Už neštudujem nejaký ten rok ale za svoje študentské pôsobenie som samozrejme ťaháky použila na strednej aj na vysokej škole. Najviac som sa ich napísala ceruzou po lavici. Veľmi som originalitou neoplývala.
na fyzike už na gympli v druháku som nezaháľala a napísala som si, že fakt fajnový ťahák - prepísala som si úplne celú tému, takže to vyšlo na dve A5ky
písomku sme písali vo vedľajšej miestnosti a učiteľ si nechal otvorené dvere a ja som sedela potom priamo pri výhľade
samozrejme, všetko som mala vymyslené a spolužiak mal strážiť , lenže svoju úlohu akosi pokašľal a on ma uvidel priamo "pri čine"
reflexom som papier zohla a strčila si ho medzi kolená
on tam došiel a pýta sa "slečna, čo to máte medzi nohami?"
"Nič"
vlastnoručne si to zobral, rozložil , prečítal a skonštatoval "nooo, pekné veci schovávate medzi nohami"
nakoniec som dostala 5 za ťahák a 1 za písomku, takže spočko
Moja snaha o naučenie sa kórejčiny zlyhala na pravidelnej dochádzke na hodiny na opačný koniec mesta, ale abecedu som sa naučila, takže odvtedy som všetky ťaháky písala v hangule. Jeden jediný raz ma učiteľka upozornila, že si nemám písať po rukách veci čo nevie prečítať inak som mávala celé učíva napísané v korejskej abecede na A4ke pred sebou a pohodka.
a pamätáte si také pero, čo malo v sebe papierik a ten sa dal vytiahnuť? tak áno, ten som ani raz nepoužila na ťahák.
najlepšie sa mi odpisovalo zo zošita pod lavicou v poslednej lavici
na tomto štúdiu nie a to je ... nechcem povedať náročnejšie... ale niekoko nasobne viac obsahu a fakt sa musim naučiť a aj soms a minule čudovala že prečo to už nerobím .... keď krížom predomnou typko vytiahol mobil a vsetko odtial odpísal....tak som od neho odpísala rozloženie kntinentov a oceanov v svrchnom devone lebo to sa mi už fakt zamiena ....
ako proti tahákom nič nemám.... VZDY som sa dane veci naučila vtedy, ked som si na ne robila tahaky cize suma sumarum ucebna pomocka
do kalkulacky (take tie vedecke co maju obal), jednoduche a ucinne, ale iba vzorce.. na normalne skusky sa ucim to nema zmysel
ale mam kamosku co vehementne odmieta si spravit tahak, ze ona vysoku skolu spravi bez podvadzania.. ze pre ten pocit
a na zš, strednej som mavala tahaky najprv napisane na stolicke podomou, na muriku pri okne co bolo vedla mna, na vnutornom prebale flasky, na druhej strane kalkulacky, v peracniku vzorce na tenkych papierikoch medzi ceruzkami , a najradsej som mala kompletne uciva ceruzkou na kapesniku ked som mala nadchu, co som sa ani nesnazila zakryvat ze opisujem a hned potom som to znicila ridadnym soplom
na strendej uz som bola menej kreativna.... napisane na lavici pod papierom, vedla naučená spolužiačka (bless my sokol eye) a zošit polo vytiahnuty z tašky.... a este papiere medzi nohami ofc...alebo este niekedy ked som mala suknu tak na stehne napisane ....
a na vyske na prvom studiu klasika mobil.... ale to len na Cčkach....
Celkovo, na výške si nejak nedovolím...asi preto že voči tejto škole mam uctu a rešpektujem ju...narozdiel od zš a sš čož boli totalne fiaska čo sa edukacie tyka
najlepsie bolo ked som si raz vytlacila v 4 velkosti finske slovíčka finsky - slovensky preklady a ono mi to napiču posunulo a mala som tam odseknute dve tretiny dlzky finskych sloviciek a vsetky slovenske som bola dost fucked vtedy ....
ja som odpisovala asi tak štyri razy v živote za celú základno a stredo školskú kariéru a na maturite som si dala od spolužiačky na slohu poradiť aký je rozdiel medzi mr. a mrs. , ale to bolo viac-menej z roztopaše a na Vš to budem asi brať tiež tak ako kamoška v @9
moja spolužiačka na strednej to riešila tak že si napísala heslovite na PC poznámky a zmenšila ich, vytlačila a ťaháky mali veľkosť tak 5x5 cm (viete si predstaviť aké tobolo nahustené, čudujem sa že to nelúštili lupou) a potom to predávala/dávala spolužiakom a ostatný spolužiaci sa stažovali že ich nedáva aj im
Raz mi tu niekto pred mega tazkym opravakom napisal, ze jeho/jej kamarat si nahraval mp3ky ako tahaky a odvtedy som to aj ja tak robila.. vysperkovala som to do dokonalosti a vzdy sa podarilo kupila som si kvoli tomu dokonca aj 2 mp3 prehravace, ktore neboli dotykove, aby som vedela ktorym tlacidlom si posuvat dalej aj iba po hmate
Ja som ešte nikdy nejako vyslovene ťaháky nepoužila.
Raz na strednej som písala písomku, kedže som na riadnom termíne chýbala a kamoška vedľa mňa mi otvorila zošiť a ja som z neho opisovala. Učiteľka to videla a vzala mi písomku, že si ju napíšem ešte raz. Vtedy som z toho bola úplne zdeptaná a mala zlý pocit, že odvtedy nič také nerobím.
Ale sem tam si napíšem na ruku nejaké slovíčko alebo tak, ktoré si vyslovene neviem zapamätať.
@krvaaa Ja som sa naučil posunkovú abecedu pre nepočujúcich. Ale na ťaháky to asi nebude. Myslím, že to by bolo max vhodné keby som niekomu radil alebo ak by radili mne.
Môj spolužiak bol majster ťahákov, našli mu ich asi na každej písomke, po pár päťkách sa už učitelia tvárili že to nevidia lebo by chlapec prepadol len kvôli tým ťahákom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
písomku sme písali vo vedľajšej miestnosti a učiteľ si nechal otvorené dvere a ja som sedela potom priamo pri výhľade
samozrejme, všetko som mala vymyslené a spolužiak mal strážiť , lenže svoju úlohu akosi pokašľal a on ma uvidel priamo "pri čine"
reflexom som papier zohla a strčila si ho medzi kolená
on tam došiel a pýta sa "slečna, čo to máte medzi nohami?"
"Nič"
vlastnoručne si to zobral, rozložil , prečítal a skonštatoval "nooo, pekné veci schovávate medzi nohami"
nakoniec som dostala 5 za ťahák a 1 za písomku, takže spočko
alebo 'ohava' a 'ohyzda' ->
Pan profesor, prosim vas , co v tej trojke?
A vy ste?
Ehmm.. ohava
najlepšie sa mi odpisovalo zo zošita pod lavicou v poslednej lavici
ako proti tahákom nič nemám.... VZDY som sa dane veci naučila vtedy, ked som si na ne robila tahaky cize suma sumarum ucebna pomocka
ale mam kamosku co vehementne odmieta si spravit tahak, ze ona vysoku skolu spravi bez podvadzania.. ze pre ten pocit
na strendej uz som bola menej kreativna.... napisane na lavici pod papierom, vedla naučená spolužiačka (bless my sokol eye) a zošit polo vytiahnuty z tašky.... a este papiere medzi nohami ofc...alebo este niekedy ked som mala suknu tak na stehne napisane ....
a na vyske na prvom studiu klasika mobil.... ale to len na Cčkach....
Celkovo, na výške si nejak nedovolím...asi preto že voči tejto škole mam uctu a rešpektujem ju...narozdiel od zš a sš čož boli totalne fiaska čo sa edukacie tyka
najlepsie bolo ked som si raz vytlacila v 4 velkosti finske slovíčka finsky - slovensky preklady a ono mi to napiču posunulo a mala som tam odseknute dve tretiny dlzky finskych sloviciek a vsetky slovenske som bola dost fucked vtedy ....
moja spolužiačka na strednej to riešila tak že si napísala heslovite na PC poznámky a zmenšila ich, vytlačila a ťaháky mali veľkosť tak 5x5 cm (viete si predstaviť aké tobolo nahustené, čudujem sa že to nelúštili lupou) a potom to predávala/dávala spolužiakom a ostatný spolužiaci sa stažovali že ich nedáva aj im
Raz na strednej som písala písomku, kedže som na riadnom termíne chýbala a kamoška vedľa mňa mi otvorila zošiť a ja som z neho opisovala. Učiteľka to videla a vzala mi písomku, že si ju napíšem ešte raz. Vtedy som z toho bola úplne zdeptaná a mala zlý pocit, že odvtedy nič také nerobím.
Ale sem tam si napíšem na ruku nejaké slovíčko alebo tak, ktoré si vyslovene neviem zapamätať.
Teraz rozmyslam ..baby nosia podkolienky Tak to je super miesto