Ahojte. Myslíte si,že je v dnešnej dobe ťažké nájsť si fajn prácu, aj keď má človek iba ukončené gymnázium a neúspešne skončenú vysokú školu? Pod pojmom "fajn práca" si predstavme nejaký nenáročný, obyčajný post v kancelárií, kde nie sú potrebné žiadne vysokoškolské znalosti. Anglický jazyk - B2, nemecký jazyk - B1.
Poznáte niekoho zo svojho okolia,alebo sami ste príkladom toho, že dobrá práca sa dá nájsť aj bez vysokoškolského titulu? Všade iba počúvam, ako človek, ktorý má iba skončené gymnázium je predurčený na prácu v supermarkete alebo vo fabrike.
Vďaka za Vaše názory
nic moc. gymnazium ti neda nic do zivota to je na tom ten problem. je to komunisticky prezitok kedy gymnazia a ich vyznam idu uplne do uzadia. dnesna doba je o peniazoch. takze najlepsie su obchodne akademie
Všetko teda nie ako tu niekto tvrdí
Ale v bežnej obchodnej spoločnosti s klasickou hierarchiou je možné sa dostať na ktorúkoľvek z vyšších pozícii a od chvíle ako tam nastúpiš už nikoho nezaujíma dosiahnuté vzdelanie (okrem jazykov) a hladia na tvoj prínos firme.
@narazuvzdornaa pretoze som chcel poukazat na to, ze aj ked je chemik, moze robit IT .. aka ked mas gymnazium mozes orbabat aj kovy ked sa to naucis ..
To by aj mňa zaujímalo, lebo mam ukoncene gymnazium, zrejme nespravím VŠ, anglinu mam B2, nemčina B1. Podľa mňa sa dá normálne pracovať s tým veď väčšina ľudí nemá VŠ ukoncenu. Samozrejme že nemôže byť človek lekár ale je kopec práce, kde stačí hocijaká stredná škola.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Poznáte niekoho zo svojho okolia,alebo sami ste príkladom toho, že dobrá práca sa dá nájsť aj bez vysokoškolského titulu? Všade iba počúvam, ako človek, ktorý má iba skončené gymnázium je predurčený na prácu v supermarkete alebo vo fabrike.
Vďaka za Vaše názory
Ale určite sa uplatnis, s tým problém istotne nebude
Ale v bežnej obchodnej spoločnosti s klasickou hierarchiou je možné sa dostať na ktorúkoľvek z vyšších pozícii a od chvíle ako tam nastúpiš už nikoho nezaujíma dosiahnuté vzdelanie (okrem jazykov) a hladia na tvoj prínos firme.
a samozrejme na niektore pozicie to formalne vzdelanie je treba a na ine nie.