Moja situacia je taka, ze v tomto kalendarnom roku som ukoncil SŠ a od sept. planujem nastupit na VS pricom som nebol na urade prace a tak ma zaujma, co vsetko musim vybavit v socialnej a zdravotnej poistovni pripadne aj v inych vsemoznych poi
pokiaľ by si nepokračoval v štúdiu do siedmich kalendárnych dní máš povinnosť sa zapísať na úrade práce, a tam by ti povedali ako ďalej.. ak by si to do 7 dní nespravil, platil by si si všetko sám. ale ak pokračuješ ďalej, nerobíš nič, pretože si stále študent... ak sa ale nemýlim, neplatí to o externých...
@kaku aspoň tak si to pamätám ja keď sme boli na nejakej "besede" s pani z UPSVaR. A myslím, že na zápise ti budú potvrďovať aj potrebné papiere pre sociálku... (to sa robilo aj na strednej)
@kaku keď si študent, tak neplatíš nič, lebo nie si evidovaný na Úrade práce. Ale keby si nepokračoval na VŠ tak najneskôr do 7.septembra by si sa musel na Úrad práce nahlásiť. ak by si to nestihol, musel by si si to platiť sám a prihlásiť sa až budúci mesiac, no znova do 7 kalendárnych dní.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov