Počula som o tom, že je možné pracovať na dohodu ale tak, že sa to bude započítavať do dôchodku,... počul o tom niekto? Prípadne má niekto bližšie info?
Na dohodu len z veľkej núdze- ie nieto čo jesť a podobne. Práca na dohodu/živnosť je elegantný spôsob ako ťa kedykoľvek bez následkov kopnúť do zadku. Keď už TPP je príliš veľký luxus tak s touto krajinou nie je dačo v poriadku.
v poriadku tu nie je veľa vecí, to je síce fakt, ale keď niekto študuje, asi si tpp v prvom rade nemôže dovoliť on sám, nieže by dobrovoľne išiel "iba" brigádovať.
tu nejde o brigadu, ale o normalnu pracu... kamaratka tam pracuje tak uz 5 rokov a nestazuje sa prave naopak je spokojna lebo zaraba viac... a veduca tvrdi ze jej sa na zmluvu neoplati brat lebo je to pre nu nevyhodne... ale to ze sa nezapocitavaju roky... preto sa pytam ci nema niekto skusenost s tymi odvodmi...
@luc.ka z dotazu bolo jasné že sa to nemyslí ako bokofka. Brigádičku aby bolo na intráku za čo srebať by asi málokoho zaujímalo či sa z toho počíta dôchodok.
@anjelik107 po novom od januara medzi zamestnancom na TPP a dohodarom nie je ziaden rozdiel. Teda je, len blazon by zamestnal za rovnake naklady dohodara, ktory mu moze kedykolvek neprist do prace...
@tommyhot je to tu sidce fajn citat, ale nevies kde presne to je v zakone alebo niekde inde ukotvene? pretoze by som to potrebovala povedat sefke, a musim to niecim podlozit...
robiť na dohodu by som nikdy nešiel. lebo tento ficoidný štát ta ošklbe o to euro, na čom si sa dohodla so zamestnavatelom, teda bud zmluva, alebo na čierno, ale dohoda isto nie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
v poriadku tu nie je veľa vecí, to je síce fakt, ale keď niekto študuje, asi si tpp v prvom rade nemôže dovoliť on sám, nieže by dobrovoľne išiel "iba" brigádovať.
@anjelik107 » karierainfo.zoznam.sk/cl/1000176/5599...
ak sa chces dobrovolne oberat o peniaze ktore tebe patria..
jj lebo ľudia čo popri štúdiu pracujú, tak robia čiste iba z dôvodu, aby sa mali za čo ožierať -.-
a mala som dojem zo starších fór, že ona ešte študuje.