Našiel takmer okamžite, ponuky čo sú na internete sú kokotiny(o ktoré nestojí nik prip. sa tam obmienajú zamestnanci) najlepsie je písať poštou do osobných rúk alebo zaniesť vytlacené veci riaditelovi nejakej vačšej firmy. Takéto firmy inzerujú minimálne , uschovajú tvoj životopis a časom dajú vedieť..
Prípadne sa prejsť cez mesto atd. Odporúčam sa ale zamestnať vo velkých firmách čo sa až tak nezamerajú na služby (predajca,konzultant atd. skurvené pozicie)
Najlepsie je sa zamestnať niekde vo výrobe aj ked na páse ale časom (nie hned ako by to chcelo 99,9% mladých ludí) sa vypracuješ. Ked sa opýtaš pár starších ludí okolo 40rokov čo su na lepsích poziciách (kludne aj z rodiny niekto) zistíš že tiež neboli hned tam kde sú ...
BTW - natvojom mieste by som vyskušal VW alebo PSA Neni to tam len o výrobe automobilov
lebo motivacny list ma nielen zaujat, ale doslova predat , ma byt strucny a jasny .. pracujem od 18 rokov .. napisala som desiatky motivacnych listov .. pisem ich dokonca aj rodicom a kamaratom, sama som uz medzitym na pozicii , kde prijimam ludi a citam motivacne listy .. tvoja ukazka je mozno burcujuca, ale nemyslim, ze prave tento ton motivacneho zaposobi na personalistov tak, aby ta pozvali na pohovor .. a hladanie je tazke, statisticky vyjde jeden konkurz z cca osmych .. ale treba sa snazit a nehladat hned diery vo vybere .. btw .. ako clovek na manazerskej pozicii ti polozim zakladnu otazku .. preco chces do spolocnosti, o ktorej mas tak nizku mienku a spochybnujes jej personalne kvality, tj .. ze vyberaju ludi nevhodnych na pozicie .. a co myslis, ze im mozes ponuknut ty, aby si neskoncil rovnako? Ver mi .. tieto otazky sa ta budu pytat , ked by aj prekusli pomerne ofenzivny styl .. kazdopadne vela stastia .. a k otazke, vzdy som sa zamestnala, ked som chcela
a suhlasim, ze hladanie na nete je pohodlnejsie .. ale casto byvaju uspesnejsie pohovory .. bud vdaka inzeratom priamo na mieste (informacne tabule, pripadne vo vykladoch ) .. alebo casom konkurzy na odporucania .. ale o tom sa mozeme bavit po nejakom case, odpracovanych rokoch a referenciach
@althinka ja som poslal aj normálny motivačný, ktorý ma predať určite vie. Administratíva bolo také "moje jediné" na škole. Môžem vedieť v akej firme pracuješ? Ja sa snažím. Ako písal aj @v3nty drvivá väčšina sú na nete ********, na ktorých sa odpovede nedočkám. Aj tak píšem všade možne, chodím sa pýtať aj osobne, ale keď mi povedali aj v tescu, že nepotrebujú, tak to je už sila
a pravdu má určitej @bjecm2yngn8j2g8bf6yxp7mb9h tiež môžu byť tie inzeráty len na oko, aby si robili reklamu.
A čo by som odpovedal na podobnú otázku? Niečo ako: som mladý, abiciózny a chcem ukázať čo vo mne je, ale to je na Slovensku priam nereálne. Som si istý, že nemôže skončiť ako niektorí Vaši zamestnanci, pretože už teraz toho viem viac ako oni. Ja nie som nespokojný s vašou ponukou MT a paušálov, ale s Vašimi zamestnancami. Všade je dôležitá prax. Kde mám nadobudnúť prax, keď ma bez praxe nikam nepríjmu? Prečo nie ste práve Vy tí, ktorí si spravia dobrú reklamu už len tým, že práve u Vás nadobudnem tú prax, ale zlú tým spôsobom, že sa s ľuďmi s praxou ani nebavíte? atď atď.
nikdy nechod tak utocne na pohovore , aj ked mas negativnu skusenost .. zjavne sa tam chces dostat aj napriek nezaujmu a neuspechu, cize takym rypanim sa v chybach personalistov pod sebou len podpilis konar .. to je dobra rada ..
Teraz pracujem v Tescu .. ale ide o to .. vypracovat sa, zacinala som od podlahy .. je to potom o spravnom pomere pracovitosti, sikovnosti, rozumu a chuti ... aby sa clovek posunul dalej .. presla som si radou spolocnosti .. metro, hypernova, billa, rehau, tatrabanka... atd .. mala som popri skole aj styri prace .. a hladala ktore odvetvie mi je najblizsie .. nasla som sa v sektore obchodu a sluzieb , so specializaciou na customer service .. hlavne si davaj realne ciele .. neboj sa dlhej cesty .. a dostanes sa velmi daleko ..
@14 hlavne ze som pobavila a ja sa mozem skutocne bavit na vacsine nazorov tu .. najma ked ma 20 rocny clovek enormne predstavy o svojom okamzitom uplatneni na pracovnom trhu bez vyssieho vzdelania, pracovnych skusenosti a preferencii .. ale predpoklada , ze sa vzdy dostane na spravne miesto "lebo ved na to ma" , nie je to reakcia len na toto forum, stretavam sa tu s tym bezne .. a neobavaj sa .. smejem sa z vas obcas rovnako .. ja som napisala vlastnu skusenost ... a ked si taky strasne pobaveny, pis mi vlastne .. kolko rokov pracujes? Ja som sa uz za tych skoro 8 nieco naucila a stale si myslim, ze som na zaciatku, no snaha pracovat efektivne, s nasadenim, s chutou a prebojovat sa mi zatial stale vyplaca .. ale vy "hviezdna buducnost" mate obcas zaujimave predstavy o uplatneni ... a sice nesmajlujem , ale casto to tu zabijate viaceri .. good luck .. dalej nadavajte na system a nespravodlivu personalistiku a stanovujte si bez patricnej protihodnoty premrstene poziadavky na poziciu a plat .. aspon sa mam pri com smiat , ked citam motivacne .. prijemna zmena
@althinka ja si nedávam ciele, že budem riadiť banku a podobne. Ja chcem len slušnú prácu. Vieš, niektorí by fachčili radi aj dvanástky pri páse, keby im to zdravie dovolí. A aké okamžité uplatnenie? Koľko rokov má človek hľadať prácu, aby sa to nerátalo ako okamžité uplatnenie?
Dnes je vyššie vzdelanie k ničomu. Ak človek nie je ITčkár, alebo nejaký chemik, prípadne účtovník, tak si môže pískať, keďže si nevedia nájsť prácu ani absolventi ekonomických odborov a o humanitných sa netreba ani baviť.
@elefantt myslela som skor spekulantov (a pisala som, ze uz nenarazam len na tuto temu, ale ovzdusie na birdzi vseobecne) , ktori maju pocit, ze plat okolo tisicky a teple miestecko v kancelarii s pracovnym casom 8H/5dni v tyzdni je samozrejmou .. a zjavne aj ked vlastne zdielame podobny nazor (resp ides asi tiez cestou postupneho vypracovania sa) som na smiech, preto ma prechadza chut radit a realne pomoct .. a stahovat za pracou neplanujes? Ked to nejde v Hlohovci a okoli .. co tak zajst dalej? a suhlasim, ze vyssie vzdelanie je bez spravnej iniciativy a snahy mrtvym kapitalom a nedopomoze nicomu .. este spravne zmiesat rozumne postoje so stipkou stastia a vyjde ti to .. ale ozaj aj pouvazuj, ci nechces odist za inou pracou , kde nie je tak prehusteny pracovny trh tymi, ktori hladaju pracu a ponuka nenaplna dopyt drz sa
neviem kam by som sa sťahoval, jedine smer BA, ale zas človek dá všetky peniaze na prenájom a prežitie v tejto "džungli" a ja som nemal predstavy ako väčšina "teen", že po 18tke sú pánmi lesa a po škole odídu z domu a budú zarábať strašné euráče, to je málo reálne. Ostať doma do istého veku má svoje výhody, môžem si našporiť a popritom pomôcť rodičom. Zahraničiu sa nebránim, ale na vlastnú päsť nepôjdem nikam a nikoho takého známeho nemám. Hádam niečom nájdem, aj keď niekto príde ku zlato ako slepé kura k zrnu a niekto ho nenájde nikdy.
Dostal som odpoveď na svoj demotivačný list:
Vazeny pan xy
dakujeme za Vasu reakciu na nas inzerat, no zial nepostupili ste do prveho vyberoveho kola.
pekny den
Čo som tým dosiahol? Že si moje meno zapíšu na nejakú "čiernu listinu" a že mám v tomto smere pokoj. Kladnú odpoveď som ani nečakal. Fajn, nevyhovujem ich merítku, tak vynaložím snahu radšej niekde inde, ako sa zaoberať nimi a stále len dúfať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Prípadne sa prejsť cez mesto atd. Odporúčam sa ale zamestnať vo velkých firmách čo sa až tak nezamerajú na služby (predajca,konzultant atd. skurvené pozicie)
Najlepsie je sa zamestnať niekde vo výrobe aj ked na páse ale časom (nie hned ako by to chcelo 99,9% mladých ludí) sa vypracuješ. Ked sa opýtaš pár starších ludí okolo 40rokov čo su na lepsích poziciách (kludne aj z rodiny niekto) zistíš že tiež neboli hned tam kde sú ...
BTW - natvojom mieste by som vyskušal VW alebo PSA Neni to tam len o výrobe automobilov
oficialne by som to nepovedal, ani nepriznal, ale viem o čom hovorím
Istý reťazec dával každý mesiac do novín inzeráty na prácu, ale v skutočnosti už bolo predom rozhodnuté kto ju dostane a ten inzerát bol len na oko.
a pravdu má určitej @bjecm2yngn8j2g8bf6yxp7mb9h tiež môžu byť tie inzeráty len na oko, aby si robili reklamu.
A čo by som odpovedal na podobnú otázku? Niečo ako: som mladý, abiciózny a chcem ukázať čo vo mne je, ale to je na Slovensku priam nereálne. Som si istý, že nemôže skončiť ako niektorí Vaši zamestnanci, pretože už teraz toho viem viac ako oni. Ja nie som nespokojný s vašou ponukou MT a paušálov, ale s Vašimi zamestnancami. Všade je dôležitá prax. Kde mám nadobudnúť prax, keď ma bez praxe nikam nepríjmu? Prečo nie ste práve Vy tí, ktorí si spravia dobrú reklamu už len tým, že práve u Vás nadobudnem tú prax, ale zlú tým spôsobom, že sa s ľuďmi s praxou ani nebavíte? atď atď.
Teraz pracujem v Tescu .. ale ide o to .. vypracovat sa, zacinala som od podlahy .. je to potom o spravnom pomere pracovitosti, sikovnosti, rozumu a chuti ... aby sa clovek posunul dalej .. presla som si radou spolocnosti .. metro, hypernova, billa, rehau, tatrabanka... atd .. mala som popri skole aj styri prace .. a hladala ktore odvetvie mi je najblizsie .. nasla som sa v sektore obchodu a sluzieb , so specializaciou na customer service .. hlavne si davaj realne ciele .. neboj sa dlhej cesty .. a dostanes sa velmi daleko ..
Dnes je vyššie vzdelanie k ničomu. Ak človek nie je ITčkár, alebo nejaký chemik, prípadne účtovník, tak si môže pískať, keďže si nevedia nájsť prácu ani absolventi ekonomických odborov a o humanitných sa netreba ani baviť.
Dostal som odpoveď na svoj demotivačný list:
Vazeny pan xy
dakujeme za Vasu reakciu na nas inzerat, no zial nepostupili ste do prveho vyberoveho kola.
pekny den
Čo som tým dosiahol? Že si moje meno zapíšu na nejakú "čiernu listinu" a že mám v tomto smere pokoj. Kladnú odpoveď som ani nečakal. Fajn, nevyhovujem ich merítku, tak vynaložím snahu radšej niekde inde, ako sa zaoberať nimi a stále len dúfať.
Pekný premrznutý deň