Ahoj,prosím vás o rady,ako sa rozhodnúť, vaše osobné skúsenosti a pod. MV ma lákajú asi trochu viac,mínus-fakulta sa nachádza v meste kde žijem,ja by som už rada zažila niečo nové, odišla na iné miesto, právo ma láka z dôvodu uplatnenia(právnik v rodine)Ď
@hagelslag Nie,napísala som rady ako sa rozhodnúť, nie rady kam mám ísť a osobné skúsenosti tým som myslela, že sa možno niečo viac dozviem o týchto školách od ľudí, ktorí ich navštevujú.
Choď na právo, lepšie využitie po škole. Medzinárodné vzťahy sú pekný odbor, ale reálne bez konexie sa nikam na ambasádu ani inam nedostaneš a je to skôr doplnkové štúdium.
právnikov je už všade plná riť, takže na nejaké uplatnenie by som sa nespoliehal. Poznám pár týpkov, ktorí vyštudovali právo a nakoniec robia niečo úplne iné alebo len úradnícku robotu, pretože na to, aby sa mohli stať plnohodnotnými právnikmi je potrebné absolvovať ešte x rokov koncipientskej praxe (rozumej slabo platenej otrokárne pre iného právnika alebo kanceláriu).
@obrvonjottr Alebo inú prax, na inom mieste. A áno absolventov je dosť, reálnych právnikov však málo. Takže tieto argumenty jej radšej nepíš, je to zavádzajúce.
Okej, asi prvykrat tu niekomu poradím aby siel na to pravo ak mas len toto na vyber co si tu napísala a mas pravnika v rodine ako pises, tak potom niet o com asi. Len otazka je kolko pri tom prave vydrzis ked uvidis ake je to na skole (na kazdej slovenskej skole) a v praxi ak ta to nebude az tak bavit...
@ssnehulienka ja som z BB,o fakulte v BA som ani nepočula, dozvedela som sa o nej len keď som ju našla na nete(možno zlé zdroje), nepoznám vôbec tú školu, len toľko čo som si prečítala, a teda dočítala som sa,že je to spojené s ekonómiou, čo ma veľmi neláka, a ČR tiež nie :/
Inak vďaka všetkým za názor
@nn77 tak, v prvom rade ked som bola v tvojej situacii som fakt vela zistovala aby som sa vedela dobre rozhodnut. a potom zalezi nakolko ti ide o kvalitu skoly, nakoko o mesto etc... ja som sla do Brna kvoli kvalite.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Inak vďaka všetkým za názor