Boli ste už niekedy v Prahe? Videli/zažili ste nejakú parádnu atrakciu? Ak áno, zaujímalo by ma, či by ste vedeli odporučiť nejakú zaujímavosť, niečo čo treba vidieť (a v príručke turistov to nenájdem), resp. nejaký zaujímavý podnik, zvláštnu atrakciu, mú
presne, majú tam veľa sadov no napríklad my sme objavili jedno krásne miesto, ako vidíš na pravo je Karlov most. Je to pri rieke na takom malom móle, keď sme tam my boli tak zrovna tam nebola žiadna loď pristavená, tak sme si tam ľahli a oddychovali, fakt krásny výhľad odtiaľ:
a s tými sadmi a záhradami máš pravdu my sme náhodou nejakú objavili a bolo tam úplne krásne aj pávy aj také holubičky tam behali ale nvm jak sa to volalo :/
tam je toho vela. ja som tam bol viac krat. vzdy je tam co pozriet. stoji za to kuknut petrin+lanovka,vysehrad, zoo a botanicku zahradu. ta botanicka je uzasna. tych parkov a sadov je tam nespocetne. len ako som sa tulal mestom som presiel viac. aj v okoli hradu. ako sa volali netusim. z muzeii je zaujimave muzeum voskovych figurin na celetnej, alebo narodne technicke muzeum. naopak tie muzea a galerie v hrade neboli ktovie co. je tam toho vela a ani si teraz nespomeniem na kopu miest kde som tam bol. o historickych stavbach ani nehovoriac. ten kto ma rad architekturu historie ma na co pozerat.
my sme tam boli v 2011 na výlete a tak čo ma tam zaujalo asi ten Karlov most (jeden chlapík tam maľoval božské karikatúry), potom múzeum voskových figurín,Orloj ...a samozrejme aj tie parky všade okolo
na pozretie si prahy som mal malo hodin, takze som presiel vsetky tie hlavne "atrakcie" a siel hned dalej, ale ak budes hladna, je tam skvely maly obchodik, v ktorom predavaju polievky so sebou. stoja okolo 50kc a su fest dobre. nespominam si uz kde presne bol, ale mal by byt niekde na ceste z toho velkeho namestia ako ides z hlavneho nadrazi, smerom k orloju. ak mas telefon s gps, hod si tam cestu na orloj a malo by ti to vyhodit trasu, po ktorej ten obchod bude.
rovnako maly obchodik so zeleninovymi a ovocnymi salatmi a cena je tiez len okolo 25-30kc.
dish fine bistro, tu maju uplne paradne domace hamburgery a hranolky, ale ten je zase relativne daleko. toto bistro ma aj webpage, takze adresu si najdes aj sama ale hentie 2 obchodiky idem pohladat.
á ešte mi kamarátka hovorila o jednej špeciálnej... no, výstave asi nie, tak povedzme, že "atrakcii"? je to o tom, že ti ukážu, aké je to, keď je človek úplne slepý. vezmú ťa do normálneho zariadeného bytu, v ktorom je úplná tma, a musíš sa tam nejakým spôsobom pohybovať a "fungovať" ako normálny človek v domácnosti. ofc že nie sama, prevádza to nejaká slepá (?.) teta, ale ten pocit, že si v úplnej tme, musí byť celkom taký... iný, než keď ideš v noci na záchod
toto ma zaujalo, naozaj originálny nápad, ale neviem ti k tomu dať nejaké bližšie indície, kde to je alebo ako to vyhľadať, lebo ja osobne som tam nebola, len z rozprávania o tom viem.
Donedavna tam bol podnik Bongo Bongo, kde sa dala kupit trava a pri pivecku si tam zahulit. Pre hulicov idealne miesto, ktore urcite nie je v prirucke. Ale fizli to tam zatvorili... Inak sa mi na Prahe paci, ze hociktory podnik ma dobre pivo a zvycajne aj dobre jedlo...
@zuzanne112 hladal som to cely cas ale nic. musim sa ozvat frajerke, nech sa kukne na trasu a pohlada mi to. bol to len taky maly obchodik, s jednym pultom, mozno 3 stolami, len tak nenapadne zastrceny v ulicke
Dox, Svit gallery, Polansky gallery, Tranzitdisplay, Fotograf galéria + Školská 28, Atelier Josefa Sudka, to všetko podľa programu, niečo sa dá nájsť na jlbjlt.net či na artmap.cz
Klubovna, Čítárna, a iné podniky, ktoré navštevujú hlavne miestni.
Prahu milujem bola som tam síce len 3x, ale vždy na dlhšie a tam sa dá vždy čo podniknúť... centrum mesta je nádherné, o tom nie je žiadnych pochýb, no večer, ak máte radi trošku divokejšie akcie, tak určite » www.crossclub.cz/cs/... ... interiér Ti vybije dych a nie je vôbec vylúčené, že sa tam v tom bludisku aj stratíš... vo vnútri je aj občerstvenie a jedla som tam najlepšie toasty, aké kto kedy ochutnal, prisahám! a ešte každý deň nejaký koncert...
a inak určite Petřín, park pod ním, múzeum krivých zrkadiel či prechádzka na hrad...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
a s tými sadmi a záhradami máš pravdu my sme náhodou nejakú objavili a bolo tam úplne krásne aj pávy aj také holubičky tam behali ale nvm jak sa to volalo :/
a máš pravdu, nestihneš to všetko kuknúť ja sa tam chcem niekedy vrátiť, lebo fakt krásne mesto je to
rovnako maly obchodik so zeleninovymi a ovocnymi salatmi a cena je tiez len okolo 25-30kc.
dish fine bistro, tu maju uplne paradne domace hamburgery a hranolky, ale ten je zase relativne daleko. toto bistro ma aj webpage, takze adresu si najdes aj sama ale hentie 2 obchodiky idem pohladat.
ách, musím to rýchlo zmeniť!
toto ma zaujalo, naozaj originálny nápad, ale neviem ti k tomu dať nejaké bližšie indície, kde to je alebo ako to vyhľadať, lebo ja osobne som tam nebola, len z rozprávania o tom viem.
tak som chcela prahe pripísať aspoň jednu originálnu vec, zjavne ani to sa nepodarilo... (ach)
teraz neviem, ci si to myslela ironicky alebo vazne
nie tak to musí byť tiež fun
@trdelniiiq áá našiel si tie dva podniky niekde na nete?
Stromovka, Petřín, Olšanské cintoríny, Kinského záhrada.
Dox, Svit gallery, Polansky gallery, Tranzitdisplay, Fotograf galéria + Školská 28, Atelier Josefa Sudka, to všetko podľa programu, niečo sa dá nájsť na jlbjlt.net či na artmap.cz
Klubovna, Čítárna, a iné podniky, ktoré navštevujú hlavne miestni.
@luc.ka rada rozsirim obzory o to kde som este ani nebola :/ . a inak vraj aj v ba uz je.
a inak určite Petřín, park pod ním, múzeum krivých zrkadiel či prechádzka na hrad...