prečo: lebo to nie je to isté, inštitút manželstva by mal ostať na spolužití žena-muž, nech majú muž-muž a žena-žena rovnaké práva vo vzťahu ale nech sa to nevolá rovnako
Rozhodne, a nech si to nazvú, ako chcú, sobáš, registrované partnerstvo, zväzok, whatever. A aj adopcie. Nemám tam čo zdôvodňovať. Som ultraliberálna štetka.
žiadne sobáše a adopcie buzerantov a buzerantiek...
zrejme je tu aj odpoveď na to prečo sa v minulosti upaľovalo....
zvrátenosť najvyššieho zrna, Sodoma a Gomora je mementom smilstva, zvrhlostí a výsmechu Stvoriteľovi...
každy kresťan katolík by sa mal zamyslieť nad svojim názorom - súhlasiť s touto obscénnosťou a popremýšľať o svojom zotrvaní v cirkvi svätej....
Registrovane partnerstva este beriem. Ale sobase mi pridu prehnane a zbytocne, hlavne ked pomaly pri heterosexualnych paroch vymieraju (co nepovazujem za dobre). A celkovo, manzelstvo ako take je vytvorene najma pre zalozenie rodiny, cize pri gayoch je to adopcia deti, co tiez povazujem za zvratene aj ked proti nim samotnym nic nemam. Lubit sa mozu tak ci tak, aj bez manzelstva.
je mi to jedno, netyka sa ma to, ale nevadilo by mi ak by bolo, nech si aj deti adoptuju, ani ked budu rodicia muz a zena neurcuje, ze co z toho dietata vyrastie
@marcello1111
Aj ja som proti manželstvu a adopciam homo, lebo manželstvo =žena + muž, ale sukromny zivot homosexualov neriesim, nijako mi neublizili, ja som skor proti LGBT propagande ako proti tym, co si iste veci nechavaju pre seba.....ale ma zarazila tvoja veta...."zrejme je tu aj odpoveď na to prečo sa v minulosti upaľovalo....to akoze vazne ti nic na upalovani nevadi??? Alebo by si to schvaloval aj teraz? tak ak tieto nazory v spolocnosti stale pretrvavaju, tak sa vobec nedivim, preco tolko ludi uteka od cirkvi, tak to potom nevidim rozdiel medzi radikalnymi krestanskymi fanatikmi a prislusnikmi islamskeho statu
@mariquittka
v minulosti sa tieto problémy takto riešili a bohužiaľ aj dnes sa riešia hlavne v krajinách "Alaha"...
to máš pravdu...
a že ľudia utekajú od cirkvi ?
ty si myslíš, že je to koliva tomu, že cirkev neschvaľuje adopciu detí, manželstvá, potraty....
potom má kto pravdu?
Boh, alebo my ľudia....
@marcello1111
Mozno niektori aj kvoli tomu,ale s potratmi, adopciami nesuhlasi aj doat vela ateistov, cize tieto veci su dost take, ze da aj zdravy rozum....ale skor ide o netransparentnost predstavitelov cirkvi
Kľudne.
Nedokážem pochopiť ľudí čo hlasujú za nie.
"SOBÁŠ je medzi mužom a ženou" áno pretože vtedy sa ešte niečo ako homosexualita nepoznalo. Takže sa to môže definovať ako medzi mužom a ženou. Ale dnes je iná doba a podstata je tá istá takže áno. Nemyslím že to niekomu ublíži.
Kedysi sa žena definovala ako nástroj na rodenie deti. Takže teraz na otazku ci môže byť žena bezdetna odpoviem nie? :/
Určite nie... je to proti prírode! To, že na dieťa treba ženu a muža už napovedá, že vzťah/manželstvo ľudí rovnakého pohlavia je neprirodzené... deti vychované v takýchto "rodinách" často šikanujú, hoci za to tie deti nemôžu a okrem toho, kto by chcel 2 matky alebo 2 otcov? Choré
@sandriously svet je plny neprirodzenych veci. To ze si na internete je neprirodzee, mobil/notebook je neprirodzeny. @kiergegaard ale pred Kristom ani neexistovali sobáše. Či?
Každopádne v stredoveku sa bežne za to aj vrazdilo a nikto nepremyslal mad tym ze ci by mohlo byt manzelstvo aj inak ako medzi ženou a mužom. Rovnako jak teraz nikoho nenapadne ze by sa mohol ozenit nejaky zoofil a ide to uplne mimo nasu normu aj ked vies ze existuju ani ta nenapadne zamysliet sa nad tym.
@vsakpredsajaa Existovali áno nehovoríš teraz zle a čo keď o sto rokov napadne teda zosobášiť baču s ovečkov? A bude tu rovnaké forúm a podobný človek dá podobný argument ale zas pôjde do väčšich extrémov..
@vsakpredsajaa porovnávať to, že je človek na internete s homosexualitou je dobre mimo a inak, byť na internete je (podľa mňa) prirodzené, ľudia si zjednodušujú život tým, že veci hľadajú na nete, kedže je rýchlim zdrojom info
Spolu žiť im ani štát nevie zakázať, a kto vidí problém v nejakých právach napr. oproti uzatvorenému manželstvu, nech si naštuduje ako to vlastne je.
Neprirodzené spoločenstvo dvoch (alebo viacerých) ľudí sa ani nepodobá na spoločenstvo manželov, a ani to teda nemôže byť správne, lepšie...
@kierkegaard áno tomu sa hovorí evolucia a vývin ja chapem ze to takto pojde do extremov ale napriklad v stredoveku bol casto extrem ked si nebol krestan a mozno vtedy boli dohady ze: co ak to ze si ludia prestanu kupovat odpustky dospeje k takemu extrému ze prestanu v nas verit ako v božích sluzobnikov? A neskor do este vacsieho extremu, ze ba dokonca aj prestanu verit v Boha?!
A dnes je to normalka a nepride nam to nijak zvratene. O tisic rokov bude mozno normalka sobas bacu s ovcou no ak to budu vnimat tak ako my dnes sobas homosexualov tak to je v poriadku.
@sandriously ano ludia si tym ulahcuju pracu a tvrdil som niekde ze nie?
Aj honosexual si zlepsi zivot tym ze si zajebe.
Su to dve uplne ine veci ale princip je rovnaky neprirodzenych veci je plny svet a ulahcuju a zlepsuju nam zivot.
@sandriously Predstav si že si proste biologicky nastavená tak že sa ti páčia proste baby, nie chalani. ... Proste to tak je, nebudeš s tým kto smrdí len preto lebo to tak robili všetci po tisícky rokov...lebo ťa nepriťahuje. Nenecháš sa pochovať do rakve a spraviť si mramorový hrob len preto že to tak robili všade po tisícky rokov... Necháš si dať len biely kríž aby si šetrila miesto na tomto svete. ... Prečo niekto kto by chcel žiť s niekym rovnakého pohlavia, by mu to nemalo byť umožnené? ... Deti vychovávať by dokázali tiež... ale to by musela byť častá neohlásená kontrola ako to funguje, čo ale nie je, a pokým to nebude, a na svk to nikdy nebude, tak nie som za aby mali umožnené adoptovať deti...
@sandriously zato ze nevidis na koniec svojej dediny ja nemozem.
Na zapade je to uplne bezne. Prejdi sa po New Yorku, najlepsie central park.
Btw, bavime sa o BEŽNÝCH alebo NEPRIRODZENYCH alebo UŽITOČNÝCH veciach? Lebo začala sa neprirodzenym, pokracovala užitočnostou aa teraz tu davas beznost.
Btw co ma beznost s tymto vsetkym spolocne?
Pred 15 rokmi nebolo bezne ze mal kazdy internet. A co? Bolo to zle lebo to nebolo bezne a dnes je to dobre pretoze to pouziva viac ludi a je to bezne? O.o
@vsakpredsajaa ano a keď inde bude úplne bežné, že su človek vezme psa, tak my to ako ovečky budeme nasledovať naozaj rozumné ísť s davom za každú cenu
@sandriously nechcem sa tu s tebou hádať.
Ano mozno o 1000/5000 (a mozno o 100) rokov bude bezne ze si ludia vezmu psa. Ak to nikomu neublizuje tak nech si vezmu aj flasu s chlastom mne je to jedno mna sa to netyka.
Nie ja nechcem ist za kazdu cenu s davom. Ani nahodou. Ale nemam potrebu starat sa do druhych a obmedzovat ich. Ked sa chcu 2 ludia ktorych nepoznas, nikdy si ich nevidela (a aj keby hej nic to nemeni) chcu zobrat za SVOJE naklady, ty nemas pravo zakazovat im to. Mas pravo so sebou robit co chces. Nikto ta nemoze prinutit byt lesba ale ty nemozes prinutit lesbu nebyt lesba.
Dalsia vec je to ze sobas ma pre kazdeho inu hodnotu a kazdy ho vnima inak. Ak ho ti 2 ludia vnimaju ako nieco co vznika ked sa maju 2 ludia radi tak ty im nemozes prekazat zo svojou teoriou ze to moze byt len medzi muzom a zenou. Niesi Boh ani diktator s plnou mocou nad ludmi.
@vsakpredsajaa Tak potom bude skvelé keď si tvoj syn vezme ovcu a ku stredoveku sa vyjadrovať nejdem bolo by to na dlhšie ale viac čítaj a aj o tých odpustkoch a iknvizícii viac čítaj - nie wikipédiu a nemusia to byť ani cirkevné dokumenty a dozvieš sa zaujímavé fakty
toto je jeden z pripadov kedy si uvedomim ze na birdzi su vacsionou ludia taki ini, svojski, slnieckarejski, proste aj ja som taki a tesi ma ze sa tu nepicuje na to nejak extremne.
Ale staci ist do prvej krcmy/na ulici sa pytat a hned zistis co si myslia ty taki typicki slovaci, cize birdz kvoli tomu, ze to chodia zbludile duše neni objektivny na toto forum... bohuzial.
(Pisem zas pod vplyvom, sorry, len som chcel sa vyjadrit...)
sám by som nechcel dvoch otcov, alebo dve matky, teda hlasujem za nie a inak ešte súhlasím s príspevkom @3 , naša spoločnosť na to nie je pripravená, že to vonia Vám, neznamená, že ostatným 90% slovenskej spoločnosti to vyhovuje tiež... deti v škole dokážu šikanovať/zosmiešňovať druhých aj za omnoho menšie veci...
Nech sa Slovensko inšpiruje Slovinskom. Alebo vlastne nie, zas si nás budú pliesť. (jk) (inak, ako jediný spomedzi mojich sledovaných mi tu v negatívnej možnosti zasvietil open(closed?)mindedfreak - hm, zvláštne teda. aj to zdôvodnenie je veru celkom bizár.)
Áno... a kľudne by som to aj propagoval a obhajoval to aj keď sám som heterosexuál... čím viac ľudí bude homosexuálov, tým menej reprodukcie schopných jedincov tu bude, tým pádom sa bude rodiť menej detí, tým pádom bude menej ľudí, a čím menej ľudí, tým lepšie pre našu planétu. Už teraz sme preľudnení až až až... Urobil by som to a prispel by som tak k záchrane života na planéte Zem. Ak niečo také bude, tak ja to budem len podporovať a som za to, aby čo najviac ľudí prešlo k takýmto orientáciám alebo sa aspoň rozhodli nemať deti, pretože ľudí na tejto planéte je viac než dosť a na prežitie druhu stačí, keď sa rozmnoží iba pár jedincov, nemusí každý, lebo týmto tempom sa ženieme do istej záhuby, ak sa ľudia budú naďalej stále množiť, nebudem sa diviť ak elity pristúpia k masovému vraždeniu v rádoch miliónov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
registrovane partnerstvo - ano
prečo: lebo to nie je to isté, inštitút manželstva by mal ostať na spolužití žena-muž, nech majú muž-muž a žena-žena rovnaké práva vo vzťahu ale nech sa to nevolá rovnako
Adopcie však určite neschvalujem.
zrejme je tu aj odpoveď na to prečo sa v minulosti upaľovalo....
zvrátenosť najvyššieho zrna, Sodoma a Gomora je mementom smilstva, zvrhlostí a výsmechu Stvoriteľovi...
každy kresťan katolík by sa mal zamyslieť nad svojim názorom - súhlasiť s touto obscénnosťou a popremýšľať o svojom zotrvaní v cirkvi svätej....
Takže nie dvaja muži a dve ženy nemôžu mať sobáš.
A áno povolila by som im registrované partnerstvá.
Aj ja som proti manželstvu a adopciam homo, lebo manželstvo =žena + muž, ale sukromny zivot homosexualov neriesim, nijako mi neublizili, ja som skor proti LGBT propagande ako proti tym, co si iste veci nechavaju pre seba.....ale ma zarazila tvoja veta...."zrejme je tu aj odpoveď na to prečo sa v minulosti upaľovalo....to akoze vazne ti nic na upalovani nevadi??? Alebo by si to schvaloval aj teraz? tak ak tieto nazory v spolocnosti stale pretrvavaju, tak sa vobec nedivim, preco tolko ludi uteka od cirkvi, tak to potom nevidim rozdiel medzi radikalnymi krestanskymi fanatikmi a prislusnikmi islamskeho statu
v minulosti sa tieto problémy takto riešili a bohužiaľ aj dnes sa riešia hlavne v krajinách "Alaha"...
to máš pravdu...
a že ľudia utekajú od cirkvi ?
ty si myslíš, že je to koliva tomu, že cirkev neschvaľuje adopciu detí, manželstvá, potraty....
potom má kto pravdu?
Boh, alebo my ľudia....
Mozno niektori aj kvoli tomu,ale s potratmi, adopciami nesuhlasi aj doat vela ateistov, cize tieto veci su dost take, ze da aj zdravy rozum....ale skor ide o netransparentnost predstavitelov cirkvi
zradcovia su v každej oblasti nášho života...
je to diablov plán, ako zničiť tento svet....
Nedokážem pochopiť ľudí čo hlasujú za nie.
"SOBÁŠ je medzi mužom a ženou" áno pretože vtedy sa ešte niečo ako homosexualita nepoznalo. Takže sa to môže definovať ako medzi mužom a ženou. Ale dnes je iná doba a podstata je tá istá takže áno. Nemyslím že to niekomu ublíži.
Kedysi sa žena definovala ako nástroj na rodenie deti. Takže teraz na otazku ci môže byť žena bezdetna odpoviem nie? :/
@kiergegaard ale pred Kristom ani neexistovali sobáše. Či?
Každopádne v stredoveku sa bežne za to aj vrazdilo a nikto nepremyslal mad tym ze ci by mohlo byt manzelstvo aj inak ako medzi ženou a mužom. Rovnako jak teraz nikoho nenapadne ze by sa mohol ozenit nejaky zoofil a ide to uplne mimo nasu normu aj ked vies ze existuju ani ta nenapadne zamysliet sa nad tym.
Neprirodzené spoločenstvo dvoch (alebo viacerých) ľudí sa ani nepodobá na spoločenstvo manželov, a ani to teda nemôže byť správne, lepšie...
A dnes je to normalka a nepride nam to nijak zvratene. O tisic rokov bude mozno normalka sobas bacu s ovcou no ak to budu vnimat tak ako my dnes sobas homosexualov tak to je v poriadku.
Aj honosexual si zlepsi zivot tym ze si zajebe.
Su to dve uplne ine veci ale princip je rovnaky neprirodzenych veci je plny svet a ulahcuju a zlepsuju nam zivot.
Na zapade je to uplne bezne. Prejdi sa po New Yorku, najlepsie central park.
Btw, bavime sa o BEŽNÝCH alebo NEPRIRODZENYCH alebo UŽITOČNÝCH veciach? Lebo začala sa neprirodzenym, pokracovala užitočnostou aa teraz tu davas beznost.
Btw co ma beznost s tymto vsetkym spolocne?
Pred 15 rokmi nebolo bezne ze mal kazdy internet. A co? Bolo to zle lebo to nebolo bezne a dnes je to dobre pretoze to pouziva viac ludi a je to bezne? O.o
Ano mozno o 1000/5000 (a mozno o 100) rokov bude bezne ze si ludia vezmu psa. Ak to nikomu neublizuje tak nech si vezmu aj flasu s chlastom mne je to jedno mna sa to netyka.
Nie ja nechcem ist za kazdu cenu s davom. Ani nahodou. Ale nemam potrebu starat sa do druhych a obmedzovat ich. Ked sa chcu 2 ludia ktorych nepoznas, nikdy si ich nevidela (a aj keby hej nic to nemeni) chcu zobrat za SVOJE naklady, ty nemas pravo zakazovat im to. Mas pravo so sebou robit co chces. Nikto ta nemoze prinutit byt lesba ale ty nemozes prinutit lesbu nebyt lesba.
Dalsia vec je to ze sobas ma pre kazdeho inu hodnotu a kazdy ho vnima inak. Ak ho ti 2 ludia vnimaju ako nieco co vznika ked sa maju 2 ludia radi tak ty im nemozes prekazat zo svojou teoriou ze to moze byt len medzi muzom a zenou. Niesi Boh ani diktator s plnou mocou nad ludmi.
Ale staci ist do prvej krcmy/na ulici sa pytat a hned zistis co si myslia ty taki typicki slovaci, cize birdz kvoli tomu, ze to chodia zbludile duše neni objektivny na toto forum... bohuzial.
(Pisem zas pod vplyvom, sorry, len som chcel sa vyjadrit...)
a?
to neznamená, že každý vojak musí zabíjať....
@kierkegaard @sandriously Vy 2ja ste sa vo svojej obmedzenosti a zadubenosti našli.