Toto forum je adresovane vysokoskolakom ktori maju povinnu telesnu (a vlastne aj tym ktori ju nemaju povinnu): ako prebieha telesna na VS? Kolko hodin telesnej byva, nakolko je vlastne povinna, akym sportom sa da na telesnej venovat...? Zaujima ma to hlav
na STU máš prvý ročník povinné plávanie (hodina za týždeň), a ostatné semestre nejakú inú telesnú, a na MUNI je telesná povinná iba dva semestre a býva hodinu a pol (a máš tam hlavne na výber z milión športov)
Telesna je tusim povinna zo zakona 1 alebo 2 semestre. A je zvsecsa dve 45minutovky za sebou. A vyber mas siroky, zalezi od skoly ale urcite tam budes mat vsetky zakladne spolocenske sporty, gymnastiku, plavanie, nejake bojove sporty....
my ju mame povinnu az do tretieho rocnika , s tym ze v druhaku a tretiaku si uz mozes vybrat co chces robit, v prvom rocniku by sme mali robit oficialne vsetko ale nastastie nas vzdy pusti do posilky kde sa da zajebavat celkom a v rozvrhu ju mame hodinu a pol ale vacsinou po takej hodke uz mozme ist..ale uprimne..fakt nechapem naco ju mame, uplne zbytocnost, ktora zabera cas -.-
@qwer28 pokial viem tak na niektorych skolach telesna nie je povinna, sportovat sa tam da dobrovolne vo volnom case... teda aspon co som si zistovala, takze dufam ze to tak je
Nechodim ani na jednu z uvedenych skol, ale ja som mal telesnu povinnu 2. semestre, pricom tento pocet sa lisil uz aj na jednotlivych fakultach. Hodinu som mal 1x tyzdenne a trvala 1,5 hodiny. Na vyber som mal vela sportov, akurat boli limitovane poctom miest, tak sa trebalo prihlasit skor, nez ti ho niekto neobsadi, ale s tym som problem nemal..
@fortissimo Som na muni a máš povinne 2 semestre absolvovať telesnej a máš na výber z kopy športov a kurzov, či už také pravidelné ale máš tam aj take ze raz za mesiac sa ide na turu alebo dokonca raz na týžden na lyžiarsky a tak. Tie najlepšie su ale do dvoch sekund vždy obsadené -.-
na muni je to uplne super! Mozes si vybrat zo sirokej skaly sportov, sportove masaze, zonglovanie, splav. Rieky, leziace steny etc. Etc.
A mostly to je raz tyzdenne ale napr. Korcule len mesiac a ták
my máme prvý rok povinný, počíta sa dochádzka max. 2 absencie ale všetko sa dá v pohode nahradiť..chodím na futsal a športov je na výber dosť potom ďalšie roky už voliteľný predmet... 1 kredit wuueeeej
My na Prirodovedeckej na UK nemame povinnu telesnu a mame dost velky vyber od klasik ako je futbal, florbal a basket cez jogu a kalanetiku az po vodnu turistiku ( clnkujes sa na ramene Dunaja) ci netradicne sporty ( strielas z luku, hras gorotky a kopu inych netradicnych veci) a este som zabudol bouldering a plavanie a urcite kopu dalsich veci
Ja som tiež na STU a my máme 3 a 4 ročník povinnú, vravia nám, že sme si ju museli zaslúžiť, ale dokopy sme chodili asi 5-ti z krúžku, lebo ostatní si vybavili priepustky a doniesli registračky, tak boli oslobodení ... a dokopy sme nič nerobili buď sme sa nejak hrali, alebo v posilke či plavárni boli, išlo viac menej iba o dochádzku a o nič iné...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
A mostly to je raz tyzdenne ale napr. Korcule len mesiac a ták
ale skúsim sa tam ešte votrietj
plávanie bolo 2x do týždňa, ale keďže som to nestíhal tak som ku koncu roka substituoval posilňovňou .D
výber dispiclín Univerzita Karlova taqjag @11 , bohatý
jasneee este curling !