Skvelé - zaujal som ťa. Povedz - prečo máme dnes všetci pocit že doba sa mení k horšiemu? Nevšimli ste si ako sa zmenili ľudia okolo?Prejdite sa okolo areálu škôlky - budete počuť slová ktoré sa za vašich časov ani len nepoužívali. Prejdite sa po vonku -
lebo ludia maju noveho boha - peniaze ....a kazdy sa chce hrat na najvacsieho "bossa" alebo "pana", co si mysli, ze riadi vsetko a vsetkych...nuz co, ked budu mat 50 (velka cast z nich sa toho nedozije...), tak z nich budu prazdne bezcitne trosky zrele na samovrazdu.....
pretože staršia generácia vychováva tú mladšiu - terajšiu. Nič sa nemení, len uhol pohľadu, nové technológie dali nový smer v spôsobe života. Spoločnosť je príliš materialistická, zakladá si na pevných istotách, neustále uteká a nevie sa zastaviť, žije v strese pričom zabúda na duchovné veci. Posolstvá tradícií a na kultúru. Pokladá to za zbytočné a nežiadúce. Človek chce mať čím viac privilégií, niečo dosiahnuť, mať významný post v práci, mať financie... prosto samé materiálne veci, ktoré k tomu vedú. Pozdrav sa stáva archaizmom. Môže za to konzumná spoločnosť, myslím že to nijak nezmeníš..
to je pekny sranec ze ludia maju "noveho boha - peniaze".... odkedy vzniklo nejake jednotne a globalne platidlo - peniaze ako take, tak odvtedy ludia maju tuzbu ich vlastnit co najviac... a nie preto aby boli "bossom" ale preto aby boli zabezpeceni...
skor si myslim ze taketo spravanie je dnesnou uponahlanou dobou, plnou stresu a problemov...kazdy sa snazi starat o svoje a ostatne ho nezaujima...
kamos mi hovoril, ze pri zvolene je jedna dedinka, kde ludia ziju takmer nezavisle na systeme. pomahaju si, poziciavaju veci, maju svoje peniaze pre obchod navzajom v dedine a spolocny sklad potravin. je to par rodin, ktore sa poznaju a kradeze tam nehrozia...takze niekde ziju este aj dobry ludia
Neviem akych starších si myslel, ale vsimla som si aj ja nieco take...
Od malicka som bola vychovavana zdravit ľudí okolo... Akosi som prestala po tom čo som zdravila a nikto neodzravil..
A teraz sa snažím aspon usmievat na okoloidúcich, ale oni na mna hodia taky vyraz, že má aj chuť usmievať sa prejde. Tie ich kamenne a vrazedne vyrazy...
@forgottenone vies, to slovo peniaze bolo myslene ako synonymum pre bohatstvo, moc a nie fyzicky peniaze ako mince alebo bankovky...peniaze su len prostriedkom na dosiahnutie ciela....a kazdy chce byt "bossom", ved to je to iste ako byt zabezpeceny - ked mas kopu penazi, mozes si robit co chces, ked mas este viac penazi, mozes si doslova robit co chces....
@echoechoecho no to zalezi uz myslim od charakteru cloveka, kolko penazi mu staci, ci vie kedy ma dost alebo chce hrabat a hrabat... stale plati stare zname, ze cim viac penazi, tym viac problemov ja osobne by som nemusel byt milionar, stacilo by mi zit tak, aby som si mohol kupit co by som potreboval, bez toho aby som musel rozmyslat, ci vyzijem do dalsej vyplaty
@forgottenone ludia chcu "od prirody" hrabat a hrabat, teda drviva vacsina, a nemusi sa hned jednat len o peniaze....a dost ludom sa zmeni charakter, ked maju zrazu kopu penazi.....najlepsie je mat tak akurat dost penazi
ja som šla teraz s kamoškou okolo jedného sociálneho azylu a taký chlapec na mna vykrikoval "čo ty pi.ka?" alebo niečo podobné už neviem presne, ale bolo to vulgárne tak ako kde sme?
Áno, je to choré, keď si na ulici od teba pýta cigaretu 10- ročný chlapec a keď mu odpovieš, že deti nebudeš sponzorovať, odvrkne ti:,,Choď do p*če, kur*a" :/
Neviem naco sa to riesi. Aj tak sa nic nezmeni. Ludia sa menia. Doba sa meni. Vsetko sa zmenilo. Nemas sa comu cudovat ked dnesne deti si maju s coho brat priklad? Ked v TV davaju same nasilie,sex,drogy a podobne. Nema zmysel sa nad tym zamyslat. Zivot ide dalej. Je to chore. Ale my ludia si zato mozeme. Je to nasa chyba. A uz to nezmenime. Je aspon podla mna neskoro.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
!
ale co uz, je to prirodzena evolucia, nase prababky by na 20+ tiez pozerali, aaki su nevychovani
a bohvie co budu robit nase deti
skor si myslim ze taketo spravanie je dnesnou uponahlanou dobou, plnou stresu a problemov...kazdy sa snazi starat o svoje a ostatne ho nezaujima...
Boh ochraňuj ľudstvo.......
keď sa chlapci neotočili len za pipkou, (chápeš ma).
keď za to, že si povedala, kto sa ti páči, vysmiali ťa, čo si za kravu.
čo už, svet sa zmenil, ľudia sa zmenili. A nič nie je tak, ako bývalo.
Od malicka som bola vychovavana zdravit ľudí okolo... Akosi som prestala po tom čo som zdravila a nikto neodzravil..
A teraz sa snažím aspon usmievat na okoloidúcich, ale oni na mna hodia taky vyraz, že má aj chuť usmievať sa prejde. Tie ich kamenne a vrazedne vyrazy...
No niekedy nemam ani slov...
bohužiaľ máš pravdu...
@poke - súhlasím... až na tie "pevné istoty" - tie dnes nemá naozaj nikto...
zaujímavá myšlienka
ale určite nie každý tvoj rovesník je taký, to záleží od každého človeka. Vždy treba začať od seba
Tak veselo mi z toho neni, kebyže odpadneš v autobuse,tak by sa ludia tvárili že ťa nevidia. a to je len jedna zo zlých vecí dnešnej doby..
usmievam sa keď môžem. takže stále.
a reakcia okolia?
citujem: "Lucia? To je tá čo vyzerá ako chlap?".