takto, priemerny clovek to vnima takto,,, fuj tryznenie zvierat, mali by to ZRUSIT, na druhy den rano, treba mi uz nejaku novu vonavku , zade do obochodu, jej ta pekne vonia, kupi si ju , pricom vcerajsok tusim umrel , vsetko je to o ludskej pohodlnosti, co z toho , ze clovek nesuhlasi z tryznenia zvierat ? ked toto pise, alebo rozprava , pricom smrdi za smutkom, strachom a smrti zvierat ? jednoducho pohodlnost nepusti, asi taktko, prednejsi je mi moj umely smrad, ako nejake ziverata, ved su to len zvierata , tych je predsa viac
jasne treba byt cool, na nete alebo v zivote, je tazke si priznat, ze mi je absolutne v zadku, ze to testuju na zvieratkach? ako ja strasne nenavidim ludi, no a pritom ich tak velmi milujem
@ujoperun Precitala som si komentare 6 a 7 a v zasade s Tebou suhlasim. Ale uplnemu testovaniu na zvieratach sa aj tak nevyhnes. Nikdy. Ved aj hromada liekov, ak nie vacsina, sa testuje na zvieratach - preco asi? Je prilis velky risk dat to do obehu s tym, ze sa vyrobca zaruci za ich spolahlivost bez katastrofalnych vedlajsich ucinkov a este aj za to, ze nepouzil jedinu krisu na overenie testu. Bohuzial..
@flussica , raz nam to priroda vsetko vrati naspat, pekne a natvrdo...
ok lieky pohoda, niektore su aj tak len sakovake sracky, s cielom dosahovania zisku , tu v podstate nejde ani tak o vyliecenie cloveka, len zarobit nejake tie prachy, nic ine v tom nevidim .
Najviac ma seru tie zasrate, komercne pitvy v tv, chapes zabiju zviera, dotiahnu ho do studia, tam to zviera rozrezavaju , k comu? na aku rit uz toto praktizovat, nieje toto najvacsi humus?,
ked už si si dal tú námahu to sem skopírovať ,a chcel si tým na niečo poukázať nebolo by odveci to preložiť,aby aj tí čo tomu nerozumejú vedeli o čo ide
to ako keď sa budú testovať uteráky na zvieratách tak sa nebudeš utierať? vo svete sa toľko vecí testuje na zvieratách a ty sa môžeš maximálne tak hnevať ... nič s tým nespravíš
@ujoperun z akého to máš zdroja, prosím ťa?? lebo ja som dávnejšie mala tiež zoznamy testovanej a netestovanej kozmetiky a Nivea aj Wella boli medzi testovanými...pokiaľ viem tak celý Schwartzkopf (teda aj Wella a ďalšie) testuje na zvieratách...a Niveu som dokonca našla na viacerých zoznamoch...inak súhlasím s tebou...treba to rozširovať a snažiť sa niečo spraviť
@flussica to ale ešte nie je záruka, že aj oni netestujú + aj mne je jasné, že sa tomu nedá úplne zabrániť, ale treba sa o to aspoň pokúsiť...a to testovanie na liekoch...nikdy si nečítala letáčiky v liekoch?? aj tak je tam milión ďalších vedľajších účinkov a vždy na ne niekto doplatí...podľa mňa len potrebujú vedieť aké to má vedľajšie účinky, to vytlačia na papier a potom to rovno hodia do obehu...aspoň tak mi to príde
@h8u presne tvoj prístup je najhorší...sorry, nechcem byť hnusná, ale kvôli takýmto ľuďom to nikdy ani neobmedzia...ty si povieš, čo im to pomôže, keď sa tým budem zaťažovať a keď si to tak povie ešte ďalších pár miliónov ľudí, tak jasné, že to neprestane, lebo nebudú chcieť nič spraviť..."veď to aj tak nemá význam"...ale keby sa tých pár miliónov ľudí spojilo v boji proti tomu, tak by ten výsledok za niečo stál
@narazuvzdornaa neviem, ktoré značky máš ty na mysli...ja sa snažím používať Oriflame a v DM drogériách nájdeš aj značky ako Weleda alebo Alverde, ktoré podľa mojich informácií, tiež nie sú testované...nie sú najlacnejšie, to uznávam, ale nie sú podľa mňa v kategórii tých drahých
@xemmarockx nemyslel som to doslovne, chcel som tým povedať, že v dnešnej dobe sa už všetko testuje na zvieratách, a tým, že nebudeš používať veci, ktoré sa testujú na zvieratách nič nezmeníš na tom, že sa testovať tak či tak budú ... tiež ženské všetko musíte brať doslovne. Si necítila tú iróniu v tom?
@saker ako vieš, že som to zobrala úplne vážne?? ale hádať sa s tebou nejdem o tom...a zase ten blbý prístup...jasné, že nič nezmeníš, keď budeš doma sedieť na riti so založenými rukami a len nad tým krútiť hlavou
@xemmarockx toto je vec globálneho rozmeru som zvedavý ako tomu chceš zabrániť keď oni vďaka tomu majú prachy, good luck have fun . To nie je blbý prístup, len reálny pohľad na vec, s ktorou viem, že nič neurobím.
@xemmarockx ... a prepáč, nechcel som nejak na teba zaútočiť alebo niečo. Nič proti ničomu nemám a samozrejme, že ma to hnevá ale ja mám vlastný život, a vlastné starosti. Toto nie je egoizmus a flegmatizmus, len viem, že proste niektoré veci nejak sú nejak boli a nejak budú.
@24@xemmarockx Ale aj to je predsalen dolezite - poznat tie rizika. Jasne, ze ziadny liek nie je dokonaly - je to predsalen cudzia chemia do tela, ktora tam za normalnych okolnosti nema co robit. Ale testovanie na zvieratach predchadza aspon tomu, aby tie vedlajsie ucinky neboli celkom nezlucitelne so zivotom, nie? Ziadna farmaceuticka spolocnost si nemoze dovolit hodit noy liek do obehu "len tak", bez toho, ze by si ani nezistila, ake vedlajsie ucinky moze mat. Ludia maju mnozstvo zdravotnych problemov a niektore sa s urcitymi druhmi liekov kombinovat nesmu, lebo je v nich napr. nejaka prisilna latka, co napr. poskodzuje oblicky a ak ma clovek jednu oblicku, dovolit si to nemoze, takze sa hlada liek, ktory mozno skodi na nieco ine (povedzme pluca), ale pomaha na to, na co onen pacient potrebuje a ked ma pluca v poriadku, tak mu daju ten.. Ano, potom toho bude mat poskodeneho viac. Ale este ZIJE - a o to predsa medicine ide najviac.. A to neravim, ze s tym suhlasim (!), ale podstatu toho systemu chapem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
A celkovo, ja aj tak voňavky používam raz za sto rokov, radšej sa okúpem a oblečenie operiem
ok lieky pohoda, niektore su aj tak len sakovake sracky, s cielom dosahovania zisku , tu v podstate nejde ani tak o vyliecenie cloveka, len zarobit nejake tie prachy, nic ine v tom nevidim .
Najviac ma seru tie zasrate, komercne pitvy v tv, chapes zabiju zviera, dotiahnu ho do studia, tam to zviera rozrezavaju , k comu? na aku rit uz toto praktizovat, nieje toto najvacsi humus?,
Sorry, ale čo im to pomôže, keď si to nekúpim? Nič, kúpi si to niekto druhý. Testovať sa bude tak či tak, takže ich jebem..
nesuhlasim s tym ale s nadnarodnymi korporaciami nic nezmozem
Medzi cruelty-free spoločnosťami sú ale maximálne štyri, ktoré si môžem dovoliť, z čoho sú dve u nás dostupné
a neboj ja o tom viem ... ale dakujem za info
@flussica to ale ešte nie je záruka, že aj oni netestujú + aj mne je jasné, že sa tomu nedá úplne zabrániť, ale treba sa o to aspoň pokúsiť...a to testovanie na liekoch...nikdy si nečítala letáčiky v liekoch?? aj tak je tam milión ďalších vedľajších účinkov a vždy na ne niekto doplatí...podľa mňa len potrebujú vedieť aké to má vedľajšie účinky, to vytlačia na papier a potom to rovno hodia do obehu...aspoň tak mi to príde
@h8u presne tvoj prístup je najhorší...sorry, nechcem byť hnusná, ale kvôli takýmto ľuďom to nikdy ani neobmedzia...ty si povieš, čo im to pomôže, keď sa tým budem zaťažovať a keď si to tak povie ešte ďalších pár miliónov ľudí, tak jasné, že to neprestane, lebo nebudú chcieť nič spraviť..."veď to aj tak nemá význam"...ale keby sa tých pár miliónov ľudí spojilo v boji proti tomu, tak by ten výsledok za niečo stál
@narazuvzdornaa neviem, ktoré značky máš ty na mysli...ja sa snažím používať Oriflame a v DM drogériách nájdeš aj značky ako Weleda alebo Alverde, ktoré podľa mojich informácií, tiež nie sú testované...nie sú najlacnejšie, to uznávam, ale nie sú podľa mňa v kategórii tých drahých
@porygon áno, tie zubné pasty
@saker ale neviem si predstaviť, ako testovanie uteráku ublíži zvieraťu...to by musel byť nejaký drôtený, alebo aký