Isla by som na potrat, lebo z hladiska toho dietata byt cely zivot "mimo" alebo priputany na vozik, nevladat sa ani pohnut, nie je zivot!
A to by si mali uvedomit vsetci (napr. fanaticki krestania), ktori porodia dieta so svalovou dystrofiou, razstepom chrbtice a roznymi inymi ochorenia, len preto, ze ma pravo na zivot a "hlavne ze zije." Takych by som vrazdila...
Samozrejme by zalezalo, aky druh postihnutia by to bol.
Je mi ľuto ľudí, ktorí sa ledva hýbu, nerozrpávajú a sú aj mentálne retardovaní. Obdivujem ich rodiny, opatrovateľov a neviem koho ešte. Avšak musí byť strašne boľavé pozerať sa na vlastné dieťa ako "trpí" ..
Ak by malo mať nejakú vadu, či fyzickú, alebo nejakú menšiu zdravotnú, ktorá by neohrozovala jeho život a mohlo by si život vychutnávať, tak to by som neriešila.
V tom horšom prípade by som strašne dlho uvažovala a ani teraz nedám odpoveď. Dala by som potrat... ale..
Na Slovensku žijú tisíce postihnutých detí,ktoré živoria vďaka hlúpemu rozhodnutiu vlastnej matky,ktorá ho nechala "žiť" aj napriek tomu,že vedela že to bude postihnuté. A teraz plačú v médiách že nemajú peniaze na liečbu,zdrav.pomôcky atď.Jedno si ale neuvedomujú,že tu nebudú naveky a to postihnuté chúďa tu zostane samé resp. v nejakom ústave.
@darkkizz ale neodsudzujem ženu, ktorá naň ide bo je to jej vec ako sa rozhodne... a možno by som ho dala na adopciu... možno kruté z mojej strany, ale horšie by bolo ho dať zabiť, lebo to dieťa nemôže za to, že bude postihnuté...
vraj viete... NIKDY si v tomto nemoze byt zena ista aj keby jej to potvrdili viaceri doktori. bolo mnoho pripadov kedy si mysleli, ze to dieta mozno neprezije ani porod a nakoniec sa narodilo uplne zdrave krasne dieta.
@courtneylovegrunge ne,ale ty vieš, jak to teraz prežívam, nerozoberajme, že čo, ale ta vieš, chápeš , poznáš ma, vieš, čo mám za problém a okrem toho necem mať deti a nemám s kým
ako povedala ta mamina dnes v reflexe, pokial ma deformovanu len ruku, nie je dovod ist na potrat, ale keby to bolo nejake vazne postihnutie, urcite by som sla...
@darkkizz@yasmin vy si myslite, ze postihnute dieta by niekto adoptoval?
@15@darkkiz divná logika. Zabiť niečo čo ešte ničím nieje a odhodiť donosené dieťa,aj keď tomu hovoríš adopcia,to mi je už len úbohý alibizmus.A už vidím ako sa všetci trasú aby mohli vychovávať s prepáčením ,krypla.Tak sa baby trochu uvedomte.
tu nemám nad čím rozmýšlať. .. Ale musí to byť overené 3000 testami z plodovej vody a tak. ak by to bola len domnienka, že môže byť vaše dieťa postihnuté, tak nie.. veď koľko krát sa stalo, že povedali, to bude postihnuté a je z toho zdravý človek? ... ale už je iná doba, výskum ide dopredu... tak....
@luthien poznáš takéto deti a ich rodičov?? pretože z tvojho vyjadrenie mi príde, že nie. Takto to nefunguje, nechýba ti niečo čo si nikdy nemal a nezažil. tieto deti majú iný svet a tebe môže prísť strašný v porovnaní s tvojím a im zase pripadá divný ten tvoj. poznám takéto deti. poznám ich rodičov a áno rodičia to majú ťažké, ale deti to tak neberú.
vôbec nejde o to, že hlavne že žije..
sú to tí najsilnejší ľudia akých poznám a ty by si ich vraždila?
radím ti, spoznaj si obeť a potom zložíš tú zbraň z ich spánkov
V tomto som podla väčšiny necitlivá kurva, ale to mi nevadí.
Moj názor je že som len za zdravých jedincov, jediná myšlienka ktorú Hitler mal dobru.
Ale samozrejme keď je niekto slepý, hluchý, na vozíčku alebo len niečo „lahšie“ to do toho nerátam, ale keby niekto mal žiť že poriadne ani o sebe nevie a síce cítí lásku a rodičia majú z neho radosť že je aj tak šťastní a rozdáva lásku tak to nie, nemá z toho nič a je odkázaný navždy na pomoc niekoho iného, a keď mu všetci zomrú a nebude mať už nikoho, alebo nič iné len sedieť alebo ležať život, čo je to za život ? pokazil ho aj ostatným, of course nemohol za to ale ten život nestojí za nič!
@e12 áno - išla by som na potrat ... toto patrí k áno ... a som sa pochybila, tú otázku som zle položila a teda sa ospravedlňujem.Bolo to písané na rýchlo... ale myslím si že každý pochopí ..
@princessnini vždy by mu bolo lepšie v nejakom ústave alebo nejakom zariadení pre postihnuté deti, ako z nejakou matkou, ktorá mu nedokáže až tak dobre pomôcťa zabezpečiť takú starostlivosť ako tam, pravdaže by som to dieťa aj navštevovala... tak láskavo nevyskakuj moja...
som sice proti potratom,no kebyze viem ze to dieta nebude zdrave a nebude moct zit plnohodnotny zivot..mozno to bude zniet hnusne ale nezasluzi si to aby zilo v takom svete,svojmu dietatu by som dopriala lepsi zivot...
Nie. Lekári mojej mame tvrdili, že budem fyzicky aj mentálne postihnutá, že sa nebudem môcť hýbať, nebudem vedieť rozprávať... A som tu, skáčem, behám, a ako by poniektorí povedali, "huba sa mi nezastaví"... asi by som dúfala, že sa história zopakuje a aj moje dieťa bude zdravé
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
A to by si mali uvedomit vsetci (napr. fanaticki krestania), ktori porodia dieta so svalovou dystrofiou, razstepom chrbtice a roznymi inymi ochorenia, len preto, ze ma pravo na zivot a "hlavne ze zije." Takych by som vrazdila...
Samozrejme by zalezalo, aky druh postihnutia by to bol.
"Máme právo vziať život nenarodenému dieťaťu? A máme právo pripraviť mu zlý život?"
Je mi ľuto ľudí, ktorí sa ledva hýbu, nerozrpávajú a sú aj mentálne retardovaní. Obdivujem ich rodiny, opatrovateľov a neviem koho ešte. Avšak musí byť strašne boľavé pozerať sa na vlastné dieťa ako "trpí" ..
Ak by malo mať nejakú vadu, či fyzickú, alebo nejakú menšiu zdravotnú, ktorá by neohrozovala jeho život a mohlo by si život vychutnávať, tak to by som neriešila.
V tom horšom prípade by som strašne dlho uvažovala a ani teraz nedám odpoveď. Dala by som potrat... ale..
Nedokázala by som ísť na potrat.
Také že ber nohy, bez ruky... to je pohoda...
nie, nesla by som...
@darkkizz @yasmin vy si myslite, ze postihnute dieta by niekto adoptoval?
vôbec nejde o to, že hlavne že žije..
sú to tí najsilnejší ľudia akých poznám a ty by si ich vraždila?
radím ti, spoznaj si obeť a potom zložíš tú zbraň z ich spánkov
tá možnosť "áno" je akože čo?
áno - išla by som na potrat
áno - starala by som sa aj napriek postihnutiu
????
každopádne, som zásandne proti potratu! aj keby sa neviem čo dialo, nikdy by som nevzala život už žijúcej osôbke
Moj názor je že som len za zdravých jedincov, jediná myšlienka ktorú Hitler mal dobru.
Ale samozrejme keď je niekto slepý, hluchý, na vozíčku alebo len niečo „lahšie“ to do toho nerátam, ale keby niekto mal žiť že poriadne ani o sebe nevie a síce cítí lásku a rodičia majú z neho radosť že je aj tak šťastní a rozdáva lásku tak to nie, nemá z toho nič a je odkázaný navždy na pomoc niekoho iného, a keď mu všetci zomrú a nebude mať už nikoho, alebo nič iné len sedieť alebo ležať život, čo je to za život ? pokazil ho aj ostatným, of course nemohol za to ale ten život nestojí za nič!