no u nás kde som prváčka (Právo UK, Bratislava) máš 3 hlavné povinné predmety za 6 kreditov, a to -
1) Právne dejiny slovenska
2) Riman
3) Teória práva
Potom máš povinne voliteľné predmety - volíš si 3 po 3 kredity, + sú ešte výberové predmety = volíš si koľko potrebuješ a chceš mať kreditov, sú po 2 kredity za každý.
Skriptá a informácie o predmetoch na UK - www.flaw.uniba.sk v sekcii štúdium.
UMB právo je vraj absolútne najhoršie právo (ak nerátam Sládkovičovo . Jednak boli príšerne ťažké testy a úroveň školy tomu ani náhodou nezodpovedá. U nás je to prísne, ale veľmi individuálne, podľa toho, kto si aké predmety zvolil.
+ politológia UCM - tam som mala prihlášku kde ma prijali, bola to moja istota. Ale po chýroch aké tam kolovali, o úplatkoch, totálnej anarchii profesorov...nuž nakoniec som asi rada, že som sa rozhodla pre to právo.
ahoj tak ja chodim na právo v TT-som tam prváčka a som zatiaľ spokojná.predmety sme si volili na zápise:
povinné boli
-teória štátu(7 kreditov)
-rímske právo(7 kreditov)
-dejiny práva na území slovenska(6 kreditov)
dalej si musis zvolit nejaky predmet z povinne volitelnych-svet.dejiny práva,základy kánonického práva,dejiny cirkevného práva,sociálna psychológia pre právnikov,dejiny európskeho polit. a právneho myslenia(za 1 semester musis mat predmety s hodnotou aspon 30 kreditov)-tie su 4 kreditove(okrem svetovych dejin prava-to je 5 kreditove) a potom mas volitelne-tie su tiez 4 kreditove:právnická latinčina,všeobecná ekonomická teória...
a čo sa týka tej UMB-mali asi najťažšie prijímačky,ale úroveň tej školy tomu absolútne nenasvedčuje...ja som z nej bola dosť sklamaná aj na prijímačkách...takže som rada,že som v trnave
no takže ja študujem politológiu v PO...povinné predmety sú: Základy politológie(6 kreditov), Základy sociológie(4), Verejná správa(4), Dejiny ekonomického myslenia(4) a Základy vedeckej práce(2)...potom si volíš jeden cudzí jazyk (2) a povinne voliteľné predmety - ja mám Demografiu(4) a Metodiky sociologického výskumu(4) a dala som si aj odporúčaný predmet a to Informačno - komunikačné technológie pre politológov(2)
O práve ti veľa neporadím, ale určite nechod na UCM...skôr chod do BB na Fakultu politických vied a medzinárodných vzťahov, tá škola je fakt úžasná, tiež som tam chcela ísť, ale nevyšlo nejak...ale v po je tiež fajn, a som tu úplne spokojná....veľa šťastia!!!
lenulik28: ubezpecujem Ta, ze ta skola (FPVMV UM az taka "uzasna" nie je. Mal som tu moznost spoznat niekolkych jej studentov osobne prostrednictvom roznych akcii, ktore sme spolu poriadali (studujem medzinarodne vztahy a politologiu na UK v Prahe) a moj nazor je, ze je to skola nafukanych dievcatok a chalanov s nagelovanymi vlasmi, ktori si myslia, ze pojedli vsetku mudrost sveta no ich vedomosti sa obmedzuju na nabiflenu latku z gymnazialnych lavic.
no ja neviem kto tam chodí...mne sa to tam zdalo v celku fajn, aj keď som si myslela, že sa tam dostávajú študenti najmä cez známosti a synáčikovia a dcérušky pracháčov...ale takí je život
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
1) Právne dejiny slovenska
2) Riman
3) Teória práva
Potom máš povinne voliteľné predmety - volíš si 3 po 3 kredity, + sú ešte výberové predmety = volíš si koľko potrebuješ a chceš mať kreditov, sú po 2 kredity za každý.
Skriptá a informácie o predmetoch na UK - www.flaw.uniba.sk v sekcii štúdium.
UMB právo je vraj absolútne najhoršie právo (ak nerátam Sládkovičovo . Jednak boli príšerne ťažké testy a úroveň školy tomu ani náhodou nezodpovedá. U nás je to prísne, ale veľmi individuálne, podľa toho, kto si aké predmety zvolil.
+ politológia UCM - tam som mala prihlášku kde ma prijali, bola to moja istota. Ale po chýroch aké tam kolovali, o úplatkoch, totálnej anarchii profesorov...nuž nakoniec som asi rada, že som sa rozhodla pre to právo.
povinné boli
-teória štátu(7 kreditov)
-rímske právo(7 kreditov)
-dejiny práva na území slovenska(6 kreditov)
dalej si musis zvolit nejaky predmet z povinne volitelnych-svet.dejiny práva,základy kánonického práva,dejiny cirkevného práva,sociálna psychológia pre právnikov,dejiny európskeho polit. a právneho myslenia(za 1 semester musis mat predmety s hodnotou aspon 30 kreditov)-tie su 4 kreditove(okrem svetovych dejin prava-to je 5 kreditove) a potom mas volitelne-tie su tiez 4 kreditove:právnická latinčina,všeobecná ekonomická teória...
a čo sa týka tej UMB-mali asi najťažšie prijímačky,ale úroveň tej školy tomu absolútne nenasvedčuje...ja som z nej bola dosť sklamaná aj na prijímačkách...takže som rada,že som v trnave
O práve ti veľa neporadím, ale určite nechod na UCM...skôr chod do BB na Fakultu politických vied a medzinárodných vzťahov, tá škola je fakt úžasná, tiež som tam chcela ísť, ale nevyšlo nejak...ale v po je tiež fajn, a som tu úplne spokojná....veľa šťastia!!!