Dnes spolužiak vravel, že je vegetarián ale ryby mu chutia. Ja som sa pousmial a povedal mu, že veď aj to je mäso. No a do toho sa do mňa pustili další traja spolužiaci, s tým že ryba nieje mäso. Aký je váš názor, alebo je to všeobecne známe, či závisí len na uhlu pohladu? Ďík
No dobre asi sám nevie prečo je vegetarián.. jabysom povedal že nejem mäso preto lebo tie zvieratá počas chovu strašne trpia , napúšťajú ich všeliakymi sračkami aby rýchlejšie rástli a ked mám napr sardinky v konzerve tak ich len vylovili sieťou a udusili sa
@minoml vegtariani sa delia do siedmich skupin,ti najnormalnejsi jedia ryby,mlieko,vajcia atd. ale vegani co je ta posledna skupina nejedia ani syr lebo je z mlieka a mlieko z kravy,takze zuju cely zivot iba soju a tofu..
ale prawda je ze ryba je maso ale tvoj kamarat z tej normalnejsej skupiny vegetarianov-to je cele...
Ked som bol vegetarianom tiez som jedol ryby. A myslim ze som sa tu o tom aj s niekym hadal ale v podstate uznavam ryba je maso. Ale rybacie a myslim ze stavbou a zlozenim je o dost ine ako normalne hovadzie, bravcove, kuracie. Takze preco nie? Vegetarianatvo nie je nabozenstvo, clovek je co chce.
Toto mi pripomenulo ako cirkev vyhlásila že vydra je ryba aby tie kurvy hnusné mohli žrať "normálne" mäso počas pôstov a neviem akých kokotín rituálnych...
Mäso majú okrem cicavcov ( kravy, prasatá, diviaky, ... ) aj vtáky ( sliepky, bažanty,... ) RYBY (!!!) alebo obojživelníky ( žaby...). Lebo majú všetky z nich svaly! Keď jete mäso, jete živočíšne svaly... Ryba je živočích.
@minoml ano ryba je normalne maso ako kazde ine... len hlavne v tychto koncinach a hlavne tam kde su krestania, ryba sa nepovazuje za "maso". u tohto nabozenstva.... Napriklad aj ked je pôst a nemoze sa jest maso tak ryba sa moze
@frano troska tam mas chybu, zaklad "vegetarianstva" je ze nekonzumuje ziadnu, ale ziadnu potravinu ktore obsahuje maso. To znamena ty co jedia ryby su neni vegetariani, len sa rozhodli jest len jeden druh masa.
samozrejme, že je to mäso (svalovina ako svalovina), ale minimálne ja ho nepovažujem za mäso rovnocenné kuracine, hovädzine či bravčovine (mohla by som menovať ďalej)...jednoducho to má u mňa osobitú kategóriu, ale neznamená to, že to nie je mäso
to mäso (väčšinou svalovina trupu) u rýb, ktoré konzumujeme je taktiež svalovina, ako aj u iných stavovcov, akurát že má iné zloženie, preto si to ľudia možno mýlia.. obsahuje veľké množstvo vody, bielkovín a tuku, plus svalové vlákna sú jemnejšie, čo sa dá aj všimnúť..
ja som si stale myslel ze ludia maju aspon trosku rozumu ale vidim ze nie farari alebo co za kokotov povedia ze ryba neni maso a vy tomu verite ? no toto je v pici. vsetko co zije hybe sa chodi , lieta plava , plazi sa a neviem co este je maso !!!!!!!!!!!!!!! viete vy vobec ze aj my ludia sme maso ? mne je zle s tohoto sveta ako su ludia oblbnuty uz dpc
je je.. a ľuďom čo jedia ryby a morské plody ale iné maso nie, tým sa tuším odborne hovorí pescetariáni
@torpedo08 hehe, čo sa týka farára, najprv sa počas pôstu nejedlo nič, potom sa odriekalo len maso a potom nenažranci vymysleli tento ústupok v podobe rýb inak je raz za čas fajn taký pôst na očistenie, že celý deň nejesť a piť enem vodu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Dnes spolužiak vravel, že je vegetarián ale ryby mu chutia. Ja som sa pousmial a povedal mu, že veď aj to je mäso. No a do toho sa do mňa pustili další traja spolužiaci, s tým že ryba nieje mäso. Aký je váš názor, alebo je to všeobecne známe, či závisí len na uhlu pohladu? Ďík
Ale ja mam pocit, ze telo ryby tvori svalstvo, okrem kosti a hovien.
Nie uhorky a kapusta, ci ine kvitecky
Lebo, ze je dietne
ale prawda je ze ryba je maso ale tvoj kamarat z tej normalnejsej skupiny vegetarianov-to je cele...
hovädzie mäso
bravčové mäso
teľacie mäso
baranie mäso
jahňacie mäso
kozie mäso
kozľacie mäso
konské mäso
Hydina:
kuracie mäso
slepačie mäso
morčacie mäso
kačacie mäso
husacie mäso
[upraviť]Divina
jelenie mäso
srnčie mäso
muflónie mäso
diviačie mäso
bažantie mäso
prepeličie mäso
Ryby:
sladkovodné ryby
(najčastejšie kapor, pstruh, úhor, šťuka)
morské ryby
(najčastejšie treska, tuniak, makrela, sardinka, losos, sleď, platesa, žralok)
je to druh mäsa zelenina to nie je
teda podľa platných gastronomických pravidiel..
ale máš pravdu, podľa mňa je to lesná sliepka
» sk.wikipedia.org/wiki/M... so
Prostřeno na Prime:
-"A ten losos, to je jako kuřecí, nebo hovězí..?"
-"Losos je ryba.."
-"No a jako čisto ryba, nebo kuřecí?"
samozrejme, že je to mäso (svalovina ako svalovina), ale minimálne ja ho nepovažujem za mäso rovnocenné kuracine, hovädzine či bravčovine (mohla by som menovať ďalej)...jednoducho to má u mňa osobitú kategóriu, ale neznamená to, že to nie je mäso
chápem, že sa to zastrelí v lese, ale hodiť do spoločnej kategórie jelenie a bažantie mäso..
:/
co je akoze ryba zelenina ?
@torpedo08 hehe, čo sa týka farára, najprv sa počas pôstu nejedlo nič, potom sa odriekalo len maso a potom nenažranci vymysleli tento ústupok v podobe rýb inak je raz za čas fajn taký pôst na očistenie, že celý deň nejesť a piť enem vodu
ale stále ho jem s lepším sveodmím ako babkine králiky