Reflex Nutrition v-gun protein a obcas kreatin od nich.
Sem tam si kupujem glukopur klasicky v obchode, lanovy a konopny olej a semienka, konopny protak. Este rozmyslam, ze si kupim nejaky vege na klby trebars na jar.
tak ako pise @1 v satni hned po posilke si davam mrkvovy sejk a pred cvicenim samozrejme brokolicovy smoothie s nastruhanou supou z pomaranca. Po posilke si dam ako hlavne jedlo ovocnu misu a na veceru uz len nejaku na balkone pestovanu bazalku s rukolou.
Treba si uvedomiť, že čisté srvátkové proteíny nie sú žiadna chémia! To je omyl - ľudia si ich furt spájajú so steroidmi a ja neviem s čím ešte. Jedinou nežiaducou zložkou proteínových doplnkov môžu byť keď tak umelé sladidlá alebo arómy (preto sú najvhodnejšie čisté neochutené proteíny, ktorý sú ochutí každý podľa seba). Proteínové doplnky sami o sebe sú v kombinácii s kvalitnou stravou veľmi prospešné (dostatok bielkovín z ovocia asi nezískame, že?)
Taktiež kreatín je prirodzenou súčasťou metabolizmu ľudského tela - nie je to žiadna chémia (resp. je, ale nie tá "umelá" - ľudské telo funguje vo svojej podstate výhradne vďaka biochemickým procesom.
Ja odporúčam hlavne dobrú stravu, proteín, nejaké sacharidové doplnky (glukóza, maltodextrín), neskôr suplementáciu kreatínom.
Vitamíny + minerály z ovocia a zeleniny, prípadne nejaký ten doplnok. Ak sa pri cvičení vyskytnú bolesti kĺbov, fajn je aj kĺbová výživa (obsahuje hlavne glukózamín sulfát, želatínu...)
@carpathian inak homemade horčica z celych horčičných semienok je super na kĺby .) davac do šalátov a tak a v krizovych prípadoch natrieť koleno (ako umna napr. .D) a obviazať...
@carpathian horčičné semienka sa dajú zohnať aj v supermarketoch .D a len rozmixovať/rozdrtiť a pridať neviem už v akom pomere trocha octu a cukru a kurkumy (additional ale každopádne je super) a vuala .) hotofka...a fakt je to najlepšia horčica evr .)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Sem tam si kupujem glukopur klasicky v obchode, lanovy a konopny olej a semienka, konopny protak. Este rozmyslam, ze si kupim nejaky vege na klby trebars na jar.
Kreatín po tréningu a sem tam protein shake ale to je skorej chutovka . nie že by som si pravidelne daval.
Proteín - raz, dva krát denne, podľa kvality stravy
Proteín + maltodextrín - po tréningu
Kreatín - odporúčané dávkovanie, nasycovacia a udržovacia fáza
Ale kvôli operácii som nedávno s cvičením prestal... a teraz som lenivý začať
kreatín polyhydrate-pred treningom
proteín -na noc
a kĺbovú kedykolvek počas dňa..
Taktiež kreatín je prirodzenou súčasťou metabolizmu ľudského tela - nie je to žiadna chémia (resp. je, ale nie tá "umelá" - ľudské telo funguje vo svojej podstate výhradne vďaka biochemickým procesom.
Ja odporúčam hlavne dobrú stravu, proteín, nejaké sacharidové doplnky (glukóza, maltodextrín), neskôr suplementáciu kreatínom.
Vitamíny + minerály z ovocia a zeleniny, prípadne nejaký ten doplnok. Ak sa pri cvičení vyskytnú bolesti kĺbov, fajn je aj kĺbová výživa (obsahuje hlavne glukózamín sulfát, želatínu...)
400mg tyždene
Teraz mam, ale pauzu po 8 týždnoch
fakt človek by sa čudoval ale úžasne to pomáha...