ja som si myslel ze secky obchodne akademie funguju na omege. to je jeden otrasny uctovny program ktory ked vidim tak mi je z neho nagrcanie. neucil som sa skoro vobec. jebal som celu maturitu som to nejako zbuchal na styrku celu tu prakticku cast a bol som rad ze to uz nemusim videt
no podľa mňa to nie je ťažké, skôr je to zdĺhavé, všetko tam zaúčtovať (mali sme Omegu) ... ale inak je to clkom jednoduché ak vám to učiteľka dobre vysvetlí jak sa v tom účtuje
ale inak by ma zaujímalo ako u vás prebieha praktická časť... lebo mám pocit že to nie je všade rovnaké my sme mali vypracovať akúsi záverečnú prácu ktorá nadväzovala na naše skúsenosti z praxe, ktorú sme mali na začiatku štvrtého ročníka... a k tomu prezentáciu...a vlastne súčasťou tej práce bolo aj účtovanie, teda zaúčtované prípady boli v prílohe... a museli sme vystúpiť pred komisiou a prácu si obhájiť.
no a viem že inde zase priamo v škole mali jeden deň vrámci maturít, kde účtovali v programe a proste celý príklad riešili tam...
Ja som na hodiny kde sa to vyucovalo nechodil, nakoniec som z toho aj na polroku prepadol, mal som tam tusim 15x patku den pred maturou som narýchlo zohnal zenu, ktora doucuje účtovníctvo, pozerala sa po mne ako jebnuta ked som jej povedal, co vsetko ma musí do zajtra naučiť najskor nechcela, že nema tolko hodín času na mna v ten den a vraj to ani uz nestiham, ale presvedčil som ju a nakoniec po siest hodinovom maratóne asi do nejakej 20:00 sme skoncili, sice si za to zobrala 150 eur ale matura bola za 2 vyucujuca nechápala, vlastne vsetci cakali, ze zas chytim gulu
@miaja ja uz ani neviem co t obolo secko. to bolo pred neakymi sest rokmi ale viem ze sme dostali zakladne info o vymyslenj spolocnosti, tam boli zakladne imania a podobne. takze sme v omege akoze museli vytvorit uplne novu spolocnost so seckymi tymi haraburdami a vyplnovat tie veci. potom este do olympu mzdy sa riesili vymyslenym zamestnancom a potom bolo xy papierov ktore sme museli uctovat a nejako pocitat vysledne stavy a ani neviem uz proste to bolo nieco strasne v tom akoze bol zahrnuty aj strojopis kedze sme mali limitovany cas na secko stihnut.
@miaja my sme mali na praktickej súvislý príklad, ktorý bolo treba zaúčtovať v omege, čas sme na to mali 6 hodín, ale dlhšie ako 4 hodiny to nerobil tuším nikto, mne to trvalo asi 2 hodiny a skončila som prvá...
ale naša trieda celkove dopadla v rámci ročníka najlepšie, lebo sme ako jediní vychytali najlepšiu učiteľku na svete... a naozaj som sa neučila vôbec, nakoľko niekoľko mesiacov predtým som sa zúčastnila účtovníckej súťaže a o bod mi unikol postup do celoštátneho kola, takže z účta som na tom bola naozaj dobre
@miaja no mňa to ešte len čaká ale pokiaľ viem tak dostaneme zadanie typu že v programe založiť spoločnosť, pootvárať účty, začiatočné stavy porobiť a potom z rôznych oblastí riešiť úlohy, zásoby, banka, mzdy a tak a odovzdávajú sa vlastne vytlačené srandy, sú na to nejaké 4 hodiny
@Miaja toto my nebudeme mať. Je moznost, ze si niekto vytiahne na ustnych obhajoba svojej spravy z praxe. Ale inak moja prakticka cast sa sklada Omega + Olymp + Alfa + napisat osobny/este nejaky list + tabulka + obchodny list v AJ
@moccacino anooo a este aj pisat obchodny list v nemcine som musel jj dobre vedet ze sa veci nemenia ani po rokoch a paradox je ze som z uctovnictva mal stvorky a nebavilo ma to a po skole som robil uctovnika zivot je velmi cynik ale v praxi to je uplne lahke stacia na to mierne pokrocile znalosti z uctovnictva
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
no a viem že inde zase priamo v škole mali jeden deň vrámci maturít, kde účtovali v programe a proste celý príklad riešili tam...
tak ma zaujíma že ako to máte vy
lebo o to mi ide že my sme robili niečo ako "malú bakalárku" , mali sme na to proste celý druhý polrok dá sa povedať
ale naša trieda celkove dopadla v rámci ročníka najlepšie, lebo sme ako jediní vychytali najlepšiu učiteľku na svete... a naozaj som sa neučila vôbec, nakoľko niekoľko mesiacov predtým som sa zúčastnila účtovníckej súťaže a o bod mi unikol postup do celoštátneho kola, takže z účta som na tom bola naozaj dobre