Mám 28, stará? Necítim sa tak!Vždy som chcela študovať, ale v mojich 18-tich som bola príliš "zaneprázdnená" a život som si idealizovala,chcela všetko, skúšala všetko a keďže VŠ je na dlho/5 rokov/odkladala som to.Stretla som muža,plnili sme si naše sny,k
právo neštudujem, ale tak rozumiem tvojmu hladu po štúdiu, aj 50-roční študujú, je to šport pre mozog, nech si kto čo myslí, máš šancu, každý ju má, nevidím dôvod, prečo nie, v pohode si daj prihlášku
vyskúšaj si to externe, môžeš študovať aj dlhšie a prípadne prerušiť štúdium. Každopádne však choď do toho. Ak to aspoň neskúsiš, bude ťa to navždy štvať :/
Nuž, keďže vlastníme firmu, zaujímalo by ma predovšetkým pracovné a obchodné právo.A jasné, motiváciu mám veľkú, zabila by som dve muchy jednou ranou, splnila by som si sen a zároveň pomohla firme.Na Slovensku sa totiž stáva bežné, že si všetko môžeš kúpiť...prihlášku si určite pošlem.Už si študujem niektoré knihy na príjímačky...
a čo by si nemala šancu? ja som už odmala chcela ísť na právo, ale nedávala som tomu veľkú šancu, že sa mi to podarí. a nakoniec som nemusela ani prijímačky robiť, lebo ma vzali na priemer. a ak sa pripravíš, minimálne do trnavy ťa určite vezmú.
Vďaka za názory.Každopádne nepočítam s tým, že ma vezmú do Blavy, lebo ako som sa dozvedela, tam sa ide bez príjmačok podľa priemeru a ten môj z matury je 1.9 a z koncoročných huh, to už bolo dávno, je asi približne tiež podobne 1.8 alebo tak!Nuž a ľudí s oveľa lepším priemerom je iste viac než dosť.Skôr dávam prednosť Trnave z viacerých dôvodov, ako aj to, že sa pohybujem a pracujem tam.Takže mám na to necelý rok, aby som sa ako-tak pripravila.Stačí len chcieť? A ja chcem....
ahojte.. prosím vás študujem na gymnaziu a chcela by som ísť na právo, no neviem či mám nejaku šancu.. nejde mi matematika a fyzika a chcela by som vedieť či sa aj tieto známky zohladňujú v prijímacom konaní... a ďalej dostane sa tam len človek čo zmaturuje na jednotky??? Ďakujem..
to je jedno z coho maturujes ake mas znamky, vsetky skoly okrem blavy beru podla prijmaciek... a matiky sa neboj ta mi nesla na strednej a na vyske je celkom vpohode
Určite máš šancu, ja síce študujem denne, ale ved to je vlastne aj vseobecne zname, ze pravo je jedna z najulievacskejsich skol....proste trosku si zamakas pred prijimackami (a to napriklad TRnavska kde chodim dokonca zverejnuje otazky)a trosku cez skuskove inac je to lazoplazo. Externe to bdue horsie, kedze pravdepodobne pracujes...ale urcite by si to zvladla....
@april - mala som 1,1 tusim, ale podmienka bola maturita na ciste 1, inak nemas sancu, aj ked to presne v kriteriach nebolo napisane.
ja som so skolou v BA spokojna, neviem ako v trnave /ze @yolis ? / ale u nas nemozem povedat, ze by to bola flakacka, cez semester som musela spravit 4 predmety a na skuskove mi ostalo este 5.
su to dost nervy, ale zvladnut sa to da. a trnavska pokial bude aj nadalej zverejnovat konkretne otazky, tak to mas v kapse
@17 aj ked tie otazky tiez neni nejaka mega vyhra, pretoze ich je okolo 2000 a zverejnia ich na konci maja, takze ich nemas sancu v uplnom zdravi vsetky spracovat....
A flakarna, podla mna hej, flakat sa budes, pokial sa sam nerozhodnes inak. Pretoze nik ti nezakazuje priebezne sa nepripravovat (zatial ale nikoho nevyhodili z cvika pre nepripravenost ), oplati sa davat predterminy, pretoze su predsa len trochen benevolentnejsie ako riadne terminy.
Ja proste vravim, budes sa flakat natolko, nakolko sam bdues chciet....
ja by som chcel ist studovat pravo................ale strednu mam (teda este nemam) zdravotnu - farmaceuticky laborant, chcel by sopm ist na kurz ktory je pripravou na pravo ale nevim ci to bude stacit kedze nematurujem z nicoho co je na prave.....
P.S: Best would be Prague.................ale to je skoro nemozne, ci?
Vážení uchádzači o štúdium na Právnickej fakulte Trnavskej univerzity v Trnave,
ak máte záujem o poskytnutie rád a materiálov ohľadom prijímacích pohovorov a štúdia kontaktujte ma prosím na e-mail csv@centrum.sk alebo tel. číslo 0944 385 473. Mimo iné viem poskytnúť vlastnoručne vypracované otázky na prijímacie pohovory (absolvoval som aj prípravný kurz na trnavskej univerzite), knihy potrebné do 1. ročníka, vypracované otázky na skúšky a ako som už písal cenné rady.
Ahojte chcel by som niečo vediet , nedokončil som Strednú-Školu zanechal som študium, mám nejaku šancu študovat na dobre škole? ak ano tak prosím zariagovat a poradit dakujem vám.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
28 rokov fakt nie je naozaj veľa
..ja sa tiez po mature chystám na právo(teda ak ma prijmu, ale na denné štúdium, takze sa tam mozno stretneme
...ale na tvojom mieste by som asi skusila externe studium
ja som so skolou v BA spokojna, neviem ako v trnave /ze @yolis ? / ale u nas nemozem povedat, ze by to bola flakacka, cez semester som musela spravit 4 predmety a na skuskove mi ostalo este 5.
su to dost nervy, ale zvladnut sa to da. a trnavska pokial bude aj nadalej zverejnovat konkretne otazky, tak to mas v kapse
A flakarna, podla mna hej, flakat sa budes, pokial sa sam nerozhodnes inak. Pretoze nik ti nezakazuje priebezne sa nepripravovat (zatial ale nikoho nevyhodili z cvika pre nepripravenost ), oplati sa davat predterminy, pretoze su predsa len trochen benevolentnejsie ako riadne terminy.
Ja proste vravim, budes sa flakat natolko, nakolko sam bdues chciet....
P.S: Best would be Prague.................ale to je skoro nemozne, ci?
ak máte záujem o poskytnutie rád a materiálov ohľadom prijímacích pohovorov a štúdia kontaktujte ma prosím na e-mail csv@centrum.sk alebo tel. číslo 0944 385 473. Mimo iné viem poskytnúť vlastnoručne vypracované otázky na prijímacie pohovory (absolvoval som aj prípravný kurz na trnavskej univerzite), knihy potrebné do 1. ročníka, vypracované otázky na skúšky a ako som už písal cenné rady.