicky zasielať na centrálu kde to budú scanovať a nahadzovať do systému a pod.),
Ďalej je to praktické nakoľko máme aj prenosný podpisový pad. čiže človek ak aj robí zmluvu a príde s návrhom vytlačeným za klientom a je tam chyba tak sa šetrí čas, človek len normálne cez počítač/mobil prerobí a dá podpísať, čiže nie je odkázaný na tlačiareň
A oceňujú to hlavne vo firmách.
@rocafella To znie celkom užitočne, ale obyčajní ľudia ho asi veľmi nepoužívajú (nevedia s tým robiť, nechápu ani ako to funguje, niektorí ani počítač nemajú). Pri častých výmenách dokumentov to môže byť výhodnejšie, no pri občasnej korešpondencii to až také výhodné nie je - predsa len to niečo stojí (net, počítač, softvér) a aj to chvíľu trvá kým sa to obyčajní človek naučí prevádzkovať, preto mi vadia snahy štátu niektoré konania úplne elektronizovať - t. j. úplne vylúčiť papierovú formu. To je dosť diskriminujúce a v niektorych pripadoch to moze viac zvysit naklady ako usetrit.
Lenže načo by si to zaobstarával bežný človek?
Najlepšie veci je riešiť osobne a nie z domu
Lebo keď mám niečo riešiť s nejakou inštitúciou tak tam idem osobne a nebudem to riešiť elektronicky ani papierovo. Či už Sociálka, zdravotná, daňový úrad, polícia a pod.
@myschka hej, tiez sa mi zda, ze niektori si to tu mylia, to ze sa nejakym nepisucim perom podpisem na nejaku plochu a zobrazi mi to na monitore, to nie je elektronicky podpis. Pri elektronickom podpise nepisem ziadne pismena rukou ako na papier, tam len zadavam pokyny pocitacu (programu) ktory vyhotovi podpis v podobe "sifry" ktora sa pripoji k urcitemu dokumentu a tym jednoznacne potvrdzuje ze som ten elektr. dokument vyhotovil ja. Teda, ja (podpisujuci) ako aj ten komu je dokument urceny musime mat program na to, aby sme mohli dokument podpisat a zaroven overit, ze je to naozaj moj podpis....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Ďalej je to praktické nakoľko máme aj prenosný podpisový pad. čiže človek ak aj robí zmluvu a príde s návrhom vytlačeným za klientom a je tam chyba tak sa šetrí čas, človek len normálne cez počítač/mobil prerobí a dá podpísať, čiže nie je odkázaný na tlačiareň
A oceňujú to hlavne vo firmách.
A tak dál
Najlepšie veci je riešiť osobne a nie z domu
Lebo keď mám niečo riešiť s nejakou inštitúciou tak tam idem osobne a nebudem to riešiť elektronicky ani papierovo. Či už Sociálka, zdravotná, daňový úrad, polícia a pod.