Ahojte!
Zaujímal by ma váš názor na nasledovnú situáciu:
Bola som včera v práci, robím čašníčku v jednom bare. Prišiel za mnou frajer aj s mojou sestrou, sedeli na bare a samozrejme, ako to už v piatky chodí, podnik bol plný alkoholom opojených ľudí. Vys
ja by som od chlapa ocakavala, ze mu pokojne povie nieco nevulgarne, proste to bude riesit diplomaticky, postara sa, aby odisiel... sceny typu "hej, to je moja zena, ju urazat nebudes!" su uz trosku prehnane, ale lepsie, ako ignoracia a smiech.
@kitty7 nemal vypité. ako tiež by mi nebolo príjemné, keby začal robiť nejaké hysterické, žiarlivostné scény, ale presne ako si napísala. čakala som, že ho nejako proste uzemní.
Správny chlap by nedovolil niekomu rozprávať oplzlosti na jeho dievča. Zrovna prijebať by mu nemusel ale minimálne napomenúť človeka nech si dáva pozor na ústa je podľa mňa úplne primenraná reakcia...
Možno tvoj frajer reagoval tak, lebo bol tiež opitý... aj keď na druhú stranu myslím, že to nie je veľká výhovorka... Na tvojom mieste by som sa cítila rovnako a bolo by mi to veľmi ľúto.... Frajer by sa mal svojej princeznej zastať a nie si z nej robiť srandy.. ale kto vie, jak tí chalani dnes rozmýšľajú.... teda, česť výnimkám samozrejme
Tak mu to vysvetli, ze ti to vadi a nepaci sa ti to.
Ono tazko povedat ako by sim sa zachoval nakolko som tam nebol. Ak by sa mi zdalo, ze to mojej frajerke nevadi, asi by som to nechal tak. Len ked si sa nahodou ani ty neozvala, ze ti to prekaza tak asi sam nevedel ako zareagovat mozno z dovodu aby si si nemyslela ze je prehnane zavistlivy bo co
V prvom rade by sa mala zena zastat sama seba a nestavat svojho priatela alebo druheho cloveka do nejakej roly ze "davaj, teraz sa kvoli mne chod pobit" lebo ked zamerne vytvaras konflikt mozes sa dostat do situacie ze to skonci zbytocnou bitkou ak su ludia opiti a akurat ta zbytocne riesia policajti alebo sa niekto zrani. Navyse ako zena by si mala mat nejaku sebauctu a takychto ludi vediet uzemnit, nie vzdy bude tvoj priatel nablizku, co by si robila keby tam nebol nikto koho poznas?
Cize si mala tomu cloveku slusne povedat nech si da pohov, ze ta to uraza. A az keby ocividne napriek tvojmu verbalnemu nesuhlasu pokracoval v obtazovani, tak vtedy mozes chciet od frajera aby do toho vstupil. Jednak je hlupe sa vzdy spoliehat na to ze frajer kvoli tebe bude odhanat kazdeho chalana co bude mat na teba narazky, lebo ak si pekna tak asi sa za tebou otoci viac chlapcov kazdy den.
Ak by bol neprijemny aj nadalej tak by ho mal tvoj frajer odohnat. Akurat je teda divne ze sa smial na tom co rozpraval ten druhy, mozno sa snazil odlahcit situaciu.
@miakachan je úplne normálne že sa ťa to dotklo a v podstate tvojho priateľa nechápem prečo sa takto zachoval ...je pravda že by ma čosi také prekvapilo ale keby to malo takýto charakter snažil by som sa mu vysvetliť nech si dá odchod lebo sa začnem chovať trochu inak ... určite by som proti tomu niečo urobil ... ale ja do vášho vzťahu nevidím a ani nepoznám tvojho priatela, možno to myslel uplne inak ako to vyzeralo alebo podobne ...určite sa o tom porozprávajte aby ti to aj vysvetlil prečo sa tak zachoval ... ale každopádne je uplne normalne že si tak cítila ... určite to nebolo príjemné
@miakachan povedz mu, ze ti vadilo, ze sa ta nezastal. normalne na rovinu. skus sa ho opytat, preco to neurobil, mozno mal nejaky svoj dovod. ale popremyslaj nad tym, ci ti taky chlap stoji za to...
no najrpv by som mu hned na zaciatku povedal ze nech si ide sadnut ku svojmu stolu a zabudne ze taka casnicka tam vobec je (tj frajerka). a ak by si nedal povedat tak by som mu zariadil nech ho vyprevadi SBS. ak by tam SBS nebola a tipek nedal pokoj tak by som ho vyprevadil osobne odtial.
Ale prv som nechal, nech sa obrani ona sama. Ked som videl, ze jej je to neprijemne a nevie vykluckovat, zasiahol som ja. Tak ci onak, ries to s frajerom. My nevieme preco sa smial, ci by ta obranil, ako daleko zasli tie pokusy o telesny kontakt atd. Vsetko zavisi na okolnostiach
Nevyvolával by som z toho konflikt, ak by nepomohlo mu niečo povedať (čo by sa dalo predpokladať, ak je opitý) tak by som určite povedal priateľke niečo čo ju upokojí, pripomenie jej, že tam nie je "sama", aby sa nedostala do takého nepríjemného pocitu, že je tam na pospas Sergejovi...
A hlavne sa o tom s ním porozprávaj. Je časté, že ľuďom prídu takéto veci vtipné, ale druhá vec je, že ak toto on robí tak je možné že si dostatočne neváži teba. :letim:
@miakachan : Mňa by to naštvalo. Nie preto, že sa neviem sama seba zastať - ale proste z princípu, že priateľovi by nevadilo, že si o mňa nejaký ožran obtiera hubu a verejne ma ponižuje. Partneri majú stáť pri sebe. Určite sa ho na to opýtaj (možno mal nejaký dôvod), a zdôrazni, že sa ti to nepáčilo.
Ja osobne som veľmi agresívna ak má niekto sprosté narážky na priateľa - vtedy vyletím tak rýchlo, že si nestihnem nič premyslieť
ja neviem, nemám v povahe biť sa, nie som na to ani fyzicky stavaný, takže by som určite nezakročil a celkovo nemyslím si, že je to rázna chyba ak to neurobil aj tvoj priateľ (teda aspoň u mňa je múdrejšie veci ignorovať, lebo sú vyslovene ľudia, ktorí ten konflikt hľadajú). On to ignoroval zatiaľ čo tebe to prekážalo a aj napriek tomu si na svoju obranu nepovedala nič.
@carpathian samozrejme, že sa viem samu seba zastať, preboha, môj frajer nesedí na bare zakaždým, keď pracujem, to je snáď jasné a snáď je jasné aj to, že toto nie je prvýkrát, kedy ma niekto takto otravoval, keďže pracujem ako čašníčka/ barmanka.
Ja som chcela reagovať, ale bola som zvedavá, ako zareaguje on. A keďže sa začal smiať a ešte ho v tých urážkach podporoval, tak som onemela, stratila reč, ostala som zmätená.
Ako takéto komentáre si môžete odpustiť, veď som sa nenarodila práve včera a prvýkrát som videla svet.
Nechcela som, aby sa pobili, preboha, nie som za násilie, možno by ste to mohli brať trošku z rezervou a metaforicky... Len mám proste stále pocit, že sa ma nevie zastať. :/ Je mi z toho doplaču ešte aj teraz.
@poke vysvetľujem to v komentári nad tým. Ako čašníčka v bare sa mi často stáva, že sa dostávam do takýchto ošemetných situácii, takže sa viem obhájiť samozrejme aj sama, ináč by túto prácu dlho robiť nevydržala. Zo zvedavosti som čakala, ako zareaguje. A keďže reakcia bola úplne doľava, ostala som celá zmätená a vyvedená z miery. A nie je to tak, že to ignoroval, pozorne čítaj, smial sa a podporoval ho v tom urážaní, čo sa mi zdá naozaj nepekné. Akosi ste to zle pochopili, že som od neho očakávala, že sa začnú biť, to nie, len som to tak heroicky napísala, zveličila, aby bolo jasné, že som čakala nejakú akciu-reakciu.
A nie, nemal vypité. Mal jedno pivo.
@miakachan tak neviem ako mam chapat, ze ho v tych urazkach podporoval. A nepisala si predtym, ze si zvyknuta sa sama seba zastat, tak som predpokladal, ze si skor taka hanbliva a chces aby to riesil frajer za teba. Nezabudaj ze chalani sa v tomto spravaju inak ako zeny. Muz ma ine instinkty a ovela skor pojde do fyzickeho konfliktu ak slova neuspeju. Klasicka situacia je, ze dievca necha chlapca nech ju obranuje a nakoniec to skonci poriadnym oklepom a dievca potom este vycita chalanovi ze sa pobil. Nie kazdy vie riesit konflikty s prehladom slovami.
Ak ti je z toho do placu a trapi ta to, prve co by si mala urobit je sadnut si s frajerom a porozpravat sa o tom. A nie pytat sa na forach preco sa tak spraval. On si z toho vezme ponaucenie do buducna a uz sa bude spravat tak, aby si sa ty nemusela citit zle.
a inak nemám rád tie ženské reči, že chlap by mal ženu brániť, ako jasné, človek pomôže keď vidí, že druhý to nezvláda ale z niektorých komentárov mám silný dojem, že muž je NÚTENÝ ženu chrániť, pretože je úplne nemohúca, neschopná a krehká a to aj pri bežných ľahkých slovných záležitostiach
ako hovorím, slabším pomôcť to hej, len tá konotácia etiky a morálky - že žena je niečo, čo nedokáže spraviť nič a tak sa všetky kompetencie a starosti preberajú na muža - ma dosť irituje. V mnohých prípadoch sa "slabšie" pohlavie vie ku veciam postaviť odvážnejšie a vehementnejšie ako chlap a niektoré názory povyžujem za jasný alibizmus opierajúci sa o prežitky, zvyklosti
@trdelniiiq lebo som urazena, nahnevana, sklamana a nechcem ho vidieť. ale postupom času sa s nim o tom určite porozprávam, sama si musím najprv rozmyslieť, či chcem takéhoto muža po svojom boku. a asi skôr nie, nie je to prvýkrát, čo ma nevedel schmatnúť a povedať, že sa ma nevzdá, nepustí, "nebojoval" o mňa nikdy (ani fyzicky , ani mentálne) Asi som žena, ktorá potrebuje do istej miery tieto majetnícke postupy, aby som si bola istá, že ma potrebuje a chce.. Ale to je už na inú debatu.
@carpathian wtf logika, nenapíšem, že som normálny človek, vlastne nenapíšem ani to, že som nenormálny a neviem sa obhájiť a hneď z toho usudzuješ, že som hanblivka...
Môj priateľ by to vedel vyriešiť slovne, je dosť pacifista na to, aby sa s niekym bil.
A ďalší človek, čo nečíta s porozumením, nepýtam sa, prečo sa tak správal. Ja sa pýtam aj TEBA napríklad, ako by si sa zachoval ty. Nie som si istá, či som reagovala správne, či to, že sa ma to tak nemilo dotklo nie je spôsobené splnom/prílivom/odlivom/PMS/alebohocičoiné a nie je moja reakcia nesprávna. Nechcem ho obviňovať ani mu krivdiť.
@poke bola to situácia, kedy by snáď každé dievča nejaký zásah toho partnera, keďže tam bol, čakalo. keby tam nebol tak si toho daného Sergeja ani nevšimnem, len pokrčím plecom, jednym uchom dnu, druhým von, pôjdem umývať poháre alebo si nájdem nejakú robotu, aby som sa mu vyhla, ale keďže tam môj priateľ bol...
@poke : Nie, že by so nesúhlasila s tvojim posledným komentárom - ale myslím, že si pletieš hrušky s jablkami. Podľa mňa tu nejde o to, že ona je žena a jej priateľ je muž a o nejaké pravidlá slušnosti. Partneri by si mali pomáhať a podržať sa v nepríjemných situáciách. Tvoj partner by sa ťa mal zastať, pretože ťa miluje a súcití s tebou...nevidím v tom žiaden alibizmus, iba jednoduchú logiku.
Ak si mal na mysli, že ťa to serie vo všeobecnosti, že sa od mužov niečo očakáva, tak pardon.
Podľa mňa asi nebudeš veľmi vhodná na prácu v bare veď tam sa takéto veci dejú bežne. Sama takýchto Sergejov musíš vedieť odbiť. Na druhej strane samozrejme mal sa ťa zastať a poslať ho preč. Možno mu to vážne prišlo vtipné a ušiel mu ten moment kedy ti to začalo byť nepríjemné. Takže mu to povedz. Nech vie ako má jednať nabudúce.
@james144 nebudem sa opakovať, že nie som bábika z cukru a že bežne tieto veci neriešim. Ty nie si vhodný prispievateľ do fór, keďže poriadne nečítaš a potom píšeš odveci komentáre. A keď mu to vážne prišlo vtipné, tak ja mám vážne obavy, že oňho už vážne nemám vážny záujem...
@takatah hej tú prvú časť komentára vidím za samozrejmosť aj medzi dvoma kamarátmi, ale mnoho žien (teda asi iba ženy) zastávajú také stanovisko, že si chlap poradí zo všetkým, že za nich vyrieši všetky lapálie, ešte sa o ne pobije aby ukázal čo všetko pre danú osobu vie spraviť, je povinnosť zastať sa ženy, pretože to ona sama zjavne nevie, ale v opačnom prípade to platiť nebude, pretože muž je univerzálne schopne zmýšľajúce a fyzicky prispôsobené pohlavie, ktoré si nielenže poradí s vlastnými problémami, ale ľahko sa popasuje aj s ťažkosťami iných ľudí
-to je nehorázny prežitok, ktorý neiktorí ľudia s radosťou zovšeobecňujú na celkové globálno, aj keď je to zo značnej časti len vykreslený ideál (pričom dokonca nemusí mať iné prednosti a nadanie) - teda, toto všetko som nemieril na autorku, len na názory, ktoré sa v tejto problematike vyskytujú dosť často.
mozno si myslel, ze vidis, ze je to opity Sergej, ktory ani nevie co rozprava, tak to nebudes brat tak vazne a on si skor robil srandu z toho, ake picoviny trepe jeden opilec....alebo je tvoj frajer posera, ktory vsak nemusi tak vyzerat, ale chlapi su povahovo casto ini ako vyzeraju...uz sa ta niekedy predtym zastal?
kazdopadne diplomaticke riesenie by nemalo ziaden ucinok na nadrzaneho opilca ako tu kopa ludi spominala...proste riesit razne nech drzi picu lebo inak ho vykopnu z baru a koniec
@poke : Možno, že sa o tejto problematike bavíš s nesprávnymi ľuďmi. Ja by som pre priateľa skočila do bitky, a práve preto niečo také očakávam aj ja od neho. Nie, preto, že je muž - ale skrátka, lebo si chcem byť istá, že sa o neho môžem v prípade potreby oprieť, že mi môže pomôcť sa z nejakého konfliktu dostať. Nejde tu o žiadne prejavy rytierstva, za ktorými by sa mala skrývať moja lenivosť alebo neschopnosť.
V teórii by bolo asi rozumnejšie počkať na reakciu partnera - ale v praxi? Kto len tak stojí a díva sa ako ubližujú jeho milovanej osobe? Nepomôcť niekomu, len preto, že chcem aby si poradil sám sa mi zdá ako pohodlná odpoveď. A niečomu nerozumiem - najprv si napísal že mnoho žien vie veci riešiť vehemetnejšie a odvážnejšie než muži, a teraz si napísal že mnoho žien sa spolieha na chlapov. Tak ako teda?
@hellium sme spolu dva roky, pokiaľ si za dva roky nevšimol, že potrebujem, aby sa ma zastal v takejto prekérnej situácii a vo veľa iných, o ktorých on veľmi dobre vie a nemusí to mať nič spoločné s opitými Sergejmi... tak asi nezmení nič. to sme už počúvali, ako sa on zmení a stále je to rovnaké..
@takatah tak v tom prípade to vidím správne, opora z jednej aj z druhej strany
a myslel som to tak, že ženy sú vo všeobecnosti /pokladané) za slabšie pohlavie, avšak nemôže to platiť pre všetkých, vo vzťahu sa nájdú ľudia, kedy je žena odvážna a razantnejšia a kedy je muž útlejší a emocionálnejší
vo vyšších komentároch som opisoval len istý pohľad názoru, pod ktorý sa podpisujú mnohí ľudia (žena je slabá a basta, muž je silný a tak musí ženu chrániť, pretože to sama nevie, tobôž to nedokáže opätovať a pod.) Malo by to byť vzájomné, tak ako si to opísala v prvej časti komentára, ale sú vzťahy (aspoň čo počúvam a vidím) kedy je jedno z pohlaví pod papučou
@poke : Hej, ešte stále je ťažké udržať vo vzťahu balans keď sú ľudské mysle plné predsudkov. Ale aj ľudia, ktorí si sú toho vedomí by mali vedieť rozoznať či sa jedná o nejaký stereotyp, alebo chovanie jednotlivca. (napríklad ak so mnou muž súhlasí, nemusí byť nutne pod papučou, ak on na mňa kričí, nemusím byť nutne utláčaná) - treba to vždy analyzovať podrobne, inak dochádzame k nesprávnym záverom
@miakachan
podľa toho pri ktorej, ale zas všetky moje ženy boli také emancipované že by sa na tom asi zabávali aj ony, a že by som vedel že ak by im to vadilo, tak by sa ubrániť vedeli, tak by som sa asi zabával tiež, trochu do dotyčného rýpal, a užíval si ten pocit že chodím s holkou ktorá je taká že v ľuďoch vyvoláva také ťažko kontrolovateľné impulzy.
ale ako hovorím, závisí to od holky, keď ju poznám (čo by som asi mal, že slight_smile:, tak viem ako na ňu také situácie pôsobia, čiže viem či treba aby som bránil, a od samotnej situácie a tak všetko.
čiže zhrnutie, zachoval by som sa tak ako by som si myslel že moja holka potrebuje aby som sa zachoval aby bola situácia v pohode.
určite chápem tvoj hnev na to ako reagoval tvoj priatel - predsa len, my ženy očakávame od partnera ked niečo take nastane si myslim a je prítomny - zakročenie - obranenie si svojej polovičky a danie najavo dotyčnému človeku nech si da odpich - minimalne slovne zakročenie - o to viac ked daný človek uraža ženu zo sexualno -vulgárnym podtónom !
ale možnože tvoj priatel to vnímal trochu inak a preto aj reagoval tak ako reagoval - napr. očakaval od teba, kedže ako barmanka sa pravidelne asi stretávaš s chlapmi v podnapitom stave ktorý maju "zvýšene sexualne chcenie" -vzhladom na to možno očakával že ho hned, ako sa rozhodneš, uzemníš nejakým komentárom a len vyčkávaš na spravnu situáciu - tak sa možno tvoj priatel rozhodol nezasahovať. - to v kladnom pripade možnosti
ale ak sa k nemu pridal, a ešte ho v tom podporoval - to už si myslím že bolo od neho určite netaktné a neadekvátne vzhladom na to že je tvoj partner - a nielen že sa pozeral na to že si bola uražana a nezasiahol ale sa aj pridal k tomu nepriamo svojim smiechom... - vtedy by som zbystrila pozornosť ako si ma partner vlastne váži ked sa takto chová ...
prijebať aj frajerovi a bolo by alebo si to mala riešiť tak, že dostane vyhadzov z baru, takí ľudia, čo sa nevedie chovať, by mali dostať ponaučenie (či už formou príučky, alebo ako spomenuté vyššie, formou diplomacie), aby sa zamysleli nad sebou a ten frajer a ten Sergej sú akože kamaráti? .....
osobne sa ma reči opitých nijak nedotýkajú .. ak by sa ma nebodaj dotkli zaútočím sama či už slovne alebo fyzicky takéto veci som si vždy vedela vyriešiť sama.. ale ak by som to už nezvládala .. zavelím drahému nech začne trhať .. ale tak to som ja..
Tvoj priateľ ťa isto pozná a keď už videl, že ti to je nepríjemné a neobrániš sa sama.. mal zakročiť
mne by to bolo vlastne jedno kebyze sa moj chalan smial co by asi neurobil ale kebyze sa smial tak v pohode sa smejem aj ja ssak opity typek a tak a kebyze mu nieco povedal by som sa citila fajn ze oooo frajer ma ochranil ...ale ja nepotrebujem nikoho aby ma ochranoval vystacim si sama ..ale ako som uz spomenula kebyze to spravi som stastna a kebyze nie tak tiez asi ..ja sa totiz neviem urazit ..viem to iba hrat a tesi ma ked to ludia vezmu vazne a prestanu sa so mnou bavit ..aki su sprosti ..ale to uz je ich vec ja mam svedomie ciste vzdy sa aj tak urazia len na seba
Aspoň ho mohol napomenúť, tiež by som asi potom uvažovala, začo ma má ten môj priateľ, ale pokiaľ by sa to opakovalo viackrát, ktovie, aké boli okolnosti či nemal aj ten tvoj vypité alebo nemal len chuť niekoho riešiť a tak..
Nakoľko si neuviedla akej národnosti je Sergej, ťažko sa k tomu vyjadrovať. Ak by šlo o Rusa (dedukujem podľa mena), tak si to pekne zmrvila.
Pretože ak vidíš Rusa, ktorý sa pohybuje mimo Ruska, vedz, že je v peknom balíku, z ktorého sa dá slušne vytrieskať, pretože Rusi radi vo svete ukazujú svoje peniaze.
Ak by to aj nebol Rus, mala by si brať na vedomie, že tvoj frajer nemôže len tak biť ľudí, ktorí sa ti nepáčia (aj keď by to bolo asi tvoje zbožné prianie, ako som z tvojho komentu vydedukoval).
A čo by som robil ja na jeho mieste? V prvom rade, neuviedla si, ako si reagovala na Sergejove slová... Ak si sa tvárila, že nič, že ti to nevadí alebo dokonca, ak si sa "zdvorilo" usmievala a tvárila sa profesionálne, nečuduj sa, že frajer s tým nič nerobil. Ak by si reagovala, že ti to vadí tak Sergej mal na výber, či pokračovať, alebo sa ospravedlniť a nechať to tak.. a nakoniec.. čo robili výpalníci? To si ich nezavolala, že vám tam nejaký ožran robí bordel? Načo ich majiteľ baru platí?
Ďalšia vec... prečo riešiš len frajera a nie aj sestru?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
A kebyže sa ma nezastane, tak mi to dosť prekáža.
ja by som od chlapa ocakavala, ze mu pokojne povie nieco nevulgarne, proste to bude riesit diplomaticky, postara sa, aby odisiel... sceny typu "hej, to je moja zena, ju urazat nebudes!" su uz trosku prehnane, ale lepsie, ako ignoracia a smiech.
Ono tazko povedat ako by sim sa zachoval nakolko som tam nebol. Ak by sa mi zdalo, ze to mojej frajerke nevadi, asi by som to nechal tak. Len ked si sa nahodou ani ty neozvala, ze ti to prekaza tak asi sam nevedel ako zareagovat mozno z dovodu aby si si nemyslela ze je prehnane zavistlivy bo co
Cize si mala tomu cloveku slusne povedat nech si da pohov, ze ta to uraza. A az keby ocividne napriek tvojmu verbalnemu nesuhlasu pokracoval v obtazovani, tak vtedy mozes chciet od frajera aby do toho vstupil. Jednak je hlupe sa vzdy spoliehat na to ze frajer kvoli tebe bude odhanat kazdeho chalana co bude mat na teba narazky, lebo ak si pekna tak asi sa za tebou otoci viac chlapcov kazdy den.
Ak by bol neprijemny aj nadalej tak by ho mal tvoj frajer odohnat. Akurat je teda divne ze sa smial na tom co rozpraval ten druhy, mozno sa snazil odlahcit situaciu.
inak @10
A hlavne sa o tom s ním porozprávaj. Je časté, že ľuďom prídu takéto veci vtipné, ale druhá vec je, že ak toto on robí tak je možné že si dostatočne neváži teba. :letim:
Ja osobne som veľmi agresívna ak má niekto sprosté narážky na priateľa - vtedy vyletím tak rýchlo, že si nestihnem nič premyslieť
ja neviem, nemám v povahe biť sa, nie som na to ani fyzicky stavaný, takže by som určite nezakročil a celkovo nemyslím si, že je to rázna chyba ak to neurobil aj tvoj priateľ (teda aspoň u mňa je múdrejšie veci ignorovať, lebo sú vyslovene ľudia, ktorí ten konflikt hľadajú). On to ignoroval zatiaľ čo tebe to prekážalo a aj napriek tomu si na svoju obranu nepovedala nič.
ALe chápem je to frustrujúce
- a
Ja som chcela reagovať, ale bola som zvedavá, ako zareaguje on. A keďže sa začal smiať a ešte ho v tých urážkach podporoval, tak som onemela, stratila reč, ostala som zmätená.
Ako takéto komentáre si môžete odpustiť, veď som sa nenarodila práve včera a prvýkrát som videla svet.
Nechcela som, aby sa pobili, preboha, nie som za násilie, možno by ste to mohli brať trošku z rezervou a metaforicky... Len mám proste stále pocit, že sa ma nevie zastať. :/ Je mi z toho doplaču ešte aj teraz.
A nie, nemal vypité. Mal jedno pivo.
Ak ti je z toho do placu a trapi ta to, prve co by si mala urobit je sadnut si s frajerom a porozpravat sa o tom. A nie pytat sa na forach preco sa tak spraval. On si z toho vezme ponaucenie do buducna a uz sa bude spravat tak, aby si sa ty nemusela citit zle.
ako hovorím, slabším pomôcť to hej, len tá konotácia etiky a morálky - že žena je niečo, čo nedokáže spraviť nič a tak sa všetky kompetencie a starosti preberajú na muža - ma dosť irituje. V mnohých prípadoch sa "slabšie" pohlavie vie ku veciam postaviť odvážnejšie a vehementnejšie ako chlap a niektoré názory povyžujem za jasný alibizmus opierajúci sa o prežitky, zvyklosti
@carpathian wtf logika, nenapíšem, že som normálny človek, vlastne nenapíšem ani to, že som nenormálny a neviem sa obhájiť a hneď z toho usudzuješ, že som hanblivka...
Môj priateľ by to vedel vyriešiť slovne, je dosť pacifista na to, aby sa s niekym bil.
A ďalší človek, čo nečíta s porozumením, nepýtam sa, prečo sa tak správal. Ja sa pýtam aj TEBA napríklad, ako by si sa zachoval ty. Nie som si istá, či som reagovala správne, či to, že sa ma to tak nemilo dotklo nie je spôsobené splnom/prílivom/odlivom/PMS/alebohocičoiné a nie je moja reakcia nesprávna. Nechcem ho obviňovať ani mu krivdiť.
@26 no hej, ten smiech nebol adekvátny a ani jeho reakcia, to máš recht
Ak si mal na mysli, že ťa to serie vo všeobecnosti, že sa od mužov niečo očakáva, tak pardon.
a tak.. možno si to zle vysvetlil,možno si myslel,že sa poznáte ktohovie,porozprávaj sa s ním potom a uvidíš čo ako ďalej
-to je nehorázny prežitok, ktorý neiktorí ľudia s radosťou zovšeobecňujú na celkové globálno, aj keď je to zo značnej časti len vykreslený ideál (pričom dokonca nemusí mať iné prednosti a nadanie) - teda, toto všetko som nemieril na autorku, len na názory, ktoré sa v tejto problematike vyskytujú dosť často.
kazdopadne diplomaticke riesenie by nemalo ziaden ucinok na nadrzaneho opilca ako tu kopa ludi spominala...proste riesit razne nech drzi picu lebo inak ho vykopnu z baru a koniec
V teórii by bolo asi rozumnejšie počkať na reakciu partnera - ale v praxi? Kto len tak stojí a díva sa ako ubližujú jeho milovanej osobe? Nepomôcť niekomu, len preto, že chcem aby si poradil sám sa mi zdá ako pohodlná odpoveď. A niečomu nerozumiem - najprv si napísal že mnoho žien vie veci riešiť vehemetnejšie a odvážnejšie než muži, a teraz si napísal že mnoho žien sa spolieha na chlapov. Tak ako teda?
Ale vážne, mňa by to tiež naštvalo a nedivím sa ti. Porozprávaj sa s ním o tom, možno to skúsi zmeniť.
a myslel som to tak, že ženy sú vo všeobecnosti /pokladané) za slabšie pohlavie, avšak nemôže to platiť pre všetkých, vo vzťahu sa nájdú ľudia, kedy je žena odvážna a razantnejšia a kedy je muž útlejší a emocionálnejší
vo vyšších komentároch som opisoval len istý pohľad názoru, pod ktorý sa podpisujú mnohí ľudia (žena je slabá a basta, muž je silný a tak musí ženu chrániť, pretože to sama nevie, tobôž to nedokáže opätovať a pod.) Malo by to byť vzájomné, tak ako si to opísala v prvej časti komentára, ale sú vzťahy (aspoň čo počúvam a vidím) kedy je jedno z pohlaví pod papučou
ak by mal výhrady, tak by mu jednu udrbal...čo s kkotkom :ehm:
podľa toho pri ktorej, ale zas všetky moje ženy boli také emancipované že by sa na tom asi zabávali aj ony, a že by som vedel že ak by im to vadilo, tak by sa ubrániť vedeli, tak by som sa asi zabával tiež, trochu do dotyčného rýpal, a užíval si ten pocit že chodím s holkou ktorá je taká že v ľuďoch vyvoláva také ťažko kontrolovateľné impulzy.
ale ako hovorím, závisí to od holky, keď ju poznám (čo by som asi mal, že slight_smile:, tak viem ako na ňu také situácie pôsobia, čiže viem či treba aby som bránil, a od samotnej situácie a tak všetko.
čiže zhrnutie, zachoval by som sa tak ako by som si myslel že moja holka potrebuje aby som sa zachoval aby bola situácia v pohode.
ale možnože tvoj priatel to vnímal trochu inak a preto aj reagoval tak ako reagoval - napr. očakaval od teba, kedže ako barmanka sa pravidelne asi stretávaš s chlapmi v podnapitom stave ktorý maju "zvýšene sexualne chcenie" -vzhladom na to možno očakával že ho hned, ako sa rozhodneš, uzemníš nejakým komentárom a len vyčkávaš na spravnu situáciu - tak sa možno tvoj priatel rozhodol nezasahovať. - to v kladnom pripade možnosti
ale ak sa k nemu pridal, a ešte ho v tom podporoval - to už si myslím že bolo od neho určite netaktné a neadekvátne vzhladom na to že je tvoj partner - a nielen že sa pozeral na to že si bola uražana a nezasiahol ale sa aj pridal k tomu nepriamo svojim smiechom... - vtedy by som zbystrila pozornosť ako si ma partner vlastne váži ked sa takto chová ...
Tvoj priateľ ťa isto pozná a keď už videl, že ti to je nepríjemné a neobrániš sa sama.. mal zakročiť
Pretože ak vidíš Rusa, ktorý sa pohybuje mimo Ruska, vedz, že je v peknom balíku, z ktorého sa dá slušne vytrieskať, pretože Rusi radi vo svete ukazujú svoje peniaze.
Ak by to aj nebol Rus, mala by si brať na vedomie, že tvoj frajer nemôže len tak biť ľudí, ktorí sa ti nepáčia (aj keď by to bolo asi tvoje zbožné prianie, ako som z tvojho komentu vydedukoval).
A čo by som robil ja na jeho mieste? V prvom rade, neuviedla si, ako si reagovala na Sergejove slová... Ak si sa tvárila, že nič, že ti to nevadí alebo dokonca, ak si sa "zdvorilo" usmievala a tvárila sa profesionálne, nečuduj sa, že frajer s tým nič nerobil. Ak by si reagovala, že ti to vadí tak Sergej mal na výber, či pokračovať, alebo sa ospravedlniť a nechať to tak.. a nakoniec.. čo robili výpalníci? To si ich nezavolala, že vám tam nejaký ožran robí bordel? Načo ich majiteľ baru platí?
Ďalšia vec... prečo riešiš len frajera a nie aj sestru?